Mersin Büyükşehir Belediyesince "Anneler Günü'ne özel seramik duvar süsü ve makrome alanında atölyeler düzenlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesince "Anneler Günü'ne özel seramik duvar süsü ve makrome alanında atölyeler düzenlendi.
Adnan Menderes Bulvarı Polis Evi karşısında bulunan Etkinlik ve Sanat Merkezinde yapılan atölyelerde ilk olarak seramik duvar süsü yapımı gerçekleştirildi. Eğitmen eşliğinde kendilerine özel düzenlenen atölyeye katılan kadınlar seramik hamuruna şekil vererek, birbirinden güzel dekoratif ürünler ortaya çıkardı. Bazı kadınlar etkinliğe çocukları ile birlikte katıldı. Etkinliğe katılan minikler de hayal dünyalarını seramik hamurunda şekillendirerek, farklı duvar süsleri yaptı. Sahilde güzel havanın tadını çıkaran kadınlar ve çocuklar atölyeden memnun ayrılırken, yeni atölyeler yapılmasını da beklediklerini ifade ettiler.
"Atölyemizin eğitimcileri Büyükşehir Belediyesinin kadın üreticileri"
Seramik duvar süsü atölyesi ile makrome atölyesine kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Burcu Sert, "Anneler Günü özel programımızda seramik ve makrome atölyelerimiz var. Seramik atölyemizin eğitimcileri de Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadın üreticileri. Kadın üreticilerimiz, öğrendikleri ve bu işten para kazandıkları atölye etkinliklerini, şimdi başkalarına öğretiyor" dedi.
"Öğrendiklerimi, bildiklerimi bu etkinliklerle paylaşıyorum"
Eğitmen olarak kadınlarla bir araya gelen Esengül Kaşıkara, satış yapmaya Büyükşehir Belediyesinin Üretici Kadın Stantları ile başladı. Şimdi seramik üretim atölyesi olan ve bu tür etkinliklerle bildiklerini kadınlara öğreten Kaşıkara, "Hem bildiklerimizi hem de mutluluklarımızı, eğlencemizi paylaşıyoruz. Annelerimize özel seramik ürünler üretiyoruz. Onlara "Anneler Günü" hediyesi olması adına, belediyemiz böyle bir etkinlik düzenledi. Biz de onlara yardımcı oluyor, birlikte güzel ürünler yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
"İnsan içindeki yeteneği dışarı vurmaya çalışıyor"
Anneler Günü etkinliğine oğlu ile birlikte gelen Nimet Kamış'da, "Bu etkinlikler çok iyi, çocuklara da çok faydalı. Biz de çocuklarımızla vakit geçiriyoruz. Çocuklarımız bu şekilde sosyalleşiyor. Şu anda oğlumla beraber nazar boncuklu seramik yapıyoruz. Etkinliklere oğlumu sürekli getiriyorum. Burada etkinlik ve boyama yapıyor" diye konuştu.
Anneler makrome atölyesinde anahtarlık yaptı
Büyükşehir Belediyesinin Etkinlik ve Sanat Merkezinde "Anneler Günü" çerçevesinde bir diğer etkinlik de "makrome atölyesi" oldu. Engelsiz Yaşam Parkında eğitim gören özel gereksinimli bireylerin annelerinin de katıldığı atölyeye, kimi anne çocuğuyla birlikte geldi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinin gönüllü öğretmeni eşliğinde makromeden anahtarlık yapan anneler, deniz kenarında hem el işi yaptı hem de sosyalleşti.
"Makrome el işinin dışında bir terapidir"
Gönüllü Öğretmen Yüksel Bademsoy, "Etkinlik merkezinde gönüllü olarak makrome atölyeleri düzenliyoruz. Bugün de "Anneler Günü" nedeniyle annelerimizin bir nefes alması, kendilerine kısa bir sürede olsa vakit ayırabilmeleri düşüncesiyle, çocuklarıyla birlikte Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledik. Kadınlarımızla birlikte burada anahtarlık yapıyoruz. Makrome, el işinin dışında bir terapidir. Adına makrome terapi diyorum genelde. Aklımızı buraya verdiğimiz için, buradan mutlu bir şekilde ayrılıyoruz" dedi.
Etkinliğin çok keyifli geçtiğini söyleyen Zehra Katırcıbaşı, "Anneler Günü dolayısıyla, çocuklarımızla biraz daha zaman geçirebilmek için geldik. Deniyoruz, öğreniyoruz. Şu an bu atölyede anahtarlık çalışması denedik. En önemlisi çocuklarla beraber ortak bir şey yapmış olduk" şeklinde konuştu. Annesi ile birlikte atölyeye katılan Azra Katırcıbaşı ise, "Bugün buraya geldim ve anahtarlık yapıyorum. Çok eğleniyorum, burayı çok seviyorum, sürekli geliyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, İzmir'de tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren çocuklarını okul önlerinde bekleyen veliler, sınavın sona ermesinin ardından öğrencilerle buluştu. Okul çıkışlar
Sınav öncesinde okul çevresinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son hazırlıklarını tamamlayarak sınav salonlarına geçti. Kimi öğrenciler arkadaşlarıyla sohbet ederek heyecanını azaltmaya çalışırken, kimi öğrenciler ise son kez notlarını gözden geçirdi. S
Yaz tatiliyle birlikte camiler ve Kur'an kursları yeniden çocukların buluşma noktası olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrenciler hem Kur'an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulacak hem de temel dini bilgilerle tanışaca
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Ortaokul ve lise öğrencileri
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde açıklamalarda bulunan Eğitimci-Yazar Dr. Orhan Ay, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. LGS sınavına girecek bütün öğrencilere başarılar dileyen Ay, "Bu süreçte gerek öğrenciler olsun gerek velile
Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, onursal başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapacağı kongrede eğitim alanındaki güncel yaklaşımlar kapsamlı şekilde ele alınacak. "Dil, Düşünce ve Değer" temasıyla gerçekleştirilecek kongrede
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden Batmanlı öğrenciler, sınava hazırlık süreçlerini anlattı. Düzenli ders çalıştıklarını, her gün yüzlerc
Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen törende 89 akademisyen cübbe giyerken, başarılı bulunan 95 akademisyen de ödüllendirildi.Kastamonu Üniversitesi tarafından 2025 yılında ataması yapılan ve akademik ünvanları yükseltilen öğretim üyeleri için tören düze
İskoçya'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Rusya'da akaryakıt krizi büyüyor
03Ordu'da 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama
04Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki Ankara'ya geldi
05İngiltere'de başbakanlığın en büyük adayı Andy Burnham
06Bitlis'te yasa dışı avcılığa 146 bin lira ceza
07Asılsız İddialara Karşı Basın Açıklaması: Hukuki Süreç Başlatılacak
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük