Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, deprem sonrası modern sanayi sitelerinin şehrin ekonomisine katkısını ve geleceğe yönelik stratejik adımları değerlendirdi. Malatya’da sanayi siteleri, deprem sonrası başlatılan “Y
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, deprem sonrası modern sanayi sitelerinin şehrin ekonomisine katkısını ve geleceğe yönelik stratejik adımları değerlendirdi.
Malatya’da sanayi siteleri, deprem sonrası başlatılan “Yeniden Daha Güçlü Malatya” vizyonuyla modernizasyon sürecine girdi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve TESKOMB 21. Bölge Başkan Vekili Ali Evren, sanayi sitelerinin yalnızca üretim alanları değil, şehir ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurguladı. Başkan Evren, dönüşümün artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Güçlü, modern ve üreten sanayi siteleri; güçlü şehir demektir” ifadelerini kullandı.
Özellikle Malatya gibi üretim potansiyeli yüksek şehirlerde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyet gösterdiği sanayi sitelerinin çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesinin kritik olduğunu ifade eden Evren, bu sürecin esnafa verilecek destek kredileriyle mümkün olacağını söyledi.
Evren, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan modern sanayi sitelerinin 2026 itibarıyla meyvelerini vermeye başladığını, Yeşilyurt Sanayi Alanı Altay Kışlası bölgesinde tamamlanan tesislerin Malatya imalat sanayini Türkiye’nin üretim üslerinden biri haline getirme yolunda kritik bir eşik oluşturduğunu belirtti.
Depremin ardından hızla projelendirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yerel yönetimlerin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda modern iş yerleri, 2025 yılı sonunda yapılan kura çekimleriyle hak sahiplerine teslim edildi. Şubat 2026 itibarıyla 2. etap çalışmalar için temeller atıldı. Yeni işyerleri, planlı altyapıya sahip, çevre hassasiyetini gözeten ve lojistik imkânlarıyla rekabet gücünü artıran “Yeni Nesil Sanayi” standartlarında inşa edildi.
Evren, sanayi sitelerinde dijital dönüşümün önemine de değinerek, KOBİ’lerin Endüstri 4.0 standartlarına uyum sağlaması için KOSGEB destekleri ve faizsiz kredilerin etkin kullanılmasını önerdi. Küçük atölyelerin CNC tezgâhları, lazer kesim makineleri ve robotik sistemlerle üretime başlaması gerektiğini vurguladı.
Özellikle savunma sanayi tedarik zincirinde üretim yapan atölyelere destek verilmesi gerektiğini belirten Evren, esnaf ve sanatkârların 1 milyon TL’ye varan işletme kredileri ile hammadde, 2,5 milyon TL’ye varan kredilerle işyeri edindirme imkânlarından yararlanabileceğini ifade etti.
Evren ayrıca genç girişimcilere çağrıda bulunarak, ailelerinden devraldıkları atölyeleri mikro üretim merkezlerine dönüştürmeleri ve sanayi sitelerini katma değerli üretim yapılan küçük fabrikalara çevirmeleri gerektiğini söyledi.
Yeşil dönüşümün önemine de değinen Evren, yeni kurulan sanayi sitelerinde güneş enerjisi (GES) ve sıfır atık yönetim sistemlerinin zorunlu hale getirilmesiyle maliyet avantajı sağlanacağını belirtti.
Başkan Ali Evren açıklamasını, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak ve Malatya’nın ihyasına katkı sunan esnaf ve sanatkârları tebrik ederek tamamladı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla Çeşme’de anlamlı bir anma programı düzenlendi. 18 Mart’ta okulların ara tatilde olması nedeniyle bugün gerçekleştirilen törende duygu dolu anlar yaşandı.Çakabey Kültür Merkezi’nde düzenlenen program
Ege Denizi’nde rüzgarın yarın öğlen saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Meteoroloji verilerine göre, Kuzey Ege’nin güneyinde rüzgarın, yarın (27.03.2026) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-7
Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Spor Kulübü (HADAK) kadrosu, başarılı kayak sezonunun ardından Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, sezon boyunca HADAK’ın çalışmaları ve sporcuların başarıları ele alındı.HADAK Yönet
Hakkari’de 6 kişilik Duman ailesinin kaldığı tek katlı toprak ev, aşırı yağışlara dayanamayarak çöktü.Olay, akşam saatlerinde Gazi Mahallesi Şen Camisi arkasında meydana geldi. Aile fertleri kendilerini dışarı atarak canlarını kurtarırken, ev eşyaları enk
Elazığ’da Sentetik Uyuşturucu Operasyonu: İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda 6.395 adet sentetik ecza maddesini ele geçirerek bir şüpheliyi tutukladı. Operasyon, Türkiye genelinde sentetik uyuşturucu kullan
Başiskele Belediyesi, ayda yaklaşık 20 bin litre yakıt tüketimi yapılan çöp kamyonlarında tasarruf sağlamak ve karbon salınımını azaltmak amacıyla elektrikli araç testlerine başladı. Belediyeye ait güneş enerjisi santraliyle şarj edilmesi planlanan araçla
Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfi İmamoğlu, Müslümanların Kur’an-ı Kerim’i anlamanın ve hayatlarının merkezine almasının önemli olduğunu vurguladı.Müftü İmamoğlu ve İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner, Altınoluk Kur’an Kursu’nda düzenlenen "Kur’an’ı Anlama P
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ankara programında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kayseri’nin spor yatırımları ve uluslararası hedeflerini değerlendirirken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcıs
Volkswagen’in İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemi için füze parçası üretimine başlayabileceği iddiası
Erzincan’da "Enkazdan yaralı tahliye ve çadır kurma yarışması" düzenleniyor
03Dilovası’ndaki yangın davasında faciadan önce işçiden dikkat çeken söz: "İçimde kötü bir his var"
04Polis, Marmaris Belediyesi’ndeki arama çalışmalarını tamamladı
05Tokyo’daki AVM’de bıçaklı saldırı dehşeti: Saldırgan dahil 2 ölü
06Bebeği Heimlich manevrası ile kurtardı
07Diyarbakır’da polis aracının geçişi sırasında EYP patladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük