Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İzmir-İstanbul karayolunun Manisa girişinde yapılacak olan Gediz Kavşağında incelemelerde bulunarak, kavşağın hem zaman hem akar...
Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İzmir-İstanbul karayolunun Manisa girişinde yapılacak olan Gediz Kavşağında incelemelerde bulunarak, kavşağın hem zaman hem akaryakıttan senelik 220 milyon TL tasarruf sağlayacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Manisa’daki ziyaretleri kapsamında Manisa Valisi Enver Ünlü’yü makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında Vali Ünlü’den brifing alan Bakan Uraloğlu daha sonra İzmir-İstanbul karayolunun Manisa girişinde yapılacak olan Gediz Kavşağında bilgi aldıktan sonra bir basın açıklaması düzenledi.
“Beş ayrı kavşağı bünyesinde barından büyük bir kavşak olacak”
Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Bugün biz bizi ziyaret kapsamında Manisa’dayız ve Manisa’mızın meşhur Gediz kavşağındayız. Otogar kavşağı olarak Manisa giriş kavşağı olarak da adlandırdığımız kavşak. Kendi özelliklerinden dolayı zorlu bir bölgede bulunan bir kavşak. Hem Turgutlu yolu hem Akhisar yolu, hem Manisa çevre yolu, aynı zamanda İzmir istikameti, aynı zamanda Menemen üzerinden bir bağlantı sağlayan ve şehir içerisine giren bir kavşak noktasındayız. Buradaki daha önceki imar durumu, yapılaşma vesaireden ve yine Ankara, İzmir yüksek hızlı treninin geçiş güzergahı olması hasebiyle burada projede artı buna belki zemin çalışmalarını, zemindeki problemleri, buradaki enerji yine buradaki kanallarla ilgili konuları da dikkate aldığımız zaman zorlu bir bölge. Daha önce birkaç proje üzerinde çalıştık. Detaylı bir şekilde bazı projeleri onayladık. Ama gelişen ve değişen şartlara göre uygulanabilir olmadıkların gördük. Sonrasında da burayla ilgili bir proje çalışmasını, mevcut şartları, bütün saydığım şartları da dikkate alarak bir proje çalışmasını, Kara Yolları Genel Müdürlüğü olarak ve yine Manisa Büyükşehir Belediyemiz olarak önceki dönemdeki belediyemiz olarak onlarla güzel bir işbirliği yaptık ve burada bütün trafiğin kesintisiz bir trafik ışığına takılmaksızın direksiyonel kavşak dediğimiz, kendine münhasır esasında içerisinde çok büyük bir kavşak olmakla beraber beş tane ayrı kavşak bölgesini barındıran bir kavşak diyebileceğimiz özellikli bir kavşak projesini onayladık ve yine büyükşehir belediyemiz, önceki belediye başkanımız Cengiz Ergün de bu kavşağın uygulamasını, imar dergilerini vesairesini yaptı. Biz de nisan ayı içerisinde burada yer teslimini yaparak çalışmalarımıza başladık” dedi.
“Yılda 220 milyon TL tasarruf sağlayacak”
Günlük 31 bin aracın kullandığı bölgenin yaz aylarında günlük 50 binlere ulaştığını kaydeden Bakan Uraloğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Tabii burada konuştuğumuz ortalama bütün yıl boyunun ortalaması yaklaşık 31 bin günlük aracı konuşuyoruz. Ama pik zamanlarda, hafta sonlarında, yaz aylarında 50 binlere çıkan bir araç sirkülasyonu söz konusu. Dolayısıyla buranın yönetilmesi gerekir. Hepimizin en kıymetlisi elbette zaman. Elbette yakıttan tasarruf. Dolayısıyla bu kavşağı biz bitirdiğimizde inşallah bunların hepsini biz sağlamış olacağız. Bir yılda yaklaşık 220 milyon liralık zaman ve akaryakıttan bir tasarruf söz konusu olmuş olacak. Çalışmalarımızın sizler de gördüğünüz hemen benim arkamda zeminle ilgili iyileştirme çalışmaları var. Yine bana göre solumda kanalların buradaki drenaj kanallarının deplasasiyle ilgili çalışmalar var. Sonuçta sahaya yayılmış durumdayız. Ve inşallah bunu hızlı bir şekil bitirerek Manisa’mıza, İzmir’imize ve bütün bu bölgeye biz bu anlamda güzel güzel bir iş yapmış olacağız. Onu kazandırmış olacağız. Tabii bunların yapılmasını da elbette yerindeki iş birliği, yerindeki takip bizler için kıymetli mutlaka valimizin koordinasyonunda bütün kurumların katkısı bizler için önemli. Yine siyaseten takibi noktasında milletvekillerimizin, AK Parti ve MHP il başkanlarımızın takibi de bu anlamda önemli. Ben katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Allahuteala kazasız bizlere burada çalışmayı ve bir an önce burayı bize bitirmeyi nasip etsin. Bizde yakından takipçisi olacağız ve Manisa’mıza inşallah bu kavşağı kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”
Bakan Uraloğlu Gediz Kavşağındaki incelemenin ardından Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Millet Çarşısı Konferans Salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
Bakan Uraloğlu’nun Gediz Kavşağı inceleme programına Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Tamer Akkal, Murat Baybatur, bakanlık bürokratları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ (TÜRASAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye’nin ilk hızlı treninin test süreçlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Milli elektrikli trenin daha önce saat
Balıkesir Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin ağustos döneminde gerçekleştirdiği denetim ve kontrollere ilişkin verileri açıkladı. Marketlere yönelik denetimlerde 47 işletme kontrol edildi. Bu işletmelerde 6 bin 641 ürün incelenirken 3 ihlal tespit
Dolar bugün 48,20 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 48,27 lira, satış
Türkiye'de balıkçılar, yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte ağlarını yeniden denizle buluşturdu. Gırgır ve trol yöntemiyle avlanan balıkçılar için 15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, Karadeniz, Marmara ve Ege'de 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Akdeniz'
Cuma günü 88,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 86,12 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrol, bugün saat 09.33 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 5,1 değer kazanarak 90,52 dolara ulaştı. Petrol fiyatlarındaki yükselişte, A
Küresel döviz piyasalarında dolar, Fed'in para politikasına ilişkin beklentilerin değişmesiyle yeni haftaya güçlü başladı. Dolar endeksi, önceki seansta kaydettiği sert yükselişin ardından 99,6 seviyelerinde işlem görüyor. Doların değer kazanmasında Fed B
TÜİK verilerine göre 2026 yılı yeşil mercimek üretiminin geçen yıla göre yüzde 62,6 artışla 48 bin ton seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. TMO, 2021 yılından bu yana üretici beklentilerinin piyasa fiyatlarıyla karşılanması nedeniyle yeşil mercimek için
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Hizmet Üretici Fiyat Endeksi verilerine göre, H-ÜFE temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 28,95 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,77 artış gösterdi. Endeks, on
Hindistan'da sellerden 4 milyondan fazla kişi etkilendi
Bakan Gürlek: Uyuşturucu baronu İslam Yakut İstanbul'da yakalandı
03Mersin'de 11 bin 274 uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 gözaltı
04İzmir açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı
05Yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ şüphelileri uluslararası sularda yakalandı
06Manisa'da kamyonet tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
07Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar iç ve doğu kesimlerde artacak
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor