MENÜ

Malatya’da 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü Malatya’da geniş katılımla kutlandı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın hem deprem vurgusu hem de dijital bağımlılık uyarısı dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’n

Yayınlanma: 23 Nisan 2026 13:41 Güncelleme: 26 Nisan 2026 10:40
Malatya’da 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü Malatya’da geniş katılımla kutlandı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın hem deprem vurgusu hem de dijital bağımlılık uyarısı dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının adından Merkez Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa protokol üyeleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türk bayraklarıyla donatılan salonda renkli görüntüler oluşurken, öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Törene Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2’nci Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, halk oyunları ve bayrak gösterileri sahnelendi. Salonu dolduran vatandaşlar gösterileri coşkuyla takip etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 23 Nisan’ın milli egemenliğin en güçlü simgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu anlamlı günün bu yıl hüzünle birlikte kutlandığını ifade etti.

“Asrın felaketinde kaybettiğimiz canların acısı yüreğimizde taze” diyen Bakır, “Şehit olan evlatlarımızın ve Aylar öğretmenimizin hatırası, bizlere çocuklarımız için daha güçlü bir gelecek inşa etme sorumluluğunu hatırlatmaktadır. Bu bayramı hüzünle birlikte umut ve kararlılıkla kutluyoruz” dedi.

Konuşmasında velilere de seslenen Bakır, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan dijital bağımlılığa dikkat çekti. Çocukların görünmez bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirten Bakır, ailelerin bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini ifade etti.

Bakır, “Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerine karşı yalnız bırakmamalı, bilinçli kullanım konusunda rehberlik etmeliyiz. Evlerimizde oluşturduğumuz güvenli alanlar, farkında olmadan daha büyük tehlikelere kapı aralayabilir” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin yalnızca bilgi aktaran bireyler olmadığını, aynı zamanda bir medeniyetin taşıyıcısı olduğunu belirten Bakır, çocukların milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Gençlere de seslenen Bakır, “Sizler sadece çağdaş dünyayı yakalayacak değil, onu aşacak nesillersiniz. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin, çalışın, üretin ve inşa edin” diyerek çocuklara olan güvenini dile getirdi.

Program, öğrencilerin sahnelediği gösterilerle devam ederken, bayram coşkusu gün boyu sürdü.

ETİKETLER: Malatya’da, Nisan, Coşkusu, Salona, Sığmadı
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandık başında

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandık başında

Başbakan Rumen Radev'in Moskova yanlısı İlerici Bulgaristan partisinin Nisan ayındaki parlamento seçimlerindeki zaferinden sonra ülke cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandık başında Rekor sayıda aday olmasına rağmen, yarışın, Radev'in partisi tarafınd

Rusya, Ukrayna'daki lojistik merkezleri ve liman altyapısını İHA'larla vurdu

Rusya, Ukrayna'daki lojistik merkezleri ve liman altyapısını İHA'larla vurdu

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna ordusunun lojistik ve askeri altyapısına yönelik operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'daki lojistik merkezleri, liman altyapıları ve askeri amaçlarla kullanıldı

Göktaş: Dünyada verilen en önemli savaş edep ve hayânın savaşıdır

Göktaş: Dünyada verilen en önemli savaş edep ve hayânın savaşıdır

Türkiye'nin birçok ilinde kız çocuklarına İslam'ın emri olan örtünmeyi sevdirmek amacıyla "Niyet Ettim Örtünmeye Emrin Başım Üstüne" programları gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları, Pendik'te yeni örtünmeye başlayan 150 öğrenci için program düzenledi. Pe

Drift atan sürücüye 140 bin TL ceza uygulandı, ehliyetine el konuldu

Drift atan sürücüye 140 bin TL ceza uygulandı, ehliyetine el konuldu

Bornova'da otomobiliyle yolda drift atıp trafik güvenliğini tehlikeye düşüren Sürücü M.F.Aa ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri; çalışma yaptı. Çevredeki biri tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüleri inceleyen e

Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Edinilen bilgilere göre kaza, Anadolu Otoyolu’nun Dilovası mevkisi Ankara istikameti Liman Kavşağı yakınlarında meydana geldi. B.K. yönetimindeki yabancı plakalı mobilya yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak

Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor

Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor

Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin

ABD'den vatandaşlarına Lübnan'a "seyahat etmeyin" uyarısı

ABD'den vatandaşlarına Lübnan'a "seyahat etmeyin" uyarısı

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl

İstanbul'da "Adli Süreçteki Çocuk: Adalet, Koruma ve Sorumluluk" paneli gerçekleştirildi

İstanbul'da "Adli Süreçteki Çocuk: Adalet, Koruma ve Sorumluluk" paneli gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri