Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
23 Nisan
Yerel 15 Mart 2023 - 10:08 Yorum: 2

Malatya Teknokent konteynerler hizmete girdi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde depremzedeler için yapılan 10 bin 500 kişilik konteyner kent hizmete sunuldu.

Malatya Teknokent konteynerler hizmete girdi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde depremzedeler için yapılan 10 bin 500 kişilik konteyner kent hizmete sunuldu.

Asrın felaketinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Malatya'da afetzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan AFAD'ın İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda başlattığı konteyner kent çalışmaları tamamlandı.

10 bin 500 depremzedenin barınacağı konteynerlerde buzdolabı, elektrikli ocak, kanepe, yataklara varana kadar birçok ihtiyaç malzemesi yer alırken, depremzedelerin konteynerlere yerleştirilmesi ise sürüyor.

"Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin"

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ila 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya merkezli 5,6'lık depremi 8 aylık bebeği ile birlikte evinde yaşayan depremzede Mehmet Ekici, "Üç depremi 8 aylık çocuğumla beraber yaşadık, çok şükür başımızı sokacağımız bir konyetner verdiler. Devletimiz sağ olsun birkaç eksiğimiz var zamanla onlar da tamamlanır, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

"Başımızı sokacağız bir yerimiz oldu"

Depremde evi ağır hasar alan Yüksel Kadiroğlu ise barınacak yerleri olmadığı için bir süre köyde kaldıklarını belirterek, "Depremi Malatya'da yaşadık evimiz ağır hasar aldı barınacak yer yoktu köye gittik. Dün haber geldi konteyneriniz çıktı diye geldik. Kardeşim eşim ve çocuğumla birlikte yaşıyoruz. Yaşam zor evimiz dükkanımız gitti. Bilmiyoruz nereye varacağız böyle, en azından başımızı sokacağımız bir yer oldu, devamında süreci rahat atlatacağız inşallah. Bugünlerden önce de orta halli bir aile olarak yaşıyorduk, bir sabah kalktık geriye pek bir şey kalmamış" ifadelerini kulandı.

"Allah Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın"

Konteynerini bugün teslim deprem Ahmet Gürbüz de, "Deprem olduğu gün oğlan işten geldi bir baktık sallanma oldu. Kendimizi zor dışarı arttık ve daha da çıkamadık. Sonra bir deprem daha oldu geldik ki evin duvarları yıkılmış eşyalar altında kalmış. İstanbul'a gittim bir süre orada kaldım telefonla arayarak konteynerin çıktığını söylediler bugün geldim teslim aldım. Allah devletimizi noksanlık vermesin, Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın. Türkiye'ye daha da böyle bir lider gelmez" diye konuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 2
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber