Gaziantep KÜSGET'te oto lastikçiliği yapan Mehmet Tatar, araç güvenliğinin temel unsurlarından birinin lastikler olduğunu belirterek sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu. Tatar, "Lastiklerin araç güvenliği açısından önemi çok büyüktür. Bu nedenle mevsim
Gaziantep KÜSGET'te oto lastikçiliği yapan Mehmet Tatar, araç güvenliğinin temel unsurlarından birinin lastikler olduğunu belirterek sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu.
Tatar, "Lastiklerin araç güvenliği açısından önemi çok büyüktür. Bu nedenle mevsimine uygun lastik kullanmak gerekir." dedi.
Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmasının bazı olumsuzluklara yol açtığını belirten Tatar, "Lastikler de ayakkabı gibidir. Yaz aylarında kış lastiği kullanmak, lastiğin daha hızlı aşınmasına ve fren performansının düşmesine neden olabilir. Aynı şekilde kış koşullarında da yaz lastiği yeterli yol tutuşunu sağlayamaz." ifadelerini kullandı.
Mevsimine uygun lastik kullanımına dikkat çekti
Tatar, "Kış lastikleri daha derin desenlere sahiptir ve soğuk hava koşullarında daha iyi performans gösterir. Ancak sıcak asfalt üzerinde kullanıldıklarında daha hızlı aşınırlar." diye konuştu.
Aşınmış veya kabak hale gelmiş lastiklerin oluşturduğu risklere değinen Tatar, "Aşınmış veya kabak hale gelmiş lastikler hem yakıt tüketimini artırır hem de sürüş güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atar." dedi.
Yolculuk öncesi kontrollerin önemini vurguladı
Uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenlere değinen Tatar, "Lastiklerin hava basıncı mutlaka kontrol edilmelidir. Ayrıca lastiklerin diş derinliği ve genel durumu gözden geçirilmelidir. Eğer lastikler aşınmışsa veya kullanım ömrünü doldurmuşsa değiştirilmelidir." şeklinde konuştu.
Güvenlik açısından lastiklerin gereğinden fazla kullanılmaması gerektiğini belirten Tatar, "Araç lastiğiniz 40 bin kilometre yol yapacak şekilde tasarlanmış bir lastikse onunla 50 bin kilometre yapmaya kalkışmayın. Lastikleriniz kabak olmuşsa mutlaka değiştirin, yeni lastiklerle 80 bin kilometre yapabilirisiniz. Güvenlik açısından lastiği gereğinden fazla kullanmaya çalışmak doğru değildir." ifadelerini kullandı.
"Yola çıkmadan araç kontrollerini yapın"
Yolculuk öncesinde aracın genel durumunun da kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Tatar, "Bunun yanında sürücünün dinlenmiş olması da çok önemlidir. Uykusuz şekilde araç kullanmak ciddi kazalara yol açabilir." dedi.
Tatar son olarak, "Güvenli bir yolculuk için hem aracın hem de sürücünün hazır olması gerekir." diyerek sürücülere uyarılarda bulundu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, dijital iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla gündeme gelen yurttaş haberciliğini, geleneksel gazetecilikle arasındaki farkları ve sosyal
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sırasında, “cinsel istismar” ve “başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma” gibi suçlardan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.G'nin izi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin dün akşamdan itibaren başkent Kiev'e üç dalga halinde 21 balistik füze fırlattığını bildirdi. Saldırılar sonucunda konutların, enerji tesislerinin, demi
Bouches-du-Rhone Valiliğinden yapılan açıklamada, Lançon-Provence kasabasında bir evin bodrumunda 86 ve 26 yaşlarındaki iki kadının cenazelerinin bulunduğu bildirildi. Istres kentinde ise şiddetli yağışların neden olduğu sel sularına kapılan 75 yaşındaki
Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısı, "Uluslararası En İyi Askerî Uçangöz Takım Yarışması"nın düzenlendiği Ankara’da gerçekleştirildi. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, TSK'nın faaliyetleri
Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarmalar ve çalışanlara yönelik olduğu iddia edilen baskılar nedeniyle Başkanlar Kurulu’nu olağanüstü topladı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, yüzlerce işçinin baskı, mobbing ve tehdit
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mladenov’un ve kurulunun elinde Gazzeli çocukların ve öğrencilerin kanları var” diyerek, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıların devam etmesinden Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisinin soru
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağana
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor