MENÜ

Mersin’de 50 itfaiye eri göreve başladı, 90 yeni alım yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eğitimlerini tamamlayan 50 itfaiye erinin yemin töreninde, yakın zamanda alım yapacakları 90 itfaiye eri için başvuruların 20 Mayıs’ta başlayacağını söyledi.ATA Eğitim Merkezi’nde eğitiml...

Yayınlanma: 30 Nisan 2025 13:35 Güncelleme: 06 Eylül 2025 04:37
Mersin’de 50 itfaiye eri göreve başladı, 90 yeni alım yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eğitimlerini tamamlayan 50 itfaiye erinin yemin töreninde, yakın zamanda alım yapacakları 90 itfaiye eri için başvuruların 20 Mayıs’ta başlayacağını söyledi.
ATA Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan itfaiye erlerinin yemin töreni yapıldı. Ocak ayında eğitimlere başlayan 50 itfaiye eri, gerçekleştirilen törenle yemin ederek asaleten göreve başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, itfaiye erlerden Erdal Kaya ve Eda Avşar konuşma yaptı, Muhammet Oğuzhan Şimşek’te yemin metni okundu.
Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu itfaiye teşkilatında her konuyu en bilimsel şekilde ele aldıklarını söyledi. Seçer, 2 yıl önce hizmete alınan ATA Eğitim Merkezi’nin son derece önemli çalışmaların ve eğitimlerin yapıldığı bir yer olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden yola çıkarak, ilimin ışığında ve çağın ruhuna uygun işler yapmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar alışılagelmiş hizmetlerin dışına çıkacak ve vizyon ortaya koyan işler yapacağız. Geleceğin en değerli ve en önemli marka kenti olma yolunda süratle ilerleyen Mersin’imizi ancak böyle geliştirebiliriz" dedi.
İtfaiye teşkilatında görev alan personelin itfaiye eri ve itfaiye memuru statüsünde olması gerektiğine işaret eden Seçer, 100 yeni itfaiye eri için yaptıkları talebin ilgili bakanlıkta beklediğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesinde müktesebatı yüksek, eğitimi yeterli ve liyakatli personelle çalışmak istediklerini ifade eden Seçer, "Kentimize, daha kaliteli, efektif ve süratli hizmeti böyle sağlayabilir, memnuniyetimizi daha da iyi bir hale bu şekilde getirebiliriz" şeklinde konuştu.

"90 itfaiye eri alımı için başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak"
Yakın zamanda 90 itfaiye eri alımı yapacaklarını duyuran Seçer, "90 itfaiye eri alımı için başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak. Alımları KPSS puanı ve bu merkezde yapılan dayanıklılık testi ile gerçekleştiriyoruz. Alımlarda mülakatımız yok. Tamamen objektif kriterler üzerinden tercihler yapıyoruz. Bu nedenle de yurdun dört bir yanından çocuklarımız gönül rahatlığıyla müracaat ediyor ve sınava giriyorlar. Başarılı olanlar ve hakkıyla kazananlar da görevlerine başlıyor" ifadelerini kullandı.

"26 araç daha itfaiye teşkilatımıza katılacak"
Seçer, itfaiye teşkilatının 35 noktada 574 personel ve 118 araçla hizmet verdiğini söyledi. Mersin’e daha iyi hizmet edebilmek adına 26 araç daha alacaklarını belirten Seçer, "Toplamda 1,2 milyar TL değerinde 26 araç daha itfaiye teşkilatımıza katılacak. Her türlü fonksiyonu yüklenmiş, son sistem, son model, 18 metreden 60 metreye kadar merdiveni olan farklı ebatlarda, farklı özelliklere sahip araçlar bu yıl sonuna kadar teşkilatımıza katılacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecek" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği son derece önemli"
Özellikle 6 Şubat depremlerinden önemli dersler çıkardıklarını dile getiren Seçer, bu anlamda birçok konuda çalışma yaptıklarını belirterek, bölgede oluşabilecek afetlerde Mersin İtfaiye Teşkilatı’nın en iyi durumda hazır olması gerektiğini kaydetti. Seçer, sözlerine şöyle devam etti: "İtfaiye teşkilatımızın, hem personeli en iyisi olmalı hem de alet-ekipmanları en modern araçlarla donatılmış olmalı. Amirleri liyakatli, ahlaklı insanlardan oluşmalı. Burası bir askeriye birim disiplininde olmalı. İnsanların can ve mal güvenliği sizlere bağlı. ‘Elimizden gelen budur’ anlayışını itfaiye teşkilatının ya da benim başkan olarak kabul etmem mümkün değil. Gerekli olan neyse onu yerine getirmeliyiz. O nedenle de her yıl bütçe yaparken bizim imkanlarımız doğrultusunda değil, itfaiye teşkilatının talepleri doğrultusunda bütçe yapıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği son derece önemli."
Mersin Büyükşehir İtfaiyesinin sadece vatandaşın can ve mal güvenliğinden değil, her canlıdan sorumlu olduğunu vurgulayan Seçer, "Sokaktaki köpeğin, kedinin, kuşun Allah’ın hayat verdiği her canlıdan sorumluyuz. Tüm canlıların hayatını kurtarmak için uğraşıyoruz. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızın görevinin çok kutsal olduğunu düşünüyorum" dedi.

Riskli binalarını dönüştürmek isteyen vatandaşlara müjde
Deprem ülkesi Türkiye’de yaşanılacak afetin Mersin’i de etkileyeceğine dikkat çeken Seçer, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sarsıntı yine herkesi endişeye sevk etti. Yine herkes konuştu, ancak icraat hepimizin bildiği gibi kısıtlı. Gelişmiş toplumlar, dünyayla böyle rekabet etmiyor. Bugünün işini yarına bırakırsak, kaynakları doğru kullanmazsak acılar bitmez ve bu ülke istediğimiz noktalara gelemez" diye konuştu.
Mersin’de yapı stokunun sorunlu olduğu bölgelerden de bahseden Seçer, "Mersin’de zemin itibari ile risk taşıyan ve riskli zeminlerde katların yükseldiği, basit bir sarsıntıda dahi tehlike oluşturan binalarımız var. Yeni bir çalışmayı geçtiğimiz hafta Meclis’te görüştük ve kabul edildi. Bazı vatandaşlarımız evlerini dönüştürmek istiyor. Aynı ebatlarda bir bina yapmak ekonomik olarak bize zorluk oluşturabilir ama Çevre Bakanlığı’ndan risk raporunu alan vatandaşlarımızın binalarına ilave yüzde 25 yoğunluk verdik. Yani 100 metrekare bir ev yapabileceği yeri 125 metrekareye çıkardık. Yeter ki evini dönüştür, depreme dayanıklı yeni nesil tekniklerle binanı yap, biz de 0,25 ilave bir yoğunluk verelim. 5 yıl içerisinde bu çalışmaları yapanlara bu imkanı tanıyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Mersin’de 50 itfaiye eri göreve başladı, 90 yeni alım yapılacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Altıntaş Zafer İlkokulu Tarım Atölyesinin ilk hasadı ıspanak oldu

Altıntaş Zafer İlkokulu Tarım Atölyesinin ilk hasadı ıspanak oldu

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu bünyesinde kurulan tarım atölyesinde yetiştirilen ıspanakların ilk hasadı gerçekleştirildi.Ekim ayında öğrenciler tarafından ekilen ıspanaklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuba Sinan, Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar

Bolu’da gölette boğulan 13 yaşındaki Tanju okulunda dualarla anıldı

Bolu’da gölette boğulan 13 yaşındaki Tanju okulunda dualarla anıldı

Bolu’da geçtiğimiz hafta gölette boğularak hayatını kaybeden 13 yaşındaki Tanju Kara, eğitim gördüğü okulda arkadaşları tarafından dualarla anıldı.Olay, 16 Mart tarihinde kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Çaygökpınar köyü sınırlarında buluna

İzmir’in damla sakızı KKTC’de toprakla buluştu

İzmir’in damla sakızı KKTC’de toprakla buluştu

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde Çeşme damla sakızı yetiştiriciliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) taşınıyor. Çalışmalar kapsamında sakız ağacı üretiminin ada genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.KKTC

Gençler kışlada Mehmetçikle omuz omuza bir gün geçirdi

Gençler kışlada Mehmetçikle omuz omuza bir gün geçirdi

Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı, "Mehmetçikle Bir Gün Projesi" kapsamında öğrencileri ağırladı. Kışla atmosferini soluyan gençler, askeri disiplini ve vatan savunmasını yerinde gözlemleme fırsatı buldu.Milli Savunma Bakanlığı’nın gençlerin Türk Si

Güzelyurt’un sorunlu kanalizasyon hattı yenileniyor

Güzelyurt’un sorunlu kanalizasyon hattı yenileniyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde sık sık arızalara neden olan eski kanalizasyon hattını yenilemek için çalışma başlattı. Doktor İbrahim E rdemir Caddesi ile 5801 Sokak kesişimi ve devamınd

Lüleburgaz’da umre yolcuları dualarla uğurlandı

Lüleburgaz’da umre yolcuları dualarla uğurlandı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde kutsal topraklara gidecek umre yolcuları için uğurlama programları düzenlendi.Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde 20 kişilik umre kafilesi için düzenlenen ilk program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cami görevlisi İsmail

Kapadokya 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı

Kapadokya 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerleri, 3 günlük bayram tatilinde toplam 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı.Nevşehir’de peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve tarihi yaşam al

Manisa’da şifalı suyun yanına dev mesire alanı geliyor

Manisa’da şifalı suyun yanına dev mesire alanı geliyor

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Demirci Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında ’Yaralı Pınar’ olarak bilinen şifalı su kaynağının bulunduğu alanda kurulacak ’Demirciköy Şifalı Su Konaklamasız Orman Parkı’ için yer teslimi yapılar

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17