Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul'da düzenlenen 68'inci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda sendikal çalışmalar, yeni dönem hedefleri ve uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, Eğitim-Bir-Sen'in üye sayısı
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul'da düzenlenen 68'inci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda sendikal çalışmalar, yeni dönem hedefleri ve uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yalçın, Eğitim-Bir-Sen'in üye sayısını 15 bin 836 artırarak 444 bin 454'e yükselttiğini, Memur-Sen'in ise 1 milyon 130 bin üyeye ulaşarak tarihindeki en yüksek üye sayısına eriştiğini belirtti.
Gazze ve Filistin vurgusu
Dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Yalçın, Gazze, Filistin, Lübnan ve Doğu Türkistan'da yaşananların küresel sistemin hukuk, ahlak ve vicdan sınavında başarısız olduğunu gösterdiğini söyledi.
Yalçın "Gazze'de, Filistin'de, Lübnan'da ve Doğu Türkistan'da yaşananlar; hukukun, ahlakın ve vicdanın yok sayıldığı küresel düzenin insanlık sınavında sınıfta kaldığını gösteriyor." dedi.
Emperyalizm ve siyonizmin bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını belirten Yalçın, dünyanın medeniyet değerlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
"Gazze için uluslararası platformlarda mücadele ediyoruz"
Eğitim-Bir-Sen olarak yalnızca emek mücadelesi yürütmediklerini kaydeden Yalçın, insanlık onurunu savunmayı da sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.
Gazze ablukasına karşı düzenlenen Uluslararası Sumud Filosu ve kara konvoyuna katılan şube başkanlarına teşekkür eden Yalçın, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) bünyesinde siyonist rejimin Filistin'i dışlamaya yönelik girişimlerine karşı da tepki gösterdiklerini hatırlattı.
Yeni dönem çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda yeni Sendika Yasası çalışmaları, Kamu Personel Sistemi, ILO ve Uluslararası Çalışma Konferansı (ILC) kapsamındaki faaliyetler ile İstanbul EdUnion Forum 2026 hazırlıkları da ele alındı.
Yalçın, 16-17 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek İstanbul EdUnion Forum 2026 kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden sendika liderlerini bir araya getireceklerini belirterek, emeğin ve eğitimin ortak sorunlarına yönelik çözüm arayışlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Eğitimde şiddetle mücadele gündemdeydi
Kurul toplantısında ayrıca Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okullara yönelik saldırılar sonrasında yürütülen çalışmalar ile "Eğitim Ekosisteminde Şiddetle Mücadele Çalıştayı" kapsamında hazırlanan tespit ve çözüm önerilerinin de değerlendirildiği bildirildi.
Ali Yalçın, iki gün sürecek toplantının eğitim çalışanlarına, sendikal mücadeleye ve insanlık adına ortaya konulan duruşa katkı sağlamasını temenni etti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, yarın kamu düzenini sağlamak amacıyla kolluk kuvvetlerinin seferber edileceğini duyurdu. Valiliklerin geçen haftaki şiddet olaylarının ardından gösterileri yakından takip edeceğini belirten Nunez, güvenlik önlemleri k
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında, hırsızlık suçundan hakkında 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunan M.S. yakalandı. M.S
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın da katılımıyla düzenlenen R4+E3 Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle İstanbul’a gelen misafir ülkelerin dışişleri bakanlarını kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde basına kapalı olar
Amerikalı iş insanı Elon Musk, Ukraynalı seçkinleri ABD fonlarını aklamakla suçladı. Musk, sağlanan yüz milyarlarca dolarlık askeri ve finansal yardımın yeniden Amerika’ya dönerek siyasi kampanyaları finanse etmek için kullanıldığını iddia etti. Sahibi ol
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında sağlanacak askeri desteğin temel amacının caydırıcılık olduğunu açıkladı. Güler, Türk askerinin Ensarullah Hareketi ile herh
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın gelecek hafta Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Arakçi, Moskova’da iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla yapılacak görüşmelerde bölgesel iş b
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, Moskova’daki 4 havalimanında uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla uçakların iniş ve kalkışlarına geçici kısıtlama getirildiği bildirildi. Şeremetyevo Havalimanından yapılan açı
Rusya Merkez Bankası, maliye politikası parametrelerinde değişiklik olması durumunda para politikasını yeniden düzenleme olasılığını dışlamadığını bildirdi. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 23 Ekim
Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
03Otobüsün gizli bölmesinde 20 düzensiz göçmen yakalandı: 2 tutuklama
04Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
05Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonlarında 5 şüpheli tutuklandı
06Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
07Türkiye ile Slovakya arasında enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor