Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşini babasıyla darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan çocuğun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık çocuk hakkındaki adli kontrol tedbirini, imza yükümlülüğünü ve yurt dışına çıkış yasağ...
Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşini babasıyla darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan çocuğun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık çocuk hakkındaki adli kontrol tedbirini, imza yükümlülüğünü ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırarak, yürütülmekte olan soruşturma dosyasının sonucu beklendiği için duruşmayı erteledi.
Mersin merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesi’ne giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T.’nin (17) kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darbetmesiyle ilgili dava sürdü.
Olay anının otobüsün güvenlik kamerasına da yansıdığı, Mersin 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşma, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülmekte olan soruşturma dosyasının sonucu beklendiği için 29 Ocak’a ertelendi.
"Kasten öldürme suçundan suç duyurusunda bulunduk"
Duruşma sonrası açıklama yapan ailenin avukatı Hasan Hüseyin Öztürk, mahkemenin, sanık çocuk hakkındaki adli kontrol tedbirini, imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırarak duruşmayı 29 Ocak tarihine ertelediğini söyledi. Müvekkili Ramazan Polat’ın bu olay neticesinde önce tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını, daha sonra bir süre yatalak halde yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve ardından vefat ettiğini ifade eden Öztürk, "Biz bu konuyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına ’kasten öldürme suçundan’ suç duyurusunda bulunduk. Bu mahkemenin de görevsiz olduğunu, dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini belirttik. Buna ilişkin itirazlarımız sürüyor. Şu anki mahkeme Mersin Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülmekte olan soruşturma dosyasının sonucunu bekliyor" dedi.
"Babanın halen görevde olması kabul edilebilir bir durum değil"
Olaya karışan sanık babanın halen görevde olmasını da eleştiren Öztürk, "Tüm yaşanan olayların üstüne sanık babanın halen görevde olması da biz ve müvekkillerimce kabul edilebilir bir durum değil. Bu şahsın halen bir eğitim kurumunda görev yapması maalesef bizi derinden üzüyor" diye konuştu.
Baba ve oğula tahliye kararı verilmişti
Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için de 22 Mart’ta 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada ’kaçma şüphesi’ olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verilmişti.
Ramazan Polat, dava sürerken hayatını kaybetmişti
Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat, yaklaşık 2 hafta tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde 20 Mayıs’ta hayatını kaybetmiş, 21 Mayıs’ta da Afetevler Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük