Milyarder medya patronu Rupert Murdoch, servetinin varisi olan çocuklarını bir teste tabi tutarak her birinden “saygı ifadesi” olarak 100 milyon dolar talep etti fakat çocuklarından birinin talebi reddetmesinden sonra mirasının şartlarını d...
Milyarder medya patronu Rupert Murdoch, servetinin varisi olan çocuklarını bir teste tabi tutarak her birinden “saygı ifadesi” olarak 100 milyon dolar talep etti fakat çocuklarından birinin talebi reddetmesinden sonra mirasının şartlarını değiştirme yoluna gitti. Rupert Murdoch’ın veraset haklarında daha önceden “değiştirilemez” olarak belirlediği haklarda değişiklik yapma kararına karşı çıkan oğlu James Murdoch’ın, iddialara göre Elisabeth ve Prudence’i de yanına alarak yargı yoluna gittiği miras davası başladı.
Fox ve News Corp gibi medya şirketlerinin sahibi olan Avustralya doğumlu Amerikalı iş adamı Rupert Murdoch, vefatından sonra medya imparatorluğunun yönetimini devralmak için birbirleriyle mücadele eden çocukları Lachlan, Elizabeth, Prudence ve James’ten babalarına duyduğu saygının bir emaresi olarak 100 milyon dolarlık ödeme talep etti.
Amerikan finans gazetesi Wall Street Journal’ın haberine göre talebe medya devi Murdoch’ın büyük çocuklarından sadece üçü olumlu yanıt verdi. Lachlan, Elizabeth ve Prudence, babalarına saygı ifadesi olarak 100 milyon dolar vermeyi kabul ederken, ticari ve siyasi konularda sık sık babasıyla ters düşen oğullarından James, bu ödemeyi yapmayı reddetti.
2015 ile 2019 yılları arasında 21st Century Fox firmasının CEO’su olarak çalışan ve 2020’de babasıyla ters düştüğüne ilişkin haberlerin ardından yönetim kurulundan ayrılan James Murdoch’ın babası ile yaşadığı anlaşmazlıklar, aile içinde krize neden oldu.
ABD basınında yer alan haberlere göre 93 yaşındaki Rupert Murdoch, ailedeki krizin ardından verasetine ilişkin aile şirketleri sözleşmesinde değişikliğe gitmeye karar verdi. Murdoch, ölümünün ardından ailenin kontrolündeki medya kuruluşlarının siyasi çizgisinde bir değişiklik olmaması için Fox Corp ve News Corp’un kendisiyle benzer siyasi görüşlere sahip olan en büyük oğlu Lachlan’ın kontrolünde kalmasını tercih ettiğini ortaya koydu.
Murdoch’ın Wall Street Journal, The Times ve New York Post’un sahibi olan News Corp ve Fox News dahil 29 Fox TV kanalı ve Fox’un alt şirketlerinin sahibi olan Fox Corp’un yönetimi için Lachlan’ı tercih etmesi, çocukları arasında anlaşmazlık meydana getirdi.
Murdoch’ın 21st Century Fox’un Disney’e satışıyla elde edilen 12 milyar doları paylaşmaya hazırlanan çocuklarından üçü, medya imparatorluğunun başına kimin geçeceği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle babalarına cephe aldı. Rupert Murdoch’ın veraset haklarında daha önceden “değiştirilemez” olarak belirlediği haklarda değişiklik yapma kararına karşı çıkan oğlu James Murdoch, iddialara göre Elisabeth ve Prudence’i de yanına alarak yargı yoluna gitti.
James, Elisabeth ve Prudence Murdoch’ın babaları Rupert Murdoch aleyhinde “kendilerinin rızası olmadan veraset hakkında değişikliğe gitmesi” gerekçesiyle açtıkları dava, Pazartesi günü Nevada eyaletindeki mahkemede görülmeye başlandı.
Basına kapalı olarak görülmeye başlanan davayı Rupert Murdoch ve en büyük oğlu Lachlan Murdoch’ın kazanması halinde, Lachlan’ın babasının otoritesini devralarak Murdoch medya imparatorluğunun baskın ismi olması bekleniyor. Kaybetmeleri halinde ise halihazırda Fox Corp ve News Corp’un yönetimini üstlenen ve babası gibi sağ eğilimli ve muhafazakar bir siyaset benimseyen Lachlan Murdoch’ın, kardeşlerinin kendisi aleyhindeki üç oyu ile birlikte şirketlerin kontrolünü kaybedebileceği düşünülüyor.
Murdoch’ın kazanabilmesi için mahkemede, veraset şartlarını çocuklarının tümünün iyiliğini gözeterek değiştirdiğini kanıtlaması gerekiyor. Murdoch, medya imparatorluğunu Lachlan’ın yönetmesinin siyasi çizginin korunmasıyla birlikte marka değerlerinin de korunmasını sağlayacağını ve bunun maddi açıdan tüm çocukların yararına olacağını savunuyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Malatya Kuvvetli Yağış Uyarısı Dışında Kaldı
Malatya Havalimanı Yolcu Trafiği Mart Ayında 69 Bin 489’a Ulaştı
03Akpınar Çarşısı Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor
04Malatya'da Düşük Faizli Kredi Dolandırıcılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
052026 nın İlk Çeyreğinde Gayrimenkul Satışları Geriledi
06Türkiye İlk Sınır Ötesi Derin Deniz Sondajına Başlıyor
07Adıyaman'da Traktör Kazası: 1 Ölü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük