Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Mart 2024 - 10:15 Yorum: 0

Mersin ’Sinema Ofisi’ ile tanıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Bir film şehri olarak Mersin’ sloganıyla kurulan Mersin Sinema Ofisi’nin tanıtım toplantısı, sektör temsilcileri ve paydaşlarının katılımıyla yapıldı.Bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantı...

Mersin ’Sinema Ofisi’ ile tanıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Bir film şehri olarak Mersin’ sloganıyla kurulan Mersin Sinema Ofisi’nin tanıtım toplantısı, sektör temsilcileri ve paydaşlarının katılımıyla yapıldı.
Bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yapımcı, yönetmen ve oyuncular, oda, dernek ve sendika temsilcileri katıldı. Mersin’de film çekmeyi planlayan tüm prodüksiyonlara yardım etmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) Sinema Kurulu öncülüğünde ‘Bir film şehri olarak Mersin’ sloganıyla kurulan ‘Mersin Sinema Ofisi’, kentte gerçekleştirilecek projeler için lokasyon, kaynak ve çözümler bulmayı hedefliyor. Yapımcılar için izinler, şehir hizmetleri ve lojistik destek dahil olmak üzere tüm prodüksiyon ihtiyaçları için bir irtibat noktası haline gelecek Mersin Sinema Ofisi ile aynı zamanda kentin turizm ve ekonomisine de katkı sağlanması amaçlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın mini konseri ile başlayan toplantı, Mersin Sinema Ofisi’nin tanıtım videosunun gösterimi ve konuşmalarla devam etti.

“MEDEKA kentin değerine değer katıyor”
Mersin için çok değerli ve önemli bir amaç için bir araya geldiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sinema Ofisi’nin kurulmasına öncülük eden MEDEKA’nın kentteki kültür ve sanat alanına yapılan en önemli katkılardan biri olduğunu söyledi. MEDEKA’da fotoğraf, edebiyat, arkeoloji, resim, sinema, sahne sanatları gibi toplamda 12 kurul olduğunu belirten Seçer, kentte yapılan organizasyonların da bu kurullarca belirlendiğini hatırlatarak, “Muazzam başlangıçlar yaptık. Edebiyat festivali, Tarsus festivali, roman ödülü, şiir ödülü, resim ödülü, fotoğraf ödülü. Bunları ben icat etmiyorum. MEDEKA’da alanında uzman insanlar kentin değerine değer katıyor” dedi.

“Mersin film çekimleri için oldukça uygun bir yer”
Mersin’in göçlerle kurulmuş ve film çekimleri için oldukça uygun bir yer olduğunu söyleyen Seçer, “Tarih, deniz, Toros Dağları burada. Türkiye’nin 72 milleti burada. Yörük Türkmen, Kürt, Arap, Çerkez, Suriyeli, Rus, Ukraynalı, Belçikalı, herkesi burada bulursunuz. Bu kadar geniş bir imkân sunuyor, hayata dair her şey var. Film dediğiniz de hayata dair hikâyelerdir. Mersin Limanı’nda film çekebilirsin veya gidip bir fabrikada film çekebilirsin. Ya da burası tarım bölgesi, tarım alanında, portakal bahçesinde, sebze üreten serada bir film çekebilirsin” diye konuştu.

“Temel amacımız Mersin’i sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmak”
Film sektörünün meşakkatli bir sektör olduğuna dikkat çeken Seçer, “Bir işe giriştiğiniz zaman bilgi birikiminiz ve buna ait bütçeniz yoksa iş yapamaz, başarılı olamazsınız. Temel amacımız Mersin’i sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmak. Bunun için hem insan kaynağı yeterli hem de bütçe. Katkı sunmaya çok uygun yapımları ve yapımcıları buraya davet edelim. Biz imkânları sağlarız. Bürokraside işlerini kolaylaştırırız, onlara mihmandarlık yaparız, lojistik destek sağlarız. Eğer birkaç film veya dizi başarabilirsek, biz marş motoru görevini yapmış olacağız. Motor çalışacak ve sürüp gidecek” ifadelerine yer verdi.
Amaçlarının Mersin’de güzel işler yapıldığını duyurmak olduğunu söyleyen Seçer, Mersin Sinema Ofisi’nin hayata geçmesine katkı sunan ve tanıtım toplantısına gelen herkese teşekkür etti.

“Sektörün tüm ihtiyaçları bu ofisten giderilecek”
Mersin Sinema Ofisi’nin faaliyetlerine dair açıklama yapan Doç. Dr. Hakan Erkılıç ise, Mersin’in nasıl bir film şehri olabileceğini anlattı. En başta coğrafyası sayesinde sinematik lokasyonlar olduğuna dikkat çeken Erkılıç, “Hava, deniz, demir yolu ve karayolu var. Adana’dan Hatay’a, Gaziantep’e, Kapadokya’ya kadar yoğun bir hinterlant da var. Ekipler buraya geldiğinde biz onlara izinler, mekanlar konusunda yardımcı olacağız. Büyükşehir Belediyesi konaklama konusunda da ciddi destekler sağlayacak. Bölgedeki tüm prodüksiyon ihtiyaçlarına yanıt veren bir ofis olacak. Mersin ve sinema sektörü ile irtibat sağlayacağız. Çekim izinlerini ofis olarak biz alacağız” şeklinde konuştu.
Erkılıç, farklı şehirlerden gelerek Mersin’de çekim yapmak isteyen sektör temsilcilerine Mersin’i tanıtmak için bir web sitesi de kurduklarının altını çizdi.

“Hikâyeler, toplumları tanımak için çok önemli bir fırsat”
Film ofislerinin öneminde dikkat çeken Oyuncu, Yönetmen, Yapımcı ve Senarist Ezel Akay, “Biz yıllardır ‘Türkiye’de film ofisleri olmalı’ diye yırtınanlardanız. Film ofisleri sinemacılar adına birçok sorunu çözüyor ama daha önemlisi filmlerin tek merkezde yapılıp, üretilip, satılmasının önüne geçiyor. Film yapımları, bütün ülkeye yayılması gereken bir kültürel faaliyet. Onun için filmlere gereken ilgiyi göstermek hepimizin çıkarınadır. Ben film ofislerini, özellikle bu misyonu yerine getirecek önemli kurumlar olarak görüyorum” diye konuştu.

“Mersin Sinema Ofisi çok değerli”
Oyuncu Mert Fırat ise, “Mersin gibi bir şehrin hafızasını, onun 13 ilçesini, o her bir ilçenin hikâyesini dünyaya tanıtmak bağlamında böyle bir ofis çok değerli. Biliyorsunuz senaristler, yönetmenler, oyuncular bulundukları şehirlerden ilham alıyorlar. Bazen o şehirlere sadece çekim için girebiliyorlar. Mersin buna çok uygun kültürel mirası ve alt yapıya, yetişmiş insan kaynağına sahip. Ben çok eminim, burada çok kısa sürede çok değerli çalışmalar olacak. Hem şehri tanıtan hem kültürü ileri taşıyan hem Türkiye’yi hem de Mersin’i tanıtan çalışmalar olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber