Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 05 Temmuz 2023 - 12:16 Yorum: 0

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi’nde numune alınması için çalışmalar başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan Galeria İş Merkezi ve Sitesi’nde 89 kişi hayatını kaybetmişti. O alandan savcılık eşliğinde numune alınma çalışması yapıldı.6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki y...

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi’nde numune alınması için çalışmalar başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan Galeria İş Merkezi ve Sitesi’nde 89 kişi hayatını kaybetmişti. O alandan savcılık eşliğinde numune alınma çalışması yapıldı.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından Diyarbakır’da 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’nde savcılık kararıyla zemine inilerek numune alınması için iş makineleriyle çalışma başladı.
Merkez Yenişehir ilçesinde 4 bloktan oluşan sitenin B bloku deprem gecesi çökmüştü. 89 kişiye mezar olan sitenin geçtiğimiz aylarda yıkılma sebebini ortaya konulduğu raporda bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan S.S.’nin “Bu site yapılmadan önce arazide Yıldız Otoparkı, Yıldız Yazlık Sinema ve Yıldız Havuzu vardı. Arazi o zaman bataklıktı” sözlerinin ardından zemin değerlendirilmesi için numune alınarak çalışmalarda temele inildi.
Öte yandan, kentte yıkılan binalar, “Deprem Soruşturma Bürosu”nda görevli bir cumhuriyet başsavcısı vekili ve üç savcı tarafından yürütülüyor.
Bu çerçevede Galeria Sitesi’nin zemin numunesi için savcılık kararıyla temele inildi. Numune incelemesinin ardından savcılık tarafından kararın açıklanması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber