Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk çalışma haftasına yoğun gündemle başlıyor. Genel Kurulun bugünkü mesaisinde Türk Kızılay Derneğinin görev ve yetkileri ile hak ve muafiyetlerini düzenleyen kanun teklifi ele alınacak. Meclis g
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk çalışma haftasına yoğun gündemle başlıyor. Genel Kurulun bugünkü mesaisinde Türk Kızılay Derneğinin görev ve yetkileri ile hak ve muafiyetlerini düzenleyen kanun teklifi ele alınacak.
Meclis gündeminin ekonomi ayağında ise son dönemde sermaye piyasalarında yaşanan gelişmeler öne çıkıyor. Eylül ayında bazı yatırım fonlarında yaşanan likidite ve katılma payı iade sorunlarının araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan Meclis araştırması önergesi gündeme girecek. Söz konusu önerge, benzer sorunların yeniden yaşanmaması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesini amaçlıyor.
Sermaye piyasalarındaki soruşturma kapsamında tutuklu sayısının 85'e yükselmesiyle gündemdeki ağırlığını koruyan süreçte, muhalefet partilerinin de araştırma önergeleri üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini Meclis Genel Kuruluna taşıması bekleniyor.
Kızılay düzenlemesi Genel Kurulda
Genel Kurulun ilk gündem maddelerinden biri Türk Kızılay Kanunu Teklifi olacak. 9 maddelik teklif ile Türk Kızılayın görev ve yetkileri ile mali hak ve muafiyetlerinin ayrı bir kanunla düzenlenmesi öngörülüyor.
Düzenlemeyle, olağan ve olağanüstü durumlarda uluslararası kuruluşlar ile diğer ülkelerin Kızılay ve Kızılhaç kuruluşlarından Türkiye'ye gönderilen ayni ve nakdi yardımların alınması ve kullanılmasında Türk Kızılayın yetkili kuruluş olması planlanıyor.
Afet, savaş ve çatışma dönemlerinde sahada görev yapan Kızılay personeline nakdi tazminat ödenmesi ve Kızılay şube başkanlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mütevelli heyetlerinde yer alması da teklif kapsamında bulunuyor.
Yabancı konaklama platformlarına izin şartı
Komisyonların gündeminde ise dijital ekonomiyi ve turizm sektörünü ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor.
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, yabancı dijital konaklama platformlarının Türkiye'deki faaliyetlerini düzenleyen kanun teklifini görüşecek. TBMM kayıtlarına göre teklif, bu platformların Türkiye'de faaliyet gösterebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından izin belgesi almasını, Türkiye'de temsilci bulundurmasını ve belirlenen yükümlülüklere uymasını öngörüyor.
Teklifte ayrıca yabancı dijital konaklama platformlarının turizm payı yükümlüleri arasına dahil edilerek Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.
Merkez Bankası Başkanı Karahan Meclis'te
Ekonomi gündeminin bir diğer önemli başlığı ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Plan ve Bütçe Komisyonunda yapacağı sunum olacak.
Karahan'ın küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye ekonomisinin görünümü, enflasyon süreci ve para politikası çerçevesine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
Mecliste salı ve çarşamba günlerinde siyasi parti gruplarının toplantıları da gerçekleştirilecek. Böylece yeni yasama yılının ilk haftasında hem kanun teklifleri hem ekonomik gelişmeler hem de son dönemde kamuoyunda tartışılan fon soruşturması Meclis gündeminde geniş yer bulacak. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ABD'li bir yetkili kanala yaptığı açıklamada, "RAF Fairford'da konuşlandırılmış tüm ABD bombardıman uçaklarının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üslerine geri gönderildiğini teyit edebiliriz." dedi. Duruma yakın bir kaynak, "yeni ve belirsiz bir tehdit n
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Belediye Meclis Üyesi Faik Keskin ve beraberindeki il teşkilat üyelerinden oluşan heyet, Aftor Küme Evleri sakinleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ziyarette yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetleri heyete
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Hakemler dosyası" soruşturmasında gözaltına alınan Süper Lig hakemi Yasin Kol ve yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. İki hakem, sağlık kontrolünün ardından adli işlem
Kaza, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Mezopotamya Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobil, sokaktaki A. Y.’ye çarptı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. A. Y.’ye yapılan il
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Saimbeyli olan 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği billdirildi. (İLKHA) #DEPREM Büyüklük:4.4
Ankara'da faaliyet gösteren Umut Kervanı Ankara Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla gün boyu süren bir kermes organize etti. Kermes, Sincan Peygamber Sevdalıları Dernek binası önünde sabah saat 10.00’da başladı ve akşam 18.00’a kadar zi
HÜDA PAR Ağrı 5. Olağan İl Kongresi, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde büyük bir katılımla düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre programı, partinin çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimiyle devam etti. Kongrede sırasıyla HÜDA PAR Ağrı
El Cezire'ye verdiği röportajda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, işgalci rejimin Aden Körfezi kıyısındaki Berbera şehrinde bir deniz üssü kurmayı ve oradaki havaalanını kullanmayı planladığını belirtti. Mahmud, işgalin bu plandaki asıl amacının is
ABD'den Suudi Arabistan'daki vatandaşlarına uyarı
İspanya'da konut krizine karşı genel grev kararı
03Giresun açıklarında motoru arızalanan teknedeki 4 kişi kurtarıldı
04Sinop'ta 2 kilo 892 gram uyuşturucu ele geçirildi: 3 tutuklama
05Dışişleri Bakanlığından Nijerya'daki askeri uçak kazası için taziye mesajı
06Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim
07Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinden fon kazancını iade başvurusu
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor