Gazze'de işgal rejiminin sürdürdüğü saldırılar ve soykırım 1000 günü geride bıraktı. "1000 gün" ifadesi telaffuz edilmesi kolay bir sayı gibi görünse de geride harabeye dönen şehirler, yıkılan camiler, annesiz ve babasız kalan çocuklar ile binlerce acı ta
Gazze'de işgal rejiminin sürdürdüğü saldırılar ve soykırım 1000 günü geride bıraktı. "1000 gün" ifadesi telaffuz edilmesi kolay bir sayı gibi görünse de geride harabeye dönen şehirler, yıkılan camiler, annesiz ve babasız kalan çocuklar ile binlerce acı tabloyu bıraktı ve bırakmaya devam ediyor.
Mardinli vatandaşlar, işgal rejiminin Filistin, Gazze ve Kudüs'te yıllardır sürdürdüğü saldırılar ve soykırıma ilişkin düşüncelerini İLKHA mikrofonuna anlattı.
Vatandaşlar, yaşanan soykırımın devam etmesindeki en büyük sebeplerden birinin Müslümanların sessizliği olduğunu dile getirirken, birçok İslam ülkesinin de halen sessizliğini ve tepkisizliğini sürdürdüğünü ifade etti.
Gazze'nin her zaman gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, imkânlar ölçüsünde işgal menşeli ürünlere yönelik boykotun kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
"NATO toplantısı için çok çalışmalar yapılıyor ancak Gazze için böyle bir uğraş ortaya konulmadı"
Yakın zamanda Ankara'da düzenlenecek olan NATO toplantısı kadar Gazze için bir çalışmanın yapılmadığını dile getiren Ömer Adıgüzel, "Maalesef Gazze sınavında hepimiz başarısız olduk. Gazze, 1000 gündür yalnız bir şekilde direnişine devam ediyor. Maalesef Müslüman ülkeler kendi dertleriyle ve birbirleriyle uğraşıyor. Gazze, ne yazık ki gündemlerinde yeterince yer almıyor. Yakın zamanda NATO'nun Ankara'da bir toplantısı olacak. Bunun için çok çalışmalar yapılıyor, emekler veriliyor. Ancak Gazze için böyle bir uğraş, böyle bir emek ortaya konulmadı." diye belirtti.
"Gazze'yi daima gündemimizde tutmamız lazım"
Müslümanların Gazze konusunda sınıfta kaldığını ifade eden Adıgüzel, en azından Gazze'nin gündemde tutulması gerektiğini söyleyerek "Ne yazık ki Müslümanlar Gazze konusunda sınıfta kaldı. Gazze için herkes az da olsa bir şeyler yapabilir. Bu konuda Şehit Ebu Ubeyde'nin bir sözü vardı: 'Herkes her şeyi yapamaz ama herkesin yapabileceği bir şey vardır.' Dolayısıyla herkes bulunduğu yerde Gazze'nin sesi olmaya çalışmalıdır. Özellikle Gazze bilincine sahip nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Toplum olarak, fertler olarak ve özellikle İslami sivil toplum kuruluşları olarak hükümetlere bu konuda baskı yapmamız gerekiyor. Ancak genel olarak bakıldığında hükümetlere bu konuda yeterince baskı yapılmıyor. Bu yüzden Gazze'yi daima gündemimizde tutmamız ve bu hususta sürekli bir hareket içerisinde olmamız gerekiyor." dedi.
"Zafer ancak inananlarındır"
Gazze'de devam eden soykırımın en büyük müsebibinin Müslümanların sessizliğinden dolayı olduğunu ifade eden Ahmet Erdihan, "Maalesef Gazze'de 1000 gündür soykırım devam ediyor. Açıkçası bu soykırımın devam etmesindeki en büyük sebep hem dünya Müslümanlarının hem de Müslüman olmayan halkların bu soykırıma karşı yeterince tepki göstermemesidir. Allah hepimizi affetsin. Bizlerin de tepkisiz kalması ve elimizden geleni yapmaması bu soykırımın sürmesine sebep oldu. Özellikle İslam ülkelerinin yöneticileri bu soykırım karşısında çok sessiz ve pasif kalıyor. Türkiye'den büyük beklentiler içerisindeyiz. Güçlü sayabileceğimiz İran ve Mısır gibi Müslüman devletlerden de daha fazla tepki vermelerini bekliyoruz. Ancak maalesef gereken tepkiyi göremedik. Bu soykırımın sonunda kazanan Müslümanlar olacaktır. Kur'an-ı Kerim'de de buyurulduğu gibi, 'Zafer ancak inananlarındır.'" ifadelerini kullandı.
Abdulsamed Budak, boykotun önemine değinerek, "Gazze'de devam eden katliamların bir sebebi de Müslümanların sessizliğidir. Müslümanlar birlik içerisinde olsaydı bu katliamlar yaşanmazdı. Bütün dünyanın gözleri önünde resmen bir soykırım yapılıyor. Şu an elimizdeki en etkili silah ambargodur. Dolayısıyla israil ürünlerine yönelik boykotu her alanda uygulamak gerekir. Yahudilerin en çok korktuğu şey maddi kayıplardır." diye konuştu.
"Avrupa Birliği'nin hak, hukuk söylemleri hep palavra"
İsmet Çokal ise şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'nin elinden gelse kısa zamanda Gazze'deki soykırımı bitirir. Ancak Türkiye'ye zarar vermek isteyen birçok ülke ve çevre var. Bu konuda Türkiye'ye karşı birlik olanlar olacaktır. Allah'ın izniyle bu soykırımın da bir sonu gelecek. Avrupa Birliği'nin hak, hukuk söylemleri hep palavra. Avrupa'da insanlar soykırımın farkına vardı ama bunun ne kadar fayda sağlayacağını göreceğiz. Allah siyonist işgal rejiminin belasını versin. Müslümanlar bu soykırım karşısında susmuş durumda. Bu yıl hacdaydım. Orada okunan hutbede Gazze'den hiç bahsedilmedi. Bu Müslümanlık mıdır? Allah herkese akıl ve fikir versin." (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gece eğitim görevi kapsamında havalanan Mirage 2000D tipi savaş uçağı, salı gecesi üsse dönüşü sırasında düştü. İki kişilik mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer mürettebat
Haziran’da Londra’daki Emirates Stadyumu’nda, Ekim’de ise Antalya’daki Balmy Foresta’da Birleşik Krallık, Avrupa, ABD ve Türkiye’den arama ve yapay zekâ uzmanlarını ağırlayan topluluk odaklı etkinlik serisi, şimdi daha derinlikli formatlara geçiyor
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savunma sanayii alanında faaliyet gösteren hayali bir şirket adı altında internet sitesi kurarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalarda ş
Bedir Mutabakat Zaptı, Katar Devleti Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı, Pakistan Savunma Bakanlığı ve Türkiye Millî Savunma Bakanlığı arasında imzalandı. Mutabakata Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Sa
Umut Kervanı Akçakale Temsilciliği tarafından yürütülen yardım çalışmaları kapsamında, bir hayırseverin adak kurbanı bağışıyla hazırlanan etler, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Vakıf yetkilileri, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yöneli
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlardan aranan 85 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 216 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende, kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme gelen 7 iddiaya ilişkin açıklamalara yer verilerek söz konusu paylaşımların gerçeğ
Gazze’de gıda yardımlarının sürdürülmesi, Dünya Gıda Programı’nın yaşadığı finansman sıkıntısı nedeniyle güçleşiyor. WFP, yaptığı açıklamada, bütçedeki ciddi yetersizlik yüzünden Gazze Şeridi genelinde sağladığı gıda desteğini büyük ölçüde azaltmak zorund
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
03TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
04İran'ın güneyinde patlama sesleri duyuldu
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı illerde sağanak, iç kesimlerde yoğun sis bekleniyor
06HSK'dan yargı çevrelerinde düzenleme
07Kış lastiği mesaisi erken başlıyor: İşte tarihler ve yenilenen cezalar
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor