Ramazan Bayramı namazı dolayısıyla camilerde yoğunluk oluşurken, Vali Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Sami Er bayram namazını Karagözlüler Camisinde kıldı. Malatya’da 7’den 70’e vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını eda etmek üzere sabahın ilk ışıkları
Ramazan Bayramı namazı dolayısıyla camilerde yoğunluk oluşurken, Vali Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Sami Er bayram namazını Karagözlüler Camisinde kıldı.
Malatya’da 7’den 70’e vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını eda etmek üzere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte camilerin yolunu tuttu. Kent genelinde camiler dolup taşarken, bayram namazı huşu içerisinde kılındı.
Kent merkezinde bulunan Kernek Karagözlüler Camii başta olmak üzere birçok camide yoğunluk yaşandı. Bayram namazı öncesi vaaz veren Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğuna dikkat çekti.
Müftü Dolu, Nisa Süresi 36’ncı ayete atıfta bulunarak, Allah’a ibadet edilmesi ve insanlara iyilik yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bir hadisi şerife de değinen Dolu, selamlaşmanın yaygınlaştırılması, yardımlaşma ve akrabalık bağlarının güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
Aile bağlarına vurgu
Bayramların aile bağlarını güçlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Dolu, büyüklerin ziyaret edilmesi ve küçüklerin sevindirilmesi gerektiğini ifade etti. Akrabalık ilişkilerinin korunmasının önemine değinen Dolu, bayramların kırgınlıkların giderilmesi için bir vesile olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Dayanışma çağrısı
Toplumsal dayanışmanın bayramların en önemli unsurlarından biri olduğunu dile getiren Dolu, ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğini belirtti. Bayramların yardımlaşma ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı zamanlar olduğuna dikkat çekti.
Dolu ayrıca kabir ziyaretlerinin önemine değinerek, geçmişle bağların güçlendirilmesi ve yetim, öksüz ile ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Ümmet bilinci mesajı
İslam dünyasında yaşanan gelişmelere de değinen Dolu, başta Gazzeve Filistin olmak üzere yaşanan sıkıntıların bayramlarda daha derinden hissedilmesi gerektiğini belirterek, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Malatya Protokolü Bayram Namazında Vatandaşlarla Buluştu
Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bayram namazını vatandaşlarla birlikte kılarak bayramlaşma programına katıldı.
Bayram namazının ardından Vali Yavuz ve Başkan Er, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yoğun katılımın gözlendiği programda vatandaşlarla yakından ilgilenen protokol üyeleri, bayramın manevi atmosferini paylaştı.
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz çıkışında cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vatandaşlar, sunulan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
HÜDA PAR Aile Başkanlığı, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta hakları, sağlık hizmetlerine erişim ve özellikle kadın hastaların mahremiyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hasta haklarının korunmasının sağlık kuruluşlarının hizmet ka
Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek kontrolden çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, kömürlüğü kullanılamaz hale getirdi. (İ
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2026 yılı faaliyet planı kapsamında 19. Bölge UMKE Tatbikatı gerçekleştirildi. 14-16 Ekim 2026 tarihleri arasında Bozova
Batman-Kurtalan arasında bulunan Garzan'a bağlı Mağrip petrol sahasındaki bir tankta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, sahada çalışan bir işçi ağır yaralandığı belirtildi. Yangının kontrol altına alınması için müdahale sürerke
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Okumadığın Gün Karanlıktasın” temasıyla düzenlenen 13. Konya Kitap Günleri sona erdi. 16-25 Ekim tarihleri arasında 10 gün boyunca devam eden etkinlik, Konya’dan ve şehir dışından yaklaşık 350 bin kitapseveri bir ar
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen çalışmalar kapsamında 2 dolandırıcılık olayında 2 kişi hakkında işlem yapıldı. Açıktan hırsızlık olayıyla ilgili de bir şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. Nitelik
İzmir’de 29 Ekim kapsamında toplu ulaşımda özel tarife uygulanacak. ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro, İzmir Tramvayı ve İZTAŞIT araçlarında biniş ücreti bir kuruş olacak. İZBAN seferleri ise gün boyunca ücretsiz gerçekleştirilecek. Seferlerde düzenleme
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da 80’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde çelik sektörü temsilcisini ve yurt dışından 105 firmaya bağlı 128 alım heyetini bir araya getiren Steel Networking Summit 2026 Dünya Çelik Birliği Kongresi programına katıldı. Pro
12. Tana Forumu’nda liderlerden ortak çağrı: Afrika'da güvenliğin sağlanması için somut adımlar atılsın
Siyonist işgalciler ateşkes dinlemiyor: Lübnan'ın güneyine yeni saldırı
03Fon soruşturmasında iki yeni tutuklama: Tutuklu sayısı 116'ya çıktı
04YENİ Parti Malatya İl Başkanlığında Devir Teslim: Basri İlhan Görevi Devraldı
05Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
06Plakasız ve abartı egzozlu motosiklet sürücüsüne 62 bin lira ceza
07Denetimi fark edince yolcuyla yer değiştiren ehliyetsiz sürücüye 80 bin lira ceza
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor