Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de mantarın verim ve kalitesini olumsuz etkileyen mantar sineği ile mücadele için ışıklı tuzak dağıttı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de mantarın verim ve kalitesini olumsuz etkileyen mantar sineği ile mücadele için ışıklı tuzak dağıttı. Işıklı tuzak cihazıyla, mantar üretimindeki kaybın ve zirai ilaç kalıntısının önüne geçilecek.
Zirai ilaç kalıntısı olmayan, güvenilir gıda üretimi için çalışmaya devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi'ne bağlı ekipler Korkuteli ilçesinde Yelten, İmrahor, Sımandır, Uzunoluk ve Küçükköy mahallelerindeki mantar üreticilerine ışıklı tuzak dağıttı.
Mantar zararlısına karşı ışıklı tuzak
Mantar üretiminde lider konumda bulunan Korkuteli'ndeki üreticilere Büyükşehir Belediyesi tarafından zirai ilaç kalıntısına karşı üreticiye alternatif mücadele yöntemleri çerçevesinde 80 tane ışıklı tuzak verildi. Yelten, İmrahor, Sımandır, Uzunoluk ve Küçükköy mahallelerindeki üreticiler cihaz hakkında bilgilendirildi.
Kimyasal kullanımını azaltıyor
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, doğayı, üretici ve tüketiciyi koruyan teknik metotları yaygınlaştırmak ve hibeleri sağlamak üzere Büyükşehir ekiplerinin sahada olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mantar sineği ve türevleri olan 16 çeşit zararlı var. Üreticiler zararlılara karşı kimyasal ilaç kullanmak zorunda kalıyor. İlaç uygulaması hem pahalı bir maliyet hem de işçilik gerektiriyor. Ayrıca tüketici için de zararlı. Işıklı tuzak cihazı UVA ışık dalgasıyla çalışıyor ve bu zararlılarla mücadele ediyor. Üreticiler çok az kimyasal uygulayarak sezonu tamamlamış oluyor. Böylece ürettikleri ürün kalıntısız ve sağlıklı oluyor" diye konuştu.
"Sinek mantarın en büyük düşmanı"
Korkuteli Yelten'de mantar üreticiliği yapan Yücel Köken, "15 yıldır üreticilik yapıyorum.
Sinek, mantarın en büyük düşmanı. Sinek, mantara leke getiriyor ve verim düşüyor. İlaç kullanmak da mantara büyük zarar veriyor. Muhittin Böcek Başkanımızın dağıttığı ışıklı tuzağın bize çok faydası olacak. Mantar depoma tuzağı taktım kullanmaya başlıyorum çok teşekkür ederim" dedi.
"İlaç kullanmadan mücadele edeceğiz"
Mantar üreticisi Adem Kolan, mantar sineğinin üretime ciddi zararlar verdiğini ifade ederek, "Özellikle kompost döneminde sinekle yoğun mücadele ediyoruz. Mecburen ilaç vermek zorunda kalıyoruz. İlaç ürüne zarar veriyor mantarın üzerinde kalıntı kalıyor. Büyükşehir'in dağıttığı ışıklı tuzakları kullanarak ilaç kullanmadan ürünlerimizi koruyabileceğiz" diye konuştu.
13 senedir mantar yetiştiriciliği yapan Selma Kıllı da, "4 evladıma da mantar yetiştirerek bakıyorum, geçim kaynağım. O yüzden kayıpsız üretmek zorundayım. Ama mantarda sinek ve yeşil küf bizi çok zorluyor. İlaç kullanmak zorunda kalıyoruz ama ilaçlar da çok pahalı alamıyoruz. Muhittin Başkanımızın gönderdiği ışıklı tuzakları kullanarak sineklerden kurtulacağız inşallah" ifadelerini kullandı.
Yelten Mahalle Muhtarı Yetiş Özen de, mahallelerinde mantar üretimiyle geçimini sağlayan çok sayıda vatandaşın olduğunu söyleyerek, "Hepsinin ortak sıkıntısı mantar sineği. İnşallah Muhittin Böcek Başkanımızın gönderdiği ışıklı tuzak çare olacak" dedi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.KTO Başkanı Gülsoy, odanın ev sahipliğinde düzenlenen "İş’te Yapay Zeka" etkinliğind
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşçi kesiminin taleplerini Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na sunacağım" dedi.Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam edi
Merkez Bankası PPK özetinde, ’’Öncü veriler, gıda fiyatlarında kasım ayında gözlenen olumlu seyrin aralık ayında da sürdüğü yönünde sinyal vermektedir. İşlenmemiş gıda tarafında taze meyve ve sebze fiyatları gerilerken, kırmızı et fiyatlarında gözlenen ar
Akbank, dünyanın en saygın çevresel raporlama platformlarından CDP (Carbon Disclosure Project) tarafından ‘İklim Değişikliği’, ‘Su Güvenliği’ ve ‘Orman’ alanlarında en yüksek seviye olan ‘A’ notunu alarak dünyada bu başarıya erişen sayılı kurumdan biri ol
Çevrimiçi İngilizce öğrenme platformu 51Talk, Birleşmiş Milletler’e bağlı bir gençlik konuşma girişiminde yer aldığını duyurdu.Çocuklar için çevrimiçi bire bir İngilizce öğrenme platformu olan 51Talk, uluslararası topluluğundan genç öğrencilerin 15-21 Kas
Akay Grup, Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen "Anadolu 500" araştırmasında önemli bir başarıya imza atarak 39 sıra yükselip 93. sırada yer aldı.Van’dan listeye giren tek şirket olma özelliğini taşıyan Akay Grup, bölgesel kalkınmanın ö
DÜZCE(İHA) – Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 160 bin 651 oldu.Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen ay artarak devam ediyor. Düzce’de otomobilden sonra en çok ar
Edirne’nin İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi’ne veri girişiyle ilgili pazar yerinde gıda ürünlerine yönelik fiyat tespit çalışması gerçekleştirdi.İpsala ilçesinde kurulan pazar yerinde yapılan denetimlerde,
Malatya’da "dur" ihtarına uymayan sürücü gözaltına alındı
Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflememek için direndi
03İfadesine başvurulacak olan Sadettin Saran İstanbul’a geldi
04Antalya’da markette cinayet: 2 ölü
05Baba yadigarı otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı
06Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi
07ABD Adalet Bakanlığı Epstein belgelerini yayınlamaya başladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük