MENÜ

Marmaris Orhaniye Mahallesi’nde kanserle mücadele eden çift yıkım kararıyla sarsıldı

Muğla’nın gözde turistik ilçelerinden Marmaris’te imara aykırı yapılarla ilgili yıkım kararları uygulanmaya devam ederken Orhaniye Mahallesi’nde kanserle mücadele eden bir çiftin yaşadığı dram dikkat çekti. Sekiz yıl önce satın aldıkları arsaya ikinci el

Yayınlanma: 07 Kasım 2025 14:37 Güncelleme: 08 Kasım 2025 07:15
Marmaris Orhaniye Mahallesi’nde kanserle mücadele eden çift yıkım kararıyla sarsıldı
Muğla’nın gözde turistik ilçelerinden Marmaris’te imara aykırı yapılarla ilgili yıkım kararları uygulanmaya devam ederken Orhaniye Mahallesi’nde kanserle mücadele eden bir çiftin yaşadığı dram dikkat çekti. Sekiz yıl önce satın aldıkları arsaya ikinci el prefabrik parçalarla ev yapan Fikriye-Sedat Özkan, şimdi yıkım kararıyla karşı karşıya olduklarını belirttiler.
Dört yıldır amansız hastalık ile mücadele eden her gün onlarca ilaç içip, kanser tedavisi sürecinin bulunduğu ortamla yakından ilgili olduğunu söyleyen 65 yaşındaki Fikriye Özkan, "İstanbul’daki doktorumuz ‘Nerede yaşıyorsanız o şekilde devam edin, sağlığınıza iyi geliyor’ dedi. Sekiz aydır buradayız, oturduğumuz prefabrik ev yıkılır ve buradan gidersek yaşayamayız" ifadelerini kullandı.
65 yaşındaki Fikriye Özkan, yıkım kararını aldıktan sonra Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ile görüştüğünü belirterek, "Kanun neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayım, senin evinle ilgili işlem yapmazsam benim hakkımda soruşturma açılır" yanıtını aldığını söyledi.

"Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok"
Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Fikriye Özkan, "Devletimize sığındık, kaymakamımıza gittik. Kaymakamımız valimizle görüşmüş ama yapılacak bir şey olmadığını söylemişler. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok" diyerek yetkililerden yardım istedi.

"Elektrik bağlandı, su bağlandı, vergi ödüyoruz ama kaçak deniliyor"
Bir yandan yakalandığı cilt kanseri ve beynindeki ödemle mücadele edip diğer yandan kanser hastası eşinin tedavisi ile ilgilendiğini kaydeden 67 yaşındaki Sedat Özkan ise "2018’de burayı su basman seviyesinde yaptırdık, sonra ikinci el prefabrik parçalarla evi tamamladık. Belediye bize adres kayıt belgesi verdi, elektrik bağlandı, su bağlandı. Emlak vergisi ve çöp vergisi ödüyoruz. Ama şimdi ’kaçak’ denilerek yıkımla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"2018’den sonra yapıldığı için belgelerimiz iptal edildi"
Marmaris Orhaniye köyüne tatil için değil tedavileri gereği geldiklerini belirten Özkan Çifti, "Bu mahallede on evden sekizi kaçak. Biz 2018’de yapı kayıt için başvurduk. Eşim beyin kanaması geçirdiği için komşularımız başvurdu. Ama yapı 2018’den sonra yapıldığı için belgelerimiz iptal edildi ve yıkım kararı çıktı. Şimdi çaresiz bir şekilde bekliyoruz" şeklinde anlattı.
Mahalle sakinlerinden ve Özkan çiftinin komşularından olan Serdar Coşkun, 2017’de prefabrik ev için anlaştığı firma tarafından dolandırıldığını belirterek, "Dolandırılmasaydım 2017’de evimi yapacak ve yapı kayıt belgesini alacaktım. Param gidince ancak 2018’de yaptırabildim. Hem dolandırıldım hem de yıkımla karşı karşıyayım. Bunun suçlusu ben miyim hem param gitti hem de emeklerimle yaptığım iki göz prefabrik evim gidecek ‘ dedi. 65 yaşındaki emekli Serdar Coşkun devlet yetkililerinden destek beklediklerini ifade etti.
Orhaniye mahallesinde yaşayan Aysun Atıcı ise belediyeye çağrıda bulunarak, "Belediye başkanına sesleniyoruz, lütfen fakirlerin, garibanların evleri yıkılmasın" ifadelerini kullandı.

"Önümüz kış, yaşlısı var hastası var yıkım ertelensin"
Mahalle sakini Ali Fuat Ersoy da kış şartlarına dikkat çekerek, "Çocukları okula gidenler var, evinde yaşlı ve hastası olanlar var. İnsaniyet namına bu yıkımların ertelenmesini istiyoruz" dedi.
Ayrıca Orhaniye mahallesinde yaşayan bazı mahalle sakinleri köyde çok sayıda bungalov ve villa olmasına rağmen bu konutlara bir şey yapılmadığını sadece dar gelirli vatandaşların evlerin yıkılacağını ileri sürdüler.
ETİKETLER: Marmaris, Orhaniye, Mahallesi’nde, kanserle, mücadele
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30