Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yaraları sarmak için harekete geçti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yaraları sarmak için harekete geçti. 7 araç ve 54 personelden oluşan itfaiye ekiplerinin yanı sıra toplamda 19 araç, 37 personel, ışık kuleleri ve jeneratörler bölgeye gönderildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7'lik deprem sonrasında bölgeye ulaşmak üzere ekiplerini ve yardım malzemelerini yola çıkardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları ile İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri, 7 araç ve 54 personelle şafak vaktinde yola çıkarak deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu.
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katılımıyla yapılan koordinasyon toplantısı sonrasında deprem bölgesine gönderilecek olan yardım malzemelerinin organizasyonu sağlandı. Yardım malzemesi ve ekipman taşıyan araçlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiye Sahası'nda hazır hale getirildi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Metin Memiş, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Çevik, Erman Aydınyer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü, araçları ve personelleri afet bölgesine uğurladı.
"Tüm imkanlar seferber edildi"
Yapılan hazırlık ve yardım araçları ile ilgili olarak bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Tarif edilemez acılar içerisindeyiz. Sabahtan beri MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz teyakkuz halinde. Neler yapabilirizin planlamasını ve programını yapıyoruz. İtfaiyemiz, gece saatlerinde uçakla İncirlik Hava Üssü'ne gittiler. Oradan karayoluyla Osmaniye'ye geçtiler. Toplam 7 araç, 54 personel, 2 tane enkaz arama kurtarma köpeğimizle beraber şuanda olay yerinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyorlar. Akabinde sabah saatlerinde Fen İşleri Dairemize ait 3 tane kamyonetimiz, jeneratörler, vinçler, büyük spiraller, kırıcılarla beraber onlar da yola çıktılar. Yine ayrıca Fen İşlerimizden bir kamyonumuz, battaniye yüklü bir şekilde Osmaniye'ye doğru hareket etti. Şu anda da MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin büyük filosuyla beraber iş makineleriyle kamyonlarıyla jeneratörleriyle Başkanımızın talimatı üzerine neyimiz var, neyimiz yoksa vatandaşlarımızın yanında olmak üzere seferber ettik. Şu anda onları da kazasız belasız uğurlayacağız. Kamyonlarımız giderken boş gitmeyecek. Afet yönetim merkezine uğrayacaklar. Orada vatandaşlarımızdan kampanya neticesinde toplanan malzemeleri de yükleyip o şekilde yola devam edecekler. Ben tekrar Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Büyükşehir, bütün afetlerde olduğu gibi, yine fazlasıyla elinden geleni yapıyor, yapmaya devam edecek" dedi.
Genel Müdür Aslay ekiplerle bir araya geldi
MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay da bölgeye intikal edecek ekiplere hitaben yaptığı konuşmada, "Maalesef bugün ülkemizde büyük bir acı yaşıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Geçmiş olsun. Bugün hepimizin işi gücü 10 ilimiz oldu. Rabbim enkazda olanlara yardım etsin. Çok geniş bir alan. 10 il var. Manisa Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda bir toplantı yaptık. Tüm illerden, devletin tüm kurumlarından şu anda deprem bölgesine araç-gereç makine, ekipman, insan gücü sürekli akış halinde. Sabah ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızın ekipleri yola çıktı. Tabii ki enkaz kaldırmada kepçe, kamyon, ışık kulesi, jeneratör gibi ekipmanlar da gerekli. Biz de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Sayın Başkanımızın talimatıyla gidebilecek araçlarımızı hızlıca belirledik. Bu bir görev. Hizmet etmek görevimiz ama bu bambaşka bir görev. Orada yardım bekleyen bir sürü insan var. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim güç kuvvet versin. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla dönün. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin" dedi.
Açıklamaların ardından afet bölgesi için hazırlanan yardım tırları yola çıktı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve beraberindeki heyet, Çin Yüksek Halk Mahkemesinin resmi daveti üzerine 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Çin'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Anayasa Mahkemesinden yapılan açıklamaya göre Özkaya, ziyaret ka
Kaza, merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi Karaman Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.H. yönetimindeki 42 AIC 003 plakalı otomobil, cadde üzerinde sola dönüş yaptığı sırada Karaman Caddesi'nde seyir halinde olan Z.P. idaresindeki 06 AR 7
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Hassas Tarım ve Tarımsal Robotlar Bölümü, geleneksel tarımı yapay zekâ, bilgisayar bilimi ve robotikle bir araya getirerek sektörün ihtiyaç duyduğu, teknolojiyi bilen tarım profesyonellerini yetiştirmeyi amaçlıyor
Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü ülkenin çeşitli bölgeleri için ikinci en yüksek seviyedeki şiddetli yağış uyarısını sürdürdü. Özellikle kuzeybatıdaki Şaanşi (Shaanxi), güneybatıdaki Siçuan (Sichuan), Çongçing, Guicou (Guizhou), Guangşi (Gua
Olay, ilçeye bağlı kırsal Ekinciler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ailesine ait kapısı açık otomobile binen Muhammed Aras Temel, bir süre sonra uyuyakaldı. Güneş altında uzun süre araçta kalan Muhammed Aras’ı fark eden ailesi, çocuklarının fen
Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında son 24 saatte 19 Filistinlinin şehit olduğunu, 35 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda şehit sayısı 7
Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) beldesinin Yeniköy (Sêgirka) köyünde çiftçiler, yaz aylarında hazırladıkları samanları kış mevsiminde hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak amacıyla depoluyor. Hayvancılıkla uğraşan köylüler için büyük önem taşıy
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi ilçesinde 26 ve 27 Temmuz'da aynı ikamete yönelik gerçekleştirilen iki a
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
07Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük