Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, deprem sonrası modern sanayi sitelerinin şehrin ekonomisine katkısını ve geleceğe yönelik stratejik adımları değerlendirdi. Malatya’da sanayi siteleri, deprem sonrası başlatılan “Y
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, deprem sonrası modern sanayi sitelerinin şehrin ekonomisine katkısını ve geleceğe yönelik stratejik adımları değerlendirdi.
Malatya’da sanayi siteleri, deprem sonrası başlatılan “Yeniden Daha Güçlü Malatya” vizyonuyla modernizasyon sürecine girdi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve TESKOMB 21. Bölge Başkan Vekili Ali Evren, sanayi sitelerinin yalnızca üretim alanları değil, şehir ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurguladı. Başkan Evren, dönüşümün artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Güçlü, modern ve üreten sanayi siteleri; güçlü şehir demektir” ifadelerini kullandı.
Özellikle Malatya gibi üretim potansiyeli yüksek şehirlerde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyet gösterdiği sanayi sitelerinin çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesinin kritik olduğunu ifade eden Evren, bu sürecin esnafa verilecek destek kredileriyle mümkün olacağını söyledi.
Evren, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan modern sanayi sitelerinin 2026 itibarıyla meyvelerini vermeye başladığını, Yeşilyurt Sanayi Alanı Altay Kışlası bölgesinde tamamlanan tesislerin Malatya imalat sanayini Türkiye’nin üretim üslerinden biri haline getirme yolunda kritik bir eşik oluşturduğunu belirtti.
Depremin ardından hızla projelendirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yerel yönetimlerin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda modern iş yerleri, 2025 yılı sonunda yapılan kura çekimleriyle hak sahiplerine teslim edildi. Şubat 2026 itibarıyla 2. etap çalışmalar için temeller atıldı. Yeni işyerleri, planlı altyapıya sahip, çevre hassasiyetini gözeten ve lojistik imkânlarıyla rekabet gücünü artıran “Yeni Nesil Sanayi” standartlarında inşa edildi.
Evren, sanayi sitelerinde dijital dönüşümün önemine de değinerek, KOBİ’lerin Endüstri 4.0 standartlarına uyum sağlaması için KOSGEB destekleri ve faizsiz kredilerin etkin kullanılmasını önerdi. Küçük atölyelerin CNC tezgâhları, lazer kesim makineleri ve robotik sistemlerle üretime başlaması gerektiğini vurguladı.
Özellikle savunma sanayi tedarik zincirinde üretim yapan atölyelere destek verilmesi gerektiğini belirten Evren, esnaf ve sanatkârların 1 milyon TL’ye varan işletme kredileri ile hammadde, 2,5 milyon TL’ye varan kredilerle işyeri edindirme imkânlarından yararlanabileceğini ifade etti.
Evren ayrıca genç girişimcilere çağrıda bulunarak, ailelerinden devraldıkları atölyeleri mikro üretim merkezlerine dönüştürmeleri ve sanayi sitelerini katma değerli üretim yapılan küçük fabrikalara çevirmeleri gerektiğini söyledi.
Yeşil dönüşümün önemine de değinen Evren, yeni kurulan sanayi sitelerinde güneş enerjisi (GES) ve sıfır atık yönetim sistemlerinin zorunlu hale getirilmesiyle maliyet avantajı sağlanacağını belirtti.
Başkan Ali Evren açıklamasını, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak ve Malatya’nın ihyasına katkı sunan esnaf ve sanatkârları tebrik ederek tamamladı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
İstanbul Ve Malatya Arasında Gönül Köprüsü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Zecorner Kayseri̇spor