Deprem sonrası barınma için tercih edilen hobi bahçelerinin yıkılacağı iddiaları endişe yarattı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, mağduriyet yaşanmaması için çözüm çağrısı yaptı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, son günlerde kamuoyu
Deprem sonrası barınma için tercih edilen hobi bahçelerinin yıkılacağı iddiaları endişe yarattı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, mağduriyet yaşanmaması için çözüm çağrısı yaptı.
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen hobi bahçelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deprem sonrası süreçte çok sayıda vatandaşın barınma sorununu kendi imkânlarıyla çözmek zorunda kaldığını belirten Özgül, bu noktada hobi bahçelerinin önemli bir alternatif haline geldiğini ifade etti.
Malatya’nın büyük bir deprem yaşadığını hatırlatan Özgül, özellikle ekonomik imkânları sınırlı olan vatandaşların daha uygun maliyetli olması nedeniyle hobi bahçelerine yöneldiğini kaydetti. Bu alanlarda vatandaşların kendi imkânlarıyla yaşam alanları oluşturduğunu dile getiren Özgül, ailelerin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını da bireysel çabalarla karşıladığını söyledi.
“18 Bin Hobi Bahçesi Var”
Malatya genelinde yaklaşık 18 bin hobi bahçesi bulunduğunu aktaran Özgül, bu alanlarda yaşayan vatandaşların konteyner, prefabrik ve benzeri yapılar kurarak hayatlarını sürdürdüğünü ifade etti.
Yıkım İddiaları Endişe Yarattı
Son günlerde hobi bahçelerinin yıkılacağı yönündeki söylemlerin vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtığını belirten Özgül, yapılan açıklamaların yakından takip edildiğini ve sorunun çözüme kavuşacağına inandıklarını dile getirdi.
“Mağduriyet Oluşmamalı”
Vatandaşların kendi imkânlarıyla barınma sorununu çözdüğünü vurgulayan Özgül, bu kişilerin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu insanların zor durumda bırakılması doğru olmaz” dedi.
Yetkililere Çözüm Çağrısı
Yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara çağrıda bulunan Özgül, belediye ve valilik başta olmak üzere tüm paydaşların sürece çözüm odaklı yaklaşması gerektiğini kaydetti. Özgül, belirli bir ücret karşılığında bu yapıların resmileştirilmesinin değerlendirilebileceğini ifade etti.
Konut Yetersizliği Uyarısı
Şehir merkezinde konut sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Özgül, hobi bahçelerinde yaşayan vatandaşların yeniden kente yönlendirilmesi halinde kira fiyatlarının daha da artabileceği uyarısında bulundu.
Özgül, tüm bu nedenlerle hobi bahçeleri konusunda vatandaşları mağdur etmeyecek, kalıcı ve adil bir çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Son dakika seyahat planları yapmak heyecan verici olsa da, uygun fiyatlı bilet bulmak zorlu bir süreç haline gelebiliyor. Yine de, ani kararlar verdiğiniz durumlarda bile akıllı stratejiler kullanarak bütçenizi zorlamadan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.
17 İlde Düzenlenen Eş Zamanlı Operasyonlarda 2,19 Milyar TL’lik Hesap Hareketi Bulunan 180 Şüpheli Yakalanırken, Çok Sayıda Dijital Materyal, Nakit Para ve Altın Ele Geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklar
Türkiye genelinde konut ve iş yeri kiralarında uygulanacak artış oranı için kritik süreçte sona gelindi. Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek vatandaşlar, açıklanacak mart ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Kira artış oranı, her ay düzenli olarak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, "Cumhur İttifakı olarak amacımız güçlü ekonomi, güçlü devlet ve güçlü toplum hedefi doğrultusunda düzenlemeleri hayata geçirmeye devam et
Günümüzde işletmeler için rekabet sadece ürün veya hizmet kalitesiyle sınırlı değildir. Markalaşma, bir işletmenin pazardaki konumunu belirleyen en önemli unsurlardan biri haline gelmiştir.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları için düzenlenen manevi hazırlık semineri yoğun katılımla tamamlandı. Gazipaşa Müftülüğü tarafından organize edilen programda adayların hac ibadetini usulüne uygun, bilinçli
Talas Belediyesi tarafından 4 yıl önce düzenlenerek yeniden hizmete sunulan tarihi Ali Saip Paşa Hamamı, hem mimarisi hem de sunduğu hizmetlerle göz kamaştırıyor. Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören ve 4 yılda yaklaşık 25 bin kişinin faydalandığı ham
Kartepe’de belediye ekiplerince ticari işletmelerin yasal mevzuata uygunluğuna yönelik ruhsat denetimleri aralıksız sürdürülüyor.Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinin "İşyeri Açm
Bakan Uraloğlu: Malatya’da Şehir Geçiş Süresi 30 Saniyeye İndi
Malatya'da Kayısı da Zirai Don Riski Sürüyor mu?
03Siverek’te Lisede Silahlı Saldırı: Yaralılar Var, Özel Harekat Okulu Ablukaya Aldı
04Milletvekili Abdurrahman Babacan Duyurdu: Malatya Ulu Cami Sonbaharda Açılıyor
05Kış Lastiği Zorunluluğu Sona Eriyor: 15 Nisan Son Gün!
06Adıyaman Belediyesi’nden İşgaliye ve Hijyen Denetimi
07Kümes Hayvancılığında Üretim Yıllık Arttı, Aylık Geriledi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük