Lübnan'da ateşkesin uygulanmasına yönelik diplomatik çabalar sürerken sahadaki çatışmalar daha da şiddetlendi. Siyonist rejim, ülkenin güneyi ve doğusundaki birçok bölgeye yoğun hava saldırıları düzenlerken, Hizbullah da işgalci güçlere yönelik yeni opera
Lübnan'da ateşkesin uygulanmasına yönelik diplomatik çabalar sürerken sahadaki çatışmalar daha da şiddetlendi. Siyonist rejim, ülkenin güneyi ve doğusundaki birçok bölgeye yoğun hava saldırıları düzenlerken, Hizbullah da işgalci güçlere yönelik yeni operasyonlar gerçekleştirdi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, perşembe günü düzenlenen saldırılarda en az 12 kişi şehit oldu, 16 kişi yaralandı. Batı Bekaa'daki Sahmar beldesine düzenlenen hava saldırısında 5 kişi hayatını kaybederken bir kadın yaralandı.
Sur kazasındaki El-Mesakin bölgesinin hedef alındığı saldırıda 3 kişi katledildi, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yine Sur'a bağlı Maaraka beldesinde bir kişi hayatını kaybederken bir kişi yaralandı.
Abbasiye beldesine düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü açıklanırken, Sayda kazasındaki Arab el-Cel beldesine yönelik bombardımanda aralarında iki çocuk ve dört kadının da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı bildirildi.
Saldırılar bununla da sınırlı kalmadı. İşgal savaş uçakları, Sur kentindeki Cebel Amil Hastanesi çevresini dört füze ile hedef aldı. Saldırıda can kaybı yaşanmadığı belirtilse de sağlık tesislerinin çevresinin vurulması bölgede endişeleri artırdı.
Hizbullah'tan yeni operasyonlar
Hizbullah, işgalci güçlere karşı bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Nebatiye ve Kefrmelki semalarında uçan iki insansız hava aracına uygun silahlarla müdahale edildiği ve araçların bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldığı belirtildi.
Direniş hareketi ayrıca Şakif Kalesi çevresinde konuşlanan işgalci birlikleri topçu atışlarıyla üç kez hedef aldığını açıkladı. Ganduriye beldesinin doğusuna ilerlemeye çalışan bir işgal birliğinin de patlayıcılarla vurulduğu ifade edildi.
Hizbullah, Adise beldesindeki Uveyda Tepesi yakınlarında kurulan yeni askeri mevziyi de kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.
İşgal ordusu tank komutanının öldüğünü kabul etti
İşgal ordusu, 7'nci Zırhlı Tugay'a bağlı 75'inci Taburda görev yapan tank komutanı Eitan Shmuel Lemberg'in Güney Lübnan'daki çatışmalarda öldüğünü açıkladı.
İşgal basınında yer alan haberlere göre 21 yaşındaki subay, kullandığı tankın tanksavar füzesiyle doğrudan vurulması sonucu öldü. Lemberg, son bir hafta içinde öldüğü açıklanan dördüncü işgal askeri oldu.
İşgal ordusunun verilerine göre, İran ve Lübnan'a yönelik saldırıların başladığı 28 Şubat'tan bu yana öldüğü açıklanan asker sayısı 28'e, yaralı sayısı ise bin 243'e yükseldi.
Beyrut'a yeni tehdit
Sahadaki çatışmalar sürerken siyonist rejimin üst düzey yetkililerinden de yeni tehditler geldi. Savunma Bakanı Yisrael Katz, Washington'da üzerinde çalışılan ateşkes düzenlemesinin, Hizbullah'ın siyonist yerleşimlerini hedef alması halinde Beyrut'un bombalanmasına izin verdiğini öne sürdü.
Katz, işgal ordusunun kara saldırılarını sürdüreceğini, Lübnan'da oluşturulan sözde güvenlik bölgesinde kalmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca Hizbullah'ın askeri altyapısını hedef almaya devam edeceklerini iddia etti.
Ateşkes girişimleri belirsizliğini koruyor
Tüm bu gelişmeler, 17 Nisan'dan bu yana kırılgan şekilde devam eden ateşkes çabalarının geleceğine ilişkin soru işaretlerini artırıyor. ABD, Lübnan ve siyonist rejimin Washington'da yürüttüğü son müzakerelerde ateşkesin uygulanmasına yönelik bir niyet beyanı üzerinde uzlaşı sağlandığı açıklansa da sahadaki saldırılar ve karşılıklı operasyonlar anlaşmanın uygulanmasının önündeki en büyük engel olarak görülüyor.
Resmi verilere göre siyonist rejimin 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 526'ya, yaralı sayısı ise 10 bin 733'e ulaştı. Saldırılar nedeniyle bir milyondan fazla kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Farklı uzmanlık alanlarını kapsayan kadro dağılımıyla kentte sunulan sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve vatandaşların uzman hekimlere erişiminin artırılması hedefleniyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, atamaların kentin sağlık kadrosun
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, pazar günü gerçekleştirilecek KPSS Ortaöğretim sınavına 2 milyon 985 bin adayın katılacağını belirterek, vatandaşlara trafik yoğunluğu ve gürültü konusunda duyarlılık çağrısında bulundu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Ağrı'da nehir geçen mahalleler olan Bulut, Yüzüncü Yıl, Sanayi mahallelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren sis, kentte kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Su yüzeyi ve çevresinde yoğunlaşan sis katmanı, mahallelerin üstünü kaplayarak mistik b
Umut Kervanı İzmir Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentte yaşayan onlarca aileye gıda yardımı ulaştırıldı. Dernek tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere h
Yangın, Cumhuriyet Mahallesi'nde iki katlı bir binada bulunan metruk evde meydana geldi. Gece saatlerinde çıkan yangının fark edilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. (İLKHA)
İzmir’in Torbalı ilçesinde, uzun süredir aranan ve hakkında çok sayıda suç dosyası bulunan G.O’nun yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekât şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu, 9 yıl 8 ayı aşkın süredir
İlçenin ekonomik ve sosyal meselelerinin ele alındığı ziyaretlerde vatandaşların talep ve beklentileri dinlenirken, Kumluca’nın çözüm bekleyen sorunları da gündeme geldi. Program kapsamında Kumluca Şoförler Odası Başkanı Bayram İğneli, Kumluca Yaş Meyve K
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik yürüttükleri çalışma kapsamında "Patinaj" operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, gerç
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor