Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Haziran 2022 - 13:14 Yorum: 0

Mavi Vatan savunmasına yeni güç geliyor: Sancar Sida

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, Yonca-Onuk Tersanesi ve Havelsan işbirliğinde geliştirilen Sanacar Silahlı İnsansız...

Mavi Vatan savunmasına yeni güç geliyor: Sancar Sida

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, Yonca-Onuk Tersanesi ve Havelsan işbirliğinde geliştirilen Sanacar Silahlı İnsansız Deniz Aracının (SİDA) denize indirme faaliyetine katıldı.

Türk Savunma Sanayii, güvenlik güçlerinin Mavi Vatan savunmasında etkinliğinin artırılması amacıyla yeni ürünler geliştirmeyi sürdürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen Sancar SİDA'nın suya indirilmesi SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katıldığı etkinlikle gerçekleştirildi. İstanbul Tuzla'daki Yonca-Onuk Tersanesinde gerçekleştirilen törende Başkan Demir'e Sancar SİDA'nın özellikleri ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Demir, "Silahlı insansız hava araçlarında edindiğimiz tecrübe ve başarıyı deniz araçlarında da göstererek bu alanda da dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz. SİDA'lar konusunda çok sayıda çalışmamız var, Sancar SİDA da bunlardan birisi. SİDA'ların entegre bir operasyon ortamında çalışmaları bizim için geleceğin harekat ortamına hazırlık açsından çok önemli. Bu adımı atamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sancar SİDA

Keşif ve gözetleme, su üstü harbi, mayına karşı tedbir görevlerinin insansız olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen Sancar SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize edecek, üzerindeki faydalı yüklerle bir çok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak. 12,7 metre uzunluğunda olan Sancar SİDA, 9 ton deplasman ağırlığına, azami 40 knot sürate ve asgari 400 NM seyir sıasına sahip. Sancar ayrıca 4 deniz durumunda dahi seyir icra edebilecek. 40 saat seyir yapabilecek. Modüler yapıda olacak. 12.7 mm STAMP-2 Stabilize Silah Sistemi ve 2x2 UMTAS / L-UMTAS entegrasyonu ile de donatılan Sancar, MİLMAST Teleskopik Direk (Seyir radarı, kamera, çarpışma önleyici sistemler) sayesinde de her türlü tehlikeyi önceden algılayabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber