MENÜ

Meclisten, TEKNOFEST çıkarması

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, tüm coşkusuyla Adana’da devam ediyor. Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu da bu yıl 10’ncusu düzenlenen TEKNOFEST’e adet...

Yayınlanma: 05 Ekim 2024 11:05 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 20:44
Meclisten, TEKNOFEST çıkarması

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, tüm coşkusuyla Adana’da devam ediyor. Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu da bu yıl 10’ncusu düzenlenen TEKNOFEST’e adeta çıkarma yaptı. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ile komisyon üyesi milletvekilleri, geleceğin teknoloji yıldızlarıyla buluştu.
TEKNOFEST Yönetim Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte stantları ziyaret eden Komisyon Başkanı Varank, “Teknoloji ateşini yakmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren ve üreten, tam bağımsız bir ülke haline getirene kadar da bu gayretimizi sürdüreceğiz. Tüm Türkiye’yi TEKNOFEST Adana’ya bekliyoruz." dedi.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığında 2018 yılından bu yana düzenleniyor. Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinliklere ev sahipliği yapan festival, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen festival, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST’te 49 ana, 118 alt kategoride teknoloji yarışmaları yapılıyor. Aralarında Demirören Medya Grubu’nun da bulunduğu 128 kurumun katıldığı festival, her yaştan teknoloji meraklısı misafiri ağırlıyor.
Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı Varank, komisyon üyeleri Şahin Tin, Cevahir Uzkurt, Faruk Aytek, Abdurrahman Başkan, Rıdvan Uz, İrfan Çelikaslan, Mehmet Eyüp Özkeçeci ve Arslan Tatar’dan oluşan milletvekili heyeti de TEKNOFEST Adana’ya konuk oldu. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ile birlikte önce stantları ziyaret eden milletvekilleri, daha sonra projelerini geliştiren ve ürüne dönüştüren gençlerle bir araya geldi.
"Tam bağımsızlık vurgusu"
“Şampiyonlar Ligi” olarak adlandırılan çadırı ziyaretleri esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Komisyon Başkanı Varank, "Biz bu sene komisyondaki arkadaşlarımızla birlikte geldik. Onlar da stantları gezerek vatandaşlarımızla görüşüyor. Bu teknoloji ateşini yakmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren ve üreten, tam bağımsız bir ülke haline getirene kadar da bu gayretimizi sürdüreceğiz. Çok güzel bir atmosfer var. Vatandaşlarımız, gençlerimiz memnun. Tüm Türkiye’yi TEKNOFEST Adana’ya bekliyoruz." diye konuştu.
Komisyon Başkanvekili, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, otonom araçların, İHA ve SİHA’ların, füzelerin önemine dikkat çekerek “Türkiye her alanda gelişiyor. Bu festival, gelişmeye çok fayda sağlıyor. Bütün gençlerimiz burayı görmeli.” dedi.
"Gurur verici bir tablo"
Komisyon Üyesi ve İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, gençlerin heyecanın aslında kaybolmadığını TEKNOFEST’te gördüklerini belirterek “Hem yapay zekâ hem elektrik elektronik üzerine, araç ve uçak üzerine çok güzel çalışmalar yapmışlar. Ülkemiz adına çok gurur verici bir tablo bu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecanını kaybettirmememiz ve ülkemizin içindeki değerleri burada koruyup onların önünü açmamız adına güzel bir organizasyon olduğunu gördüm.” diye konuştu.
Komisyonun MHP’li üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da "Gelecekte Türkiye teknoloji alanında bölgesinden çok hızlı ayrışarak Silikon Vadisi ile yarışacak duruma gelecek. 20 yıl sonra da bizim Bilişim Vadimiz dünyanın en önemli teknoloji bölgesinden biri haline gelecek." değerlendirmesini yaptı.
Meclis heyeti, TEKNOFEST ziyaretinin ardından Adana’nın ticaret ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileriyle de bir araya geldi.

Meclisten, TEKNOFEST çıkarmasıMeclisten, TEKNOFEST çıkarması
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Vodafone’dan araç güvenliği ve acil durum iletişimi için kritik hizmet

Vodafone’dan araç güvenliği ve acil durum iletişimi için kritik hizmet

Vodafone Türkiye, ülke genelinde 4.5G/VoLTE üzerinden Yeni Nesil eCall (NG-eCall) hizmetini başlattı. Daha net ses iletişimi, daha hızlı çağrı kurulumu ve geliştirilmiş stabil bağlantı sağlayan Yeni Nesil eCall, her saniyenin kritik olduğu durumlarda güve

Bakan Uraloğlu: "Bursa, ülkemizin Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanacak"

Bakan Uraloğlu: "Bursa, ülkemizin Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bursa’dan yola çıkan bir tren Osmaneli üzerinden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanacak. Böylece Bursa, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanacak" dedi

BUÜ, Teknoloji ve Etki Merkezi ile akademik gücünü pekiştiriyor

BUÜ, Teknoloji ve Etki Merkezi ile akademik gücünü pekiştiriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sanayi-akademi işbirliğini güçlendirme hedefleri doğrultusunda, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında hayata geçirilen "Teknoloji ve Etki Merkezi"nin kapılarını açtı.Arif Ağaoğlu İleri Teknoloji ve Mühendislik Laboratuva

Yıldız Teknik Üniversitesi, Arnavutköy Belediyesi ile teknoloji üretim üssü kuruyor

Yıldız Teknik Üniversitesi, Arnavutköy Belediyesi ile teknoloji üretim üssü kuruyor

Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde kurulacak Teknopark Arnavutköy için protokol imza töreni düzenlendi.Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Arnavutköy’de Teknopark kurulacak. N

Bakan Kacır, DTO’nun Teknik Tekstil Merkezini inceledi

Bakan Kacır, DTO’nun Teknik Tekstil Merkezini inceledi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ı önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ile Nilgün Ök ve Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger

OEDAŞ muhtemel afetlere eğitim ve teknolojiyle hazırlanıyor

OEDAŞ muhtemel afetlere eğitim ve teknolojiyle hazırlanıyor

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı olmak için hem çalışanlarına eğitim veriyor hem de teknolojiden yararlanıyor. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Hedef

Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart tarihine kadar iptal edildi"

Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart tarihine kadar iptal edildi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart tarihine kadar iptal edildi. Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne planlanan tüm uçuşlar ise 3 Mart tarihine kadar iptal edildi" dedi.B

Minikler ’Tesla Bobini’ ile bilimin izini sürdü

Minikler ’Tesla Bobini’ ile bilimin izini sürdü

Aydın’da Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde öğrenciler, Tesla bobini deneyiyle elektriğin aktarımını uygulamalı olarak gözlemledi.Aydın Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Deneyap Teknoloji Atölyesi, anasınıfı öğrencilerini ağırladı. Atölyeyi ziyaret

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30