Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, nadir görülen ve yüksek riskli bir vakayı başarıyla sonuçlandırdı. Kalbinde tümör (miksoma) tespit edilen hastanın aynı zamanda üç ana damarında tıkanıklık bulunması üzerine, iki ayrı op
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, nadir görülen ve yüksek riskli bir vakayı başarıyla sonuçlandırdı. Kalbinde tümör (miksoma) tespit edilen hastanın aynı zamanda üç ana damarında tıkanıklık bulunması üzerine, iki ayrı operasyon tek seansta gerçekleştirildi. Operasyon, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı ve aynı zaman Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu ve ekibi tarafından yaklaşık 5 saatlik zorlu bir ameliyatla tamamlandı.
Hayati Risk Taşıyan İki Farklı Kalp Sorunu Aynı Anda Tedavi Edildi
Dış merkezden ileri tetkik için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen 70 yaşındaki Mustafa Deveci, yapılan incelemelerde iki ciddi kalp rahatsızlığıyla karşı karşıya kaldı. Kalbin sol kulakçığında yer alan iyi huylu tümör (miksoma), kopma riski nedeniyle beyne veya akciğerlere pıhtı atarak ani ölüme yol açabilecek nitelikteydi. Ayrıca yapılan anjiyo sonucunda, hastanın kalbi besleyen üç ana koroner damarında ciddi tıkanıklıklar tespit edildi. Bu durum, klasik yöntemlerle iki ayrı ameliyat gerektirirken, ekip yüksek riskli bu operasyonları tek seansta yapmaya karar verdi.
Beş Saat Süren Zorlu Operasyon: Tümör Alındı, Damarlar Yeniden Açıldı
Operasyonun teknik detaylarını paylaşan Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, cerrahinin iki aşamada planlandığını ifade etti:
“Birinci aşamada kalp tümörünün çıkarılması planlandı. Öncelikle kalbi durdurarak, hastayı kalp-akciğer makinesine (kardiyopulmoner bypass) bağladık. Sol kulakçığa ulaşıp tümörü kalbin hassas duvarına zarar vermeden tamamen çıkardık. Böylece olası pıhtı kaynağını ortadan kaldırdık.”
Prof. Nurkay Katrancıoğlu, ikinci aşamada ise bypass işlemini gerçekleştirdiklerini belirtti:
“Tümörün alınmasının ardından, hastanın tıkalı üç koroner damarına başarılı bir şekilde bypass greftleri yerleştirdik. Böylece kalbin kan akışı yeniden sağlandı.”
Yaklaşık beş saat süren operasyonun ardından, hasta kısa sürede yoğun bakımdan servise alındı ve iyileşme süreci sorunsuz ilerledi.
Hasta Mustafa Deveci: “Kalbim Yeniden Doğdu”
Hiç sigara kullanmadığını ve sporla iç içe bir yaşam sürdüğünü belirten Mustafa Deveci, yaşadığı süreci şöyle anlattı:
“70 yaşındayım. 15 yıl su altında dalgıç olarak görev yaptım. Hiç sigara kullanmadım, her zaman sporla iç içe bir yaşam sürdüm. Hastaneye kalple ilgili bir şikâyetle gelmedim; ancak çekilen kalp filminde kalbimde bir kitle ve üç damarımda tıkanıklık tespit edildi. Kalbimdeki bu iki ciddi sorun, tek bir ameliyatla başarıyla giderildi.”
Ameliyat sürecinde gösterilen ilgi ve profesyonellikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Deveci, sözlerine şöyle devam etti:
“Ameliyatım çok başarılı geçti. Başından sonuna kadar herkes çok ilgilendi. Ameliyatıma giren tüm ekibe, en ufak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Hasta Mustafa Deveci, operasyonun ardından göğüs ağrılarının tamamen geçtiğini, kendisini daha enerjik hissettiğini belirterek, “Bu benim için kalbimin yeniden doğuşu oldu,” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu: “Bu Vaka Multidisipliner Başarının Bir Örneği”
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, vakanın cerrahi açıdan önemini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu vaka, kardiyak cerrahinin ne kadar multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğini gösteren ender örneklerden biriydi. Hastamızda hem kalp tümörü hem de üç damar hastalığı aynı anda bulunuyordu. Bu nedenle operasyon, doğru zamanlama ve güçlü bir ekip çalışması gerektirdi. Erken teşhis ve agresif cerrahi yaklaşım sayesinde hastamızı başarıyla tedavi ettik. Onu hızla toparlanırken görmek, tüm ekibimiz için büyük bir mutluluk kaynağıdır” dedi.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi Türkiye’ye Örnek Oldu
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, gerçekleştirdiği bu operasyonla hem tıbbi literatürde hem de klinik uygulamalarda örnek teşkil eden bir başarıya imza attı. Kardiyak miksoma ile üç damar tıkanıklığının aynı seansta tedavi edilmesi, Türkiye’de nadir görülen cerrahi başarılar arasında yer aldı.
Hastanın kısa sürede taburcu edileceği öğrenildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Adana'da 4,9 Büyüklüğünde Deprem
MAGİNDER’den 1000 Aileye Bayram Hediyesi
03Yeşilyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Yoğun Hazırlık
04Yeni Malatyaspor’da Abdullah Aksoğan Dönemi Başladı
05Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Vezne Düzenlemesi
06Gazeteci Berkman Dulcan’ın Vefat Eden Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı
07Deprem Bölgesinde Açılan Davalar Yıkım Süreçlerini Uzattı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük