Ramazan Bayramı namazı dolayısıyla camilerde yoğunluk oluşurken, Vali Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Sami Er bayram namazını Karagözlüler Camisinde kıldı. Malatya’da 7’den 70’e vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını eda etmek üzere sabahın ilk ışıkları
Ramazan Bayramı namazı dolayısıyla camilerde yoğunluk oluşurken, Vali Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Sami Er bayram namazını Karagözlüler Camisinde kıldı.
Malatya’da 7’den 70’e vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını eda etmek üzere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte camilerin yolunu tuttu. Kent genelinde camiler dolup taşarken, bayram namazı huşu içerisinde kılındı.
Kent merkezinde bulunan Kernek Karagözlüler Camii başta olmak üzere birçok camide yoğunluk yaşandı. Bayram namazı öncesi vaaz veren Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğuna dikkat çekti.
Müftü Dolu, Nisa Süresi 36’ncı ayete atıfta bulunarak, Allah’a ibadet edilmesi ve insanlara iyilik yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bir hadisi şerife de değinen Dolu, selamlaşmanın yaygınlaştırılması, yardımlaşma ve akrabalık bağlarının güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
Aile bağlarına vurgu
Bayramların aile bağlarını güçlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Dolu, büyüklerin ziyaret edilmesi ve küçüklerin sevindirilmesi gerektiğini ifade etti. Akrabalık ilişkilerinin korunmasının önemine değinen Dolu, bayramların kırgınlıkların giderilmesi için bir vesile olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Dayanışma çağrısı
Toplumsal dayanışmanın bayramların en önemli unsurlarından biri olduğunu dile getiren Dolu, ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğini belirtti. Bayramların yardımlaşma ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı zamanlar olduğuna dikkat çekti.
Dolu ayrıca kabir ziyaretlerinin önemine değinerek, geçmişle bağların güçlendirilmesi ve yetim, öksüz ile ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Ümmet bilinci mesajı
İslam dünyasında yaşanan gelişmelere de değinen Dolu, başta Gazzeve Filistin olmak üzere yaşanan sıkıntıların bayramlarda daha derinden hissedilmesi gerektiğini belirterek, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Malatya Protokolü Bayram Namazında Vatandaşlarla Buluştu
Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bayram namazını vatandaşlarla birlikte kılarak bayramlaşma programına katıldı.
Bayram namazının ardından Vali Yavuz ve Başkan Er, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yoğun katılımın gözlendiği programda vatandaşlarla yakından ilgilenen protokol üyeleri, bayramın manevi atmosferini paylaştı.
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz çıkışında cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vatandaşlar, sunulan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-İtalya ikili ilişkileriyle bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile İtalya arasında savu
Ulusal basında çıkan haberlere göre, Oyo eyaletinin başkenti İbadan'daki Bode Pazarı'nda yangın çıktı. Yangın, pazarın bazı bölümlerindeki çok sayıda iş yerine sıçradı. Yangında çok sayıda iş yeri kullanılamaz hale gelirken can kaybı veya yaralanma yaşanm
Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde 2026 hasat sezonunun ilk arpa hasadı gerçekleştirildi. İlçede sabah saatlerinde başlayan hasat çalışmalarıyla birlikte çiftçiler, sezonun ilk ürünlerini tarladan kaldırmaya başladı. Bölgede arpa ekili alanlarda yapılan ilk has
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bir aylık süreçte yapılan operasyonlarda 3 bin 26 adet sentetik ecza hapı, 718 kök haşhaş, 523 kök kenevir,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Daire Başkanlığı AKOM, İstanbul genelinde etkili olması beklenen yeni hava sistemine ilişkin uyarıda bulundu. Hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonu ile birlik
Kiev yönetimi, yaklaşık 40 ortak ülkeden Temmuz ayı içinde mevcut stoklarındaki Patriot önleme füzelerini Ukrayna'ya devretmelerini isterken, ilerleyen yıllarda Ukrayna adına sipariş edilen sistemlerle bu stokların yeniden doldurulmasını önerdi. Zelenskiy
Türkiye genelinde hac ve umre organizasyonları gerçekleştiren İnzar Turizm, Şanlıurfa'da hac ve umre ibadetini yerine getirmeyi planlayan vatandaşlara yönelik kapsamlı bir bilgilendirme semineri düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programda, kutsal toprakl
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Finlandiya'nın nükleer silahlara ev sahipliği yapma yasağını kaldırmasının ardından yaptığı açıklamada, kararın Finlandiya'yı Rusya'nın nükleer hedefleri arasına soktuğunu savundu. Medvedev, Finla
Tekirdağ'da apartmanda doğal gaz kaynaklı patlama: 1 ölü
Uşak'ta silah ve çok sayıda kaçak tıbbi ürün ele geçirildi
03Antalya'da asayiş uygulamalarında 230 tutuklama
04Venezuela'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 645'e yükseldi
05Kocaeli merkezli 31 ilde bahis ve kumar operasyonu: 120 gözaltı
06GİB, yeni vergi düzenlemelerinin uygulama esaslarını yayımladı
07Danıştay'dan trafik cezalarına emsal karar
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük