MENÜ

LC Waikiki’den veriye dayalı yeni nesil perakende stratejisi

LC Waikiki, son yıllarda hayata geçirdiği 20 milyon doları aşan teknoloji yatırımları ve yapay zekâ temelli uygulamalarla tasarım, üretim ve tedarik süreçlerinde kapsamlı bir dijital dönüşüm sürecine imza atıyor. Şirket, bu çalışmalar kapsamında tasarımda

Yayınlanma: 10 Şubat 2026 12:44 Güncelleme: 10 Şubat 2026 20:50
LC Waikiki’den veriye dayalı yeni nesil perakende stratejisi
LC Waikiki, son yıllarda hayata geçirdiği 20 milyon doları aşan teknoloji yatırımları ve yapay zekâ temelli uygulamalarla tasarım, üretim ve tedarik süreçlerinde kapsamlı bir dijital dönüşüm sürecine imza atıyor. Şirket, bu çalışmalar kapsamında tasarımdan mağazaya uzanan döngüyü altı haftaya kadar indirirken, operasyonlarını dijital altyapı üzerinden yönetilen bir sistemle yürütüyor.

LC Waikiki, perakendeyi yalnızca ürün geliştirme ve satış süreçleriyle sınırlı görmeyen bir yaklaşımla, teknoloji odaklı bir operasyon modeli benimsiyor. Veri merkezleri, bulut altyapısı ve yapay zekâ destekli stok yönetimi gibi farklı katmanlardan oluşan bu yapı, tasarımdan tedarik zincirine kadar birçok sürecin dijital olarak izlenmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Şirket, müşteri geri bildirimlerini ve satış verilerini eş zamanlı olarak analiz ederek ürün geliştirme süreçlerine entegre ediyor.
Veri merkezleri ve küresel altyapı yatırımları
Yapılan açıklamaya göre, şirketin hayata geçirdiği teknoloji yatırımları kapsamında, Bağcılar’daki genel müdürlük binasında yaklaşık 4 milyon dolarlık bütçeyle bir veri merkezi devreye alındı. Ankara’daki olağanüstü durum merkezinin yeni binasına taşınması için yapılan yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırımla ise iş sürekliliği ve veri güvenliği süreçleri güncellendi. Şirket ayrıca, 21 ülkedeki e-ticaret operasyonlarını tek merkezden yönetebilmek amacıyla bulut tabanlı bir altyapı kurdu. Yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçirilen bu yapı sayesinde şirket, farklı ülkelerdeki dijital operasyonlarını ortak bir sistem üzerinden yürütüyor.
"Teknolojiyi iş yapış biçimimizin merkezine aldık"
LC Waikiki Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Şerafettin Özer, yaptığı değerlendirmede, "Perakende sektöründe rekabet artık yalnızca ürün çeşitliliği ve fiyatla sınırlı değil. Hız, veri ve doğru zamanda karar alabilme yetkinliği giderek daha belirleyici hale geliyor. Şirketimizde teknolojiyi destekleyici bir unsur olarak değil, iş yapış biçimimizin merkezinde konumlandırıyoruz. Tasarımdan mağazaya uzanan sürecin altı haftaya inmesinde, farklı ülkelerdeki müşteri beklentilerini veriye dayalı olarak analiz edebilmemiz etkili oldu. Kendi geliştirdiğimiz yapay zekâ tabanlı araçları, çalışanlarımızın günlük iş süreçlerinde aktif olarak kullanıyoruz. Bu yaklaşımda temel hedefimiz, teknolojiyi insanın yerine koymak değil; çalışanların karar alma süreçlerini veriyle desteklemek" dedi.
Açıklamaya göre, bu dijital dönüşüm sürecinde şirketin kendi geliştirdiği yapay zekâ platformu LCWGPT de önemli bir rol üstleniyor. Şirket genelinde aktif olarak kullanılan bu platform, farklı birimlerdeki çalışanların veri analizi, raporlama ve karar destek süreçlerinde yapay zekâ tabanlı araçlardan yararlanmasını sağlıyor. Şirket, bu uygulamalarla teknolojiyi yalnızca operasyonel süreçlerde değil, günlük iş yapış biçimlerinin doğal bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Kod geliştirme süreçlerinde yapay zekâ destekli araçlardan yararlanan yazılım ekipleri, otomasyon uygulamalarıyla bazı rutin iş adımlarını dijital sistemlere devrederken, çalışanların daha analitik ve tasarım odaklı alanlara yönlendirilmesi amaçlanıyor.
Şirket, dijital altyapı tarafında ise küresel e-ticaret operasyonlarını desteklemek amacıyla bulut tabanlı sistemler üzerinden ilerliyor. Fiziksel mağazalarda anonim verilerden yararlanılarak reyon ve ürün yerleşimlerine ilişkin analizler yapılırken, dijital kanallarda elde edilen kullanıcı davranış verileri düzenli olarak değerlendirilerek; stok, ürün ve tedarik planlamasına girdi sağlanıyor.
‘Müşteri Radarı’ ve yerli yazılım uygulamaları
Şirketin operasyonel süreçlerinde kullandığı ‘Müşteri Radarı’ sistemi, mağazalarda veya dijital kanallarda bulunamayan ürünlere ilişkin talepleri anlık olarak tespit ederek üretim ve tedarik süreçlerine yönlendiriyor. Bu sistem aynı zamanda, talep edilen ürünlerin daha kısa sürede yeniden satışa sunulmasını amaçlıyor. Mağaza içi operasyonlarda ise yerli yazılım WPOS devreye alındı ve bu sistemle birlikte, kasa işlem sürelerinde yüzde 40’a varan iyileşme sağlandı. Mart 2026 itibarıyla Türkiye genelindeki yaklaşık 4 bin 500 kasanın, 2026 yıl sonuna kadar ise tüm dünyadaki 8 bin kasanın tamamının bu sistemle çalışması planlanıyor.
Yapay zekâ destekli mühendislik süreçleri
Şirket bünyesindeki yazılım ekipleri, kod geliştirme süreçlerinde yapay zekâ destekli araçlardan yararlanıyor. Şirket verilerine göre, geliştirilen kodların yaklaşık yüzde 40’ı bu araçların desteğiyle oluşturuluyor. Robotik süreç otomasyonları ve bazı rutin işlerin dijital sistemlere aktarılması sayesinde, çalışanların daha analitik ve tasarım odaklı alanlara yönlendirilmesi hedefleniyor.
ETİKETLER: Waikiki’den, veriye, dayalı, yeni, nesil
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Brent petrol 78,43 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 78,43 dolardan işlem görüyor

Cuma günü 80,39 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,05 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrol, bugün saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 değer kaybederek 78,43 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Tek

Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı açılırsa petrol 50 dolara kadar gerileyebilir

Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı açılırsa petrol 50 dolara kadar gerileyebilir

İngiltere Exeter Üniversitesi'nde Ekonomi alanında doktora yapan Ekonomist Nurullah Çiftçi, ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmanın ardından petrol ve altın piyasalarında yaşanan gelişmeleri İLKHA'ya değerlendirdi. Çiftçi, anlaşma sonr

Siirt'te mercimek hasadında yüzler gülüyor

Siirt'te mercimek hasadında yüzler gülüyor

Siirt'te devam eden mercimek hasadında bu yıl etkili olan yağışlar üreticinin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, geçen yıl kuraklığın etkili olduğunu, bu yıl ise yağışlarla birlikte mercimek başta olmak üzere birçok üründe verim a

Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 38,97 arttı

Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 38,97 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 5,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 17,49, bir önceki yılın aynı ayı

Brent petroldeki düşüş benzine indirim olarak yansıdı

Brent petroldeki düşüş benzine indirim olarak yansıdı

Küresel piyasalarda Brent petrol fiyatlarında yaşanan gerileme, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatında ortalama 99 kuruşluk düşüş uygulanmaya başlandı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından beklene

Adana'da binlerce dönüm arazide ayçiçeği ekimi başladı

Adana'da binlerce dönüm arazide ayçiçeği ekimi başladı

Tufanbeyli ilçesinde üreticiler, yeni sezon ayçiçeği ekimi kapsamında binlerce dönüm arazide çalışmalara başladı. İlçenin önemli tarımsal üretim kalemlerinden biri olan ayçiçeğinde ekim hazırlıkları sürerken, özellikle Pınarlar Mahallesi ve çevresindeki v

Türkiye ile Gine arasında ekonomik iş birliği gündemi: Müteahhitlik ve yatırımlar öne çıktı

Türkiye ile Gine arasında ekonomik iş birliği gündemi: Müteahhitlik ve yatırımlar öne çıktı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’da düzenlenen İnşaat Zirvesi Türkiye 2026 kapsamında Gineli mevkidaşı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi. Görüşmede, Türkiye ile Gine arasındaki ti

Kuyumcu Barış: Altında yeniden yükseliş dönemi başlayabilir

Kuyumcu Barış: Altında yeniden yükseliş dönemi başlayabilir

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik yatırımcıların gündemindeki yerini koruyor. İLKHA'ya konuşan kuyumcu İrfan Barış, altın piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, küresel gelişmelerin fiyatlar üzerinde etkili olduğunu ifade

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30