Nilüfer Belediyesi, "Yılın Yazarı Sait Faik" etkinlikleri çerçevesinde Marmarabirlik'te çalışanlar için söyleşi düzenledi.
Nilüfer Belediyesi, "Yılın Yazarı Sait Faik" etkinlikleri çerçevesinde Marmarabirlik'te çalışanlar için söyleşi düzenledi. Söyleşiye katılan Doç. Dr. Pelin Aslan Ayar, yazarın "Lüzumsuz Adam" kitabından öykü okuyarak, çevre ve doğa sevgisini anlattı.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği fabrika söyleşilerini Marmara Zeytin Tarım-Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) ile sürdürdü. Tesislerde düzenlenen söyleşiye Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Aslan Ayar konuşmacı olarak katıldı. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Vildan Özkula, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Yıldız, Marmarabirlik Genel Müdürü İsmail Acar ile Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala'nın da yer aldığı söyleşide Pelin Aslan Ayar, Sait Faik'in kitaplarında da öne çıkan çevre ve doğaya olan hayranlığına dikkati çekti.
Sait Faik'in Türkiye'de öykücülüğün durumunu değiştiren yazar olduğunu ifade eden Ayar, "Sait Faik doğa ve çevreye her zaman hayranlık duymuş ve bunu çalışmalarında sıkça dile getirmiştir. O insanların doğa ve çevreden uzaklaştıkça duygularında da değişime uğradıklarını ifade eden kişiydi. İnsanların doğa ve çevreye zarar vermesine çok öfkelenir, değerlerin kaybolmasından yakınırdı. Çevre ve doğaya verilen zararın yol açtığı olumsuz durumları sanki yıllar öncesinde görmüş. O hikayelerinde sık sık hayvan ve doğaya yer vermiş, kalabalıklaşan şehirlerin yol açacağı olumsuz durumlara dikkat çekmiştir. Sizler de doğa için çok önemli olan zeytinle iç içe çalışıyorsunuz. Doğayı ve ekolojik dengeyi korumak hepimizin görevi" dedi.
Pelin Aslan Ayar, söyleşide Sait Faik'in Lüzumsuz Adam kitabından "İp meselesi" isimli öyküsünü okuyarak verdiği mesajlara dikkat çekti.
Söyleşiye katılan Marmarabirlik çalışanları da mesai sırasında verdikleri molayla edebiyatla iç içe keyifli anlar geçirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
07Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük