Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak tedbirler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Orman Benim" etkinliği Marmaris’te de yapıldı. Yaklaşık 500 metrekarelik alandan 1 saatte bir römor...
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak tedbirler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Orman Benim" etkinliği Marmaris’te de yapıldı. Yaklaşık 500 metrekarelik alandan 1 saatte bir römorkluk çöp toplandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirlerine ilişkin yurt genelinde düzenlenen "Orman Benim" kampanyası; orman yangınlarından en çok etkilenen kentlerden biri olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde de gerçekleştirildi.
"Ormanlar daha temiz olsun diye buradayız"
Tüm Türkiye’de eş zamanlı başlayan etkinlik öncesinde konuşan Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, "Orman Benim’ kampanyası, son iki yıldır Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan bir kampanya. Bu, yol kenarlarında, özellikle yol kenarlarında ve orman içlerinde yangına sebebiyet verecek, yanıcı yabancı maddelerin ormandan uzaklaştırılması için; daha temiz bir ormanımızın olması, yaşadığımız ormanın, kullandığımız ormanın daha temiz olması için başlatılan ve devam ettirilen bir kampanya. Marmaris, bu konuda Türkiye’de ilk bu çalışmanın yapıldığı işletme müdürlüğü ve ilçemiz Marmaris. Buradan başlayıp sonrasında daha da geliştirilerek devam edilen ‘Temiz Bir Orman, Orman Benim’ kampanyası için bugün bu saatte buradayız" dedi.
Kaymakam Kaya: "Gerçekten ormanlar hepimizin"
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, "Görüyoruz, ormanımız temiz mi, değil mi? Şimdi topladıklarımıza bakacağız beraber. Hep birlikte göreceğiz" diyerek ellerine eldiven geçirip hem yol kenarlarına atılan çöpleri topladı hem de Marmaris’te ormanların temiz olduğuna inandığını belirtti.
Kısa sürede iki büyük boy çöp toplayan Kaya, "Gerçekten ormanlar hepimizin ve yangınlar için en büyük risk olan cam parçalarını görüyoruz ve topluyoruz. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; lütfen doğamıza sahip çıkalım, vatanımıza sahip çıkalım, geleceğimize sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.
Kaymakam Kaya ayrıca orman yangınlarıyla mücadelenin temelinde "önlemenin" yattığını vurgulayarak, ağaç diplerinin temizlenmesinin önemine de değindi.
"Bu, insan zekâsına sahip birinin yapacağı şey değil"
Gönüllü olarak okul arkadaşlarıyla, özellikle bahar ve yaz mevsiminde insanların en çok mangal yaptığı alanlardan biri olan Aktaş mevkiine gelerek çöp toplama etkinliğine katılan 12 yaşındaki Mustafa Güldal ise şunları söyledi: "İnsanların çöp atması konusunda şunu söyleyebilirim: Boşu boşuna kendi geleceklerini riske atıyorlar. Bu, gerçekten insan zekâsına sahip birinin yapacağı bir davranış değil. Ben böyle düşünüyorum. Bugün en çok ne topladık derseniz, daha çok alkol içki şişeleri topladık. Burada daha çok mangal yapıldığı için et kovaları vardı. Ayrıca cam şişeler, plastik bayraklar, pet şişeler de vardı. Bunları topladık. İnsanların haline bakıyorum da Madem doğada vakit geçirmek istiyorsunuz, o zaman bunu düzgün yapın. Mesela belirlenmiş mesire alanları var; oralarda piknik yapabilirsiniz. Doğada piknik yapmak istiyorsanız da, lütfen çöp atmayın. Ben sadece bunu söylemek istiyorum"
Marmaris’e bağlı Adaköy Mahallesi Aktaş mevkiinde, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinliğe; Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, orman işletme şefleri ve orman işçileri, Marmaris Milli Parklar görevlileri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul ve Marmaris Jandarma Karakol ekibi, Sahil Güvenlik ekipleri ve bir özel okulun öğrencileri katılım sağladı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci geçen yıl başında olduğu gibi bu yılbaşında da personeline yılbaşında ikramiye verdi. Başkan Dökmeci yeni yıl öncesinde personeline 4’er bin TL prim dağıttı.Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Habil Dökmeci, "Yen
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi Mardin’de etkili olan kar yağışı, tarihi kenti adeta bir masal diyarına dönüştürdü. Mardin Valiliği, karla kaplanan şehrin büyüleyici manzarasını dron ile havadan görüntüleyerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.Mezop
Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca araç yollarda mahsur kaldı.Yoğun kar yağışı ve gizli buzlanma nedeniyle Şemdinli-Yüksekova yolunun Şepetan Geçidi mevkiinde çok sayıda araç ile
Giresun’un Tirebolu ilçesinde dün akşamdan bu yana etkili olan fırtına nedeniyle dalga seviyesinin yükselmesi sonucu şehir içi yol, sahil yürüyüş alanı ve çok sayıda iş yeri zarar gördü.Dün akşam saatlerinde etkisini artıran fırtınayla birlikte yükselen d
Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da fırtına uyarısında bulunmuştu. Sabah saatlerinden itibaren kent genelinde fırtına etkili olmaya başladı. Fır
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 2025 yılını dolu dolu geçidi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Tanju Acar, 2026’nın tüm yatırımların tamamlandığı bir yıl olacağını söyledi.Düzce’de iş dünyasının kalbi olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, 2
Koku, renk değişimi ve balık ölümleriyle kentin gündeminde yer alan İzmir Körfezi’ni kurtarmak için çözüm önerilerinin görüşüldüğü, İzmir Ticaret Odası öncülüğünde, Su Ürünleri Derneği iş birliği ile yapılan toplantı, 5’i profesör olmak üzere 10 kurumdan
Ağrı’da etkili olan Sibirya soğukları kenti adeta buz kütlesine çevirdi. Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 18 dereceye kadar düştüğü kentte, sert soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkiledi.Soğuk havanın etkisiyle kent genelinde bina saçaklarında metrel
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük