Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 06 Ağustos 2022 - 12:38 Yorum: 0

Malatya’da ’kayısı yetiştiriciliği’ dersi tarım okulları müfredatına alınacak

Malatya'da düzenlenen "Kayısı Yetiştiriciliği Dalı Program Hazırlama" çalıştayı sonrası tarım okulunda kayısı yetiştiriciliği dersinin müfredata...

Malatya’da ’kayısı yetiştiriciliği’ dersi tarım okulları müfredatına alınacak

Malatya'da düzenlenen "Kayısı Yetiştiriciliği Dalı Program Hazırlama" çalıştayı sonrası tarım okulunda kayısı yetiştiriciliği dersinin müfredata alınması konusunda fikir birliğine varıldı.

Dünya Kayısı Başkenti olarak bilinen Malatya'da, tarım okulunda müfredata alınacak olan kayısı konusunda bir çalıştay gerçekleştirildi. Öğretmen Evi'nde düzenlenen ve 3 gün süren çalıştayın kapanış toplantısı yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sektör, Sivil Toplum Kuruluşları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Kayısı Yetiştiriciliği Dalı Program Hazırlama Çalıştayı kapanış toplantısında, kayısı şehri Malatya'da tarım okulunda kayısı dersinin müfredata alınması konusunda fikir birliğine varıldı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Malatya'da tarım liselerinde Kayısı Yetiştiriciliği Dalı Programın ders müfredatına girmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "Kayısı Yetiştiriciliği Dalı Program Hazırlama" çalıştayının 3 gün sürdüğünü belirtti. Özdemir, "Kayısı yetiştiriciliğini meslek liselerine bir dal olarak tanımlanması için uzmanlarımız istişarelerde bulundular. Uzmanlarımız bunun programını yazacaklar. Uzmanlarımız bu konuda tecrübeli oldukları için programı yazma konusunda da zorlanmayacaklar. Çok kıymetli hocalarımız var. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan kayısı konusunda eğitime çok destek veren biri. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu çalışmamız ile inşallah Malatya olarak sesimizin tüm Türkiye'ye ve dünyaya kadar gideceğine inanıyorum. Çünkü biz bir ilki yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber