Malatya’dan TÜBİTAK 2204 finaline katılan öğrenciler, 5 projeyle derece elde etti. Cahide Nebioğlu öğrencilerinin hazırladığı “Tek Işınlı Spektral Analiz Sistemi” projesi ise Fizik alanında Türkiye birincisi oldu. Malatya, TÜBİTAK 2204 Lise ve Ortaokul Ö
Malatya’dan TÜBİTAK 2204 finaline katılan öğrenciler, 5 projeyle derece elde etti. Cahide Nebioğlu öğrencilerinin hazırladığı “Tek Işınlı Spektral Analiz Sistemi” projesi ise Fizik alanında Türkiye birincisi oldu.
Malatya, TÜBİTAK 2204 Lise ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları finalinde önemli bir başarıya imza attı. Ankara’da 27-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen final sergisine Malatya’dan 9 proje katılırken, 30 Nisan’da gerçekleştirilen ödül töreninde 5 proje derece aldı.
Fizik Alanında Türkiye Birinciliği
Malatya’yı gururlandıran en önemli başarı, Fizik alanında geldi. Cahide Nebioğlu öğrencileri Eymen Fatih Emre, Muhammed Yusuf Kutlu ve Fırat Ergör tarafından, öğretmen Taner Gök danışmanlığında hazırlanan “Tek Işınlı Spektral Analiz Sistemi” başlıklı proje, Fizik alanında Türkiye birinciliğine layık görüldü.
Proje; ışığın maddeyle etkileşimi, optik ölçüm sistemleri ve veri analizi temelli yapısıyla dikkat çekti. Öğrencilerin teorik bilgiyi deneysel düzenek, gözlem, ölçüm ve analiz süreçleriyle birleştirmesi, elde edilen başarıyı daha anlamlı hale getirdi.
Malatya 5 Projeyle Derece Aldı
Finalde Battalgazi BİLSEM, Coğrafya alanında “Çocuk Oyun Alanları Her Hava Koşulunda Artık Daha Güvenli” projesiyle üçüncülük elde etti. Proje, öğretmen Akif Çelen danışmanlığında Kerem Hamza Koyunoğlu, Yiğit Alp Arslan ve Emir Taha Kayan tarafından hazırlandı.
Malatya BİLSEM öğrencisi Ecrin Zeynep Evgiloğlu’nun Lise Biyoloji alanındaki çalışması da üçüncülük derecesi kazandı.
Battalgazi BİLSEM, Ortaokul Türkçe alanında “Akıllı Okuma Paneli” projesiyle teşvik ödülü aldı. Proje, öğretmen Orhan Yücel danışmanlığında Egemen Sevinç ve Ali Mirza Adıgüzel tarafından hazırlandı.
Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Kale ise öğretmen Begüm Şişman danışmanlığında hazırladığı “İki Kuşak Tek Platform: Köklerden Geleceğe” projesiyle Sosyoloji alanında teşvik ödülüne layık görüldü.
Final yarışması kapsamında düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından takdim edildi. Öğrenciler, Türkiye’nin en prestijli bilim platformlarından birinde elde ettikleri başarıyla büyük takdir topladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, elde edilen başarıların Malatya’nın eğitimdeki güçlü vizyonunun bir yansıması olduğunu belirterek, “Bilimsel düşünceyi merkeze alan, araştıran, sorgulayan ve üreten bir neslin yetiştiğini görmek bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Öğrencilerimizin ulusal düzeyde elde ettiği bu kıymetli başarılar, geleceğe olan inancımızı daha da pekiştirmektedir. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Başbakan Rumen Radev'in Moskova yanlısı İlerici Bulgaristan partisinin Nisan ayındaki parlamento seçimlerindeki zaferinden sonra ülke cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandık başında Rekor sayıda aday olmasına rağmen, yarışın, Radev'in partisi tarafınd
Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna ordusunun lojistik ve askeri altyapısına yönelik operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'daki lojistik merkezleri, liman altyapıları ve askeri amaçlarla kullanıldı
Türkiye'nin birçok ilinde kız çocuklarına İslam'ın emri olan örtünmeyi sevdirmek amacıyla "Niyet Ettim Örtünmeye Emrin Başım Üstüne" programları gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları, Pendik'te yeni örtünmeye başlayan 150 öğrenci için program düzenledi. Pe
Bornova'da otomobiliyle yolda drift atıp trafik güvenliğini tehlikeye düşüren Sürücü M.F.Aa ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri; çalışma yaptı. Çevredeki biri tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüleri inceleyen e
Edinilen bilgilere göre kaza, Anadolu Otoyolu’nun Dilovası mevkisi Ankara istikameti Liman Kavşağı yakınlarında meydana geldi. B.K. yönetimindeki yabancı plakalı mobilya yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
03"Melayê Cizîrî" paneli katılımcıları: "Bu tür programlar ilim ve irfanımıza yeniden dönmemiz açısından çok önemli"
04Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
05Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
06Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
07Malatya’da Anne Kız Aynı Okulda KPSS Heyecanı Yaşadı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor