Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Kasım 2022 - 11:08 Yorum: 0

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son gün yarın

1 Aralık Perşembe günü başlayıp 1 Nisan 2023'te sona erecek olan zorunlu kış lastiği kuralına uymayan sürücülere bin 152 lira ceza kesilecek.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son gün yarın

1 Aralık Perşembe günü başlayıp 1 Nisan 2023'te sona erecek olan zorunlu kış lastiği kuralına uymayan sürücülere bin 152 lira ceza kesilecek. Uygulamanın başlamasına sayılı günler kala, Edirne sanayisinin kadın oto lastikçi ustası Çağla Dobranyalı yoğun mesai harcıyor.

1 Aralık itibarıyla Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacak. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek. Zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Edirne sanayisinin oto lastikçi ustalarından biri olan ve sanayi sitesinin "Yengesi veya küçük ablası" olarak bilinen Çağla Dobranyalı da yoğun mesai harcıyor. Evli ve 1 çocuk annesi Çağla Dobranyalı, başarıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor. "Sanayi sitesinde kadın olur mu?" algısını kısa sürede kıran Çağla usta, kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala yoğunluk yaşadığını söyledi. Güvenli ve akıcı bir trafik için kış lastiğinin önemli olduğuna değinen Çağla Dobranyalı, kış lastiğinin hayat kurtardığını belirtti. Kış lastiğini buzlu ve ıslak zeminde tutma görevi sağladığını anlatan Dobranyalı, "Kış lastiği hayat kurtarır, lütfen ihmal etmeyin" diyerek, sürücülere çağrıda bulundu.

'Sanayi sitesinde kadın olur mu?" algısını kısa sürede kırdığını ve artık sanayi sitesinin "Yengesi veya küçük ablası" olduğunu belirten Dobranyalı, yaptığı işle kadının her yerde olabileceğini gösterdiğini anlattı. Dobranyalı, kadın işi, erkek işi gibi ayrıştırılmaktan da vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber