Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:01 631. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kes...23:00 İbrahim Üzülmez: "Son 3 haftada karakterimizi göstererek alkışlanmak istiyo...22:50 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna hava saldırısı ba...22:49 Samsunspor’dan gözaltına alınan taraftarları için açıklama22:48 TFF 3. Lig Play-Off: 52 Orduspor FK: 1 - Ayvalıkgücü Belediyespor: 122:47 Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı22:33 Beton mikserinin içinde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı22:30 Tekirdağ’da yolcu minibüsü otomobille çarpıştı: 3 yaralı22:25 Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dön...22:22 TFF 3. Lig: Anadolu Üniversitesi: 1 - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: 222:21 Çin Devlet Başkanı Xi: “Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin d...22:19 Çin Devlet Başkanı Xi, Paris’te Macron ve von der Leyen ile bir araya geldi22:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan ile görüşt...22:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye ile görüştü22:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama22:12 Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (Maç sonucu)22:08 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)22:08 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)22:03 Avcılar’da direksiyon başında kalp krizi ölüm getirdi22:03 Avcılar’da direksiyon başında kalp krizi ölüm getirdi
Yerel 27 Mart 2017 - 17:13 Yorum: 0

Malatya’dan Afrika’ya yardım eli

Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği (MİM-DER) Güney Afrika ülkelerine Kızılay aracılığıyla 1 tır dolusu gıda yardımı gönderdi.

Malatya’dan Afrika’ya yardım eli

Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği (MİM-DER) Güney Afrika ülkelerine Kızılay aracılığıyla 1 tır dolusu gıda yardımı gönderdi.

Yardım tırının gönderilmesi sırasında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Kırteke, daha önce de Bayırbucak ve Halep Türkmenlerine yardım gönderdiklerini söyledi. Dernek olarak Türk Kızılayı'ndan aldıkları ihtiyaç listesi doğrultusunda yardımları yaptıklarını belirten Kırteke, bugün gönderdikleri yardımların kuru gıda, bisküvi ve mamadan oluştuğunu ifade etti. Her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanında olduklarını ifade eden Kırteke, "Bu yardımlar, aslında onlara bir iyilik değil insanlık görevimizdir. Allah nasip ederse yardımlarımız bundan sonrada devam edecektir" diye konuştu. Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'daki yaşanan kıtlık ve kuraklık ile ilgili "İnsanlığın umudu ol" kampanyasını başlattığını hatırlatarak, "Kampanyaya Malatyalı hemşehrilerimizin sessiz kalması düşünülemezdi. Her zaman olduğu gibi MİMDER dünyanın herhangi bir coğrafyasında sadece mazlum olma kriterini belirlemiş oldukları esaslar doğrultusunda Türk Kızılayı'na yine içinde bilhassa bebeklerin kullanımına sunmak üzere bebek mamaları ile kuru gıdalarından oluşan bir tır yardım aracı hazırladılar" şeklinde konuştu.

Yapılan bu tür yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Yalçın, Malatya'daki STK'lara, iş adamlarına ve bu konuda bağışta bulunmak isteyen insanlarımıza sesleniyoruz. Tüm coğrafyalardaki muhtaçlara yardım elinizi uzatın, Türk Kızılayı olarak sizlerden gelecek destekle Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil etmeye biz adayız ve gönüllüyüz" dedi.

Konuşmaların ardından yardım tırı dualarla yola çıktı.

Malatya’dan Afrika’ya yardım eli

Malatya’dan Afrika’ya yardım eli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber