Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmasıyla sahte rapor aldırarak vatandaşları malulen emekli ettikleri, askerlikte “çürük raporu” aldırdıkları ve engelli raporu da aldırarak...
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmasıyla sahte rapor aldırarak vatandaşları malulen emekli ettikleri, askerlikte “çürük raporu” aldırdıkları ve engelli raporu da aldırarak otomobillerde ÖTV muafiyeti sağladıkları öğrenilen çete çökertildi. Devleti yüz milyonlarca liralık zarara uğratan çeteye düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 26 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Manisa, İzmir ve Antalya illerinde faaliyet gösteren “emeklilik çetesi” Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmasıyla çökertildi. Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu çetenin sahte rapor aldırarak vatandaşları malulen emekli ettikleri, askerlikte “çürük raporu” aldırdıkları ve engelli raporu da aldırarak otomobillerde ÖTV muafiyeti sağladıkları öğrenildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaklaşık 9 ay süren çalışmalarıyla örgütün faaliyetleri kapsamında; "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet" suçlarına karıştıkları tespit edilen, aralarında kamu personelinin de bulunduğu, hiyerarşik yapı içerisindeki 26 şüpheli Manisa merkezli, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında belirlenen adreslere yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 748 adet tarihi sikke, 168 adet fişek, 27 şişe kaçak alkol, 108 bin TL nakit para, çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.
Tamamlanan tahkikatın ardından 26 şüpheli şahsın tamamı "tutuklama" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemece 4 şüpheli serbest bırakıldı, 12 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı, 10’u ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sahte belge alarak emekli olan, askerlikte çürük raporu alan, ÖTV muafiyetinden faydalanan ve sahte belgeleri farklı amaçlar için kullanan şahısların belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Çetenin çalışma şekli
Öte yandan, çetenin çalışma yöntemleri operasyonda deşifre edildi. Çetenin aracılar vasıtasıyla ya da kendilerine ulaşan "müşteri" olarak tabir ettikleri sağlıklı kişilerden "usulsüz rapor" karşılığında kişi başı 30 ila 100 bin lira arasında para aldıkları öğrenildi. Bu kişileri üyelerinin çalıştığı sağlık kuruluşlarına sevk eden çete sağlıklı kişiler yerine, içerisindeki engelli ya da kronik hastaları muayene ve tetkiklere soktukları ve müşterileri adına "Sağlık Kurulu Raporu" düzenlettikleri öğrenildi. Yaklaşık 400 kişiyi bu yöntemlerle malulen emekli ederek, engellilerin yaralandığı vergi indirimi başta olmak üzere birçok sosyal haktan faydalanmasını sağlayan çetenin, 100 milyon TL’nin üzerinde bir kamu zararına yol açtığı belirlendi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Siirt’in Eruh ilçesinde kayalıklarda 4 gündür mahsur kalan 2 keçi kurtarıldı.Edinilen bilgilere göre, Eruh ilçesinde sürüden ayrılan 2 keçi, kayalıklarda mahsur kaldı. Keçiler sahibi tarafından kurtarılamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.
Sakarya’da jandarma ekiplerince uyuşturucu madde satışı yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.Ferizli Cumhuriye
Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki kişi arasında çıkan alacak-verecek kavgası cinayetle bitti. Silahlı kavgada kurşunların hedefi olan şahıs hayatını kaybederken, zanlı emniyete giderek teslim oldu.Olay, Cizre’nin Sur Mahallesi mevkiinde bulunan ve Şahin Tepes
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ’Casperlar’ suç örgütüne bilgi sızdıran kişilere yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan 7’si polis 14 şüphelinin hakimlik ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklanan zabıt katibi E.B. ifadesinde, "Bir avukata nas
Manisa’nın Akhisar ilçesindeki şekerleme fabrikasında çıkan yangın dronla görüntülendi. Fabrikanın çatı kısmının tamamen alevlere teslim olduğu yangında ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.Yangın, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Cosby Şekerleme F
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timlerince 16-22 Şubat 2026 tarihleri asında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 25 bin 250 araç kontrol edildi. Bin 296 sürücüye trafik idari para cezası tutanağı düzenlendi.Jandarma trafik ekipleri tara
Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlayan kara yolunda sabah saatlerinde yolcu otobüsü, tır, minibüs, iş makinesi, otomobil ve ticari olmak üzere toplam 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 20 kişi yaralandı.Adeta can pazarının yaşandığı kazada ilk o
Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Etekli Mahallesi’nde etkili olan yağışların ardından köyü su bastı. Yağmur sonrası sular altında kalan mahalle adeta göle dönerken, çevre köylerle bağlantıyı sağlayan yollar tamamen ulaşıma kapandı.Karaisalı’nın Etekli M
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı komşularla aynı sofrada buluştu
Giresun’da silahlı kavga: 1 ölü
03Evine pencereden giren genç, hırsız sanılarak paniğine neden oldu
04İnegöl’de 3 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05Rize’de hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
06Edirne’de rüşvet operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
07Isparta’da 9 yıl 2 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük