MENÜ

Miilux OY, millî denizaltının çeliğini üretmeye hazır

Zırh çeliği üreticisi Miilux OY, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek IDEF’25’te, üretimine yeni başladığı profil formundaki denizaltı çeliğini ilk kez tanıtacak. Yeni üretim hamlesiyle şirket, bir denizaltı gövdesi için...

Yayınlanma: 21 Temmuz 2025 11:33 Güncelleme: 01 Eylül 2025 04:21
Miilux OY, millî denizaltının çeliğini üretmeye hazır

Zırh çeliği üreticisi Miilux OY, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek IDEF’25’te, üretimine yeni başladığı profil formundaki denizaltı çeliğini ilk kez tanıtacak. Yeni üretim hamlesiyle şirket, bir denizaltı gövdesi için gerekli denizaltı çeliklerini yerli imkanlarla üretebilecek yetkinliğe ulaştı.

Yerli zırh çeliği üreticisi Miilux OY, savunma sanayiinin uluslararası buluşma noktası IDEF’te (Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı), yenilikçi ve yüksek mukavemetli zırh çeliği ürünlerini yerli ve yabancı sektör paydaşlarına tanıtacak. Savunma sanayiinin en prestijli platformlarından biri olan IDEF, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.
Şirket fuarda, üretimine yeni başladığı profil formundaki denizaltı çeliği örneklerini ilk kez tanıtacak. Ayrıca zırh çeliği ve denizaltı çeliği ürünlerinin yanı sıra zırhlı araç yan kapı zırh sistemi örneği ile farklı koruma seviyelerinde koruma sağlayan zırhlandırılmış araç kapsülünü sergileyecek.
OYAK’ın, Türkiye’nin zırh çeliği alanındaki dışa bağımlılığını azaltma hedefi doğrultusunda 2019 yılında bünyesine kattığı Miilux OY’un Türkiye Genel Müdürü Yavuz Yeldan, "Bu stratejik adım, yerli ve millî savunma sanayii için ürün geliştirme çalışmalarına güçlü bir zemin hazırladı. Şirketimizin ürettiği zırh çelikleri, savunma sanayiinde bağımsızlık hedefi için kritik önemde" diye konuştu.
İstanbul’un IDEF ile iki yılda bir sektör profesyonellerini ağırladığını belirten Yeldan, fuarın Türkiye’nin savunma sanayiindeki konumunu ve üretim kapasitesini dünyaya tanıtma fırsatı sunduğunu söyledi. Yeldan, "Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmalar için yeni iş birlikleri geliştirme ve ürünlerini uluslararası ölçekte tanıtma açısından önemli bir platform olan IDEF’te, Miilux OY olarak ileri teknoloji ürünlerimizi küresel vitrine taşıyacağız" dedi.
Türkiye, denizaltı çeliği üreten ülkeler liginde
Şirket ile Türkiye’nin denizaltı çeliği üreten ülkeler ligine girdiğini belirten Yeldan, IDEF’23’te ilk kez sergiledikleri levha formundaki denizaltı çeliğinin ardından profil formundaki denizaltı çeliğini üretmeyi başardıklarını ifade etti.
IDEF’25’te yüksek teknoloji ve mühendislik kabiliyeti gerektiren bu ürünü ilk kez tanıtacaklarını bildiren Yeldan, "Bir denizaltının gövdesinin üretimi için hem çelik levhalara hem de mukavemet sağlayacak profil formundaki çeliklere ihtiyaç duyuluyor. Yeni üretim hamlemizle bir denizaltı gövdesinde gereken tüm denizaltı gövde inşa çeliklerini yerli imkanlarla üretebilecek yetkinliğe ulaştık. Şirketimizin üretimi ile Türkiye, dünyada denizaltı çeliği üretebilen sayılı ülkeler arasına girdi" diye konuştu.
MİLDEN (Millî Denizaltı) projesinde şirket tarafından geliştirilen denizaltı çeliklerinin kullanılmasının planlandığını kaydeden Yeldan, söz konusu ürünlerin test bloklarının üretiminin ve test süreçlerinin devam ettiğini açıkladı.
Kara araçlarının zırh ihtiyacına cevap verecek kapasite
Yaptıkları yatırımlar ve Ar-Ge faaliyetleri sayesinde zırh çeliği alanında önemli bir üretim gücüne ulaştıklarını vurgulayan Yavuz Yeldan, Miilux OY’un ürün portföyünün, ana muharebe tankları dahil olmak üzere tüm kara araçları için gerekli zırh çözümlerini sunduğunu ifade etti. Yeldan, "Bu kapsamda ana muhabere tank platformlarında ihtiyaç duyulan 50 mm üstü kalınlıklarda yer alan farklı ürünlerin uluslararası akredite kuruluşlarda testleri başarı ile tamamlandı" dedi.
İlk ihracat Azerbaycan’a
Isıl işlem görmüş yüksek mukavemetli çelik ürünleriyle ilk ihracatlarını 2024’te Azerbaycan’a yaptıklarını aktaran Yeldan, bu yıl içinde farklı pazarlara da ihracat gerçekleştireceklerini belirtti. Başta yakın coğrafya ve Avrupa olmak üzere küresel pazarlarda büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Yeldan, ileri teknolojiye sahip zırh çeliklerini önümüzdeki dönemde dünyanın farklı bölgelerine ulaştırmak üzere somut adımlar attıklarını vurguladı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3