MENÜ

Mersin’deki ‘Minikbüs Projesi’ çocuklara gezi ve öğrenme yolculuğu sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesince yürütülen ‘Minikbüs Projesi’ ile Mersinli öğrenciler kültür, sanat, spor ve doğayla buluşuyor.Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Minikbüs Projesi’; çocukların kültürel, sanatsal ve...

Yayınlanma: 15 Haziran 2025 08:41 Güncelleme: 08 Eylül 2025 08:29
Mersin’deki ‘Minikbüs Projesi’ çocuklara gezi ve öğrenme yolculuğu sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesince yürütülen ‘Minikbüs Projesi’ ile Mersinli öğrenciler kültür, sanat, spor ve doğayla buluşuyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Minikbüs Projesi’; çocukların kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. 3 yıldır başarıyla sürdürülen proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda, 20 okuldan 6. sınıf öğrencileri için hafta içi her gün 5 farklı noktaya geziler düzenleniyor.
Bu kapsamda Toroslar ilçesinde yer alan Osman Gazi Ortaokulu öğrencileri, Tarsus Doğa Parkı’na düzenlenen geziyle doğayla iç içe bir gün geçirdi. Hayatlarında bazı hayvanları ilk kez görme fırsatı bulan öğrenciler, hem eğlenerek öğrendi hem de güzel anılar biriktirdi. Mayıs ayı itibarıyla 5 bin 332 öğrenciye ulaşan ‘Minikbüs Projesi’, her hafta farklı içeriklerle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimini destekliyor. Projenin, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde de devam etmesi planlanıyor.

"Amacımız; öğrencilerin kültür, sanat ve spor branşlarında deneyim sahibi olması"
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Ceyda Dinçer, ‘Minikbüs Projesi’nin 3. yılında olduklarını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında yer alan 20 okulumuzla birlikte gezilerimizi sürdürüyoruz. Kasım, aralık, ocak aylarını kapsayan 3 aylık bir programla ilk dönemimizi tamamlayarak, mart ayında ikinci dönemimize başlamıştık. Mayıs ayı itibariyle de 5 bin 332 öğrencimize ulaşarak 2. dönemimizi bitirdik ve yıl boyunca süren programımızı da tamamlamış olduk. Bu kapsamda Osman Gazi Ortaokulu öğrencilerimize Tarsus Doğa Parkımızı gezdirdik. Bizler bu gezimizi gerçekleştirirken, eş zamanlı olarak 4 farklı noktada daha etkinliklerimiz devam ediyor" dedi.
Macit Özcan Spor Tesislerinde sportif branşların tanıtımından AVM’de sinema gösterimine ,Arkeoloji Müzesi gezisinden Silifke ören yerlerinin tanıtımına ve Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki farkındalık çalışmalarına kadar birçok alanda etkinlikler düzenlendiğini belirten Dinçer, "Projemiz, Büyükşehir bünyesindeki farklı daire başkanlıklarının katkısıyla beraber yıl boyunca devam eden kapsamlı bir organizasyona dönüşüyor. Amacımız; programa dönem başında aldığımız öğrenciyi, dönem sonuna kadar kültür, sanat, spor gibi branşlarda deneyim sahibi yapmak ve gelişimini desteklemek. Yeni eğitim öğretim döneminde de projemizin devam etmesini planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardı
Öğrencilerden Büşra Öztemel, Tarsus Doğa Parkı’nda sevdiği hayvanları görme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ben küçüklükten beri flamingo hayranıyım. Burada daha yakından tanıma fırsatım oldu. Özellikle önlerindeki tanıtım bilgileri sayesinde nelerle beslendiklerini ve nerelerde yaşadıklarını daha iyi öğrendim. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Mesela ben sırtlanı ilk defa görüyorum ve nesli tükenmeye yakın hayvanları burada yakından görerek araştırabildim" diye konuştu.
Osman Gazi Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Irmak Güleç ise "Kokarca, kurt ve tilkiyi ilk kez canlı ve yakından görüyorum. Çok güzel hayvanlar vardı. Balıklar çok tatlıydı. Her çeşitli kuşlar var. Güzel vakit geçirdik. Onları tanımak için zamanımızda oldu" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30