Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:06 Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı04:43 Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı04:30 Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı04:02 Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü03:24 Polislere destek için polis merkezine akın ettiler02:51 Vali Varol, 2 polisin şehit olduğu polis merkezinde incelemelerde bulundu02:01 Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir...01:26 Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale ge...01:24 Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı01:00 Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil takla attı: 2 y...00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik
Ekonomi 29 Haziran 2015 - 14:10 Yorum: 0

Milyonlarca emekliye kötü haber

İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek açılan davada karar verildi. Ankara 8.İş Mahkemesi'nde bugün saat 11.50'de yapılan duruşmanın ardından mahkeme, Hamdi Öz'ün talebini reddetti

Milyonlarca emekliye kötü haber

İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, 2012 yılında çıkarılan 6283 Sayılı İntibak Yasası'nın 'eksik' olduğunu savunarak, Ankara İş Mahkemesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu aleyhine dava açmıştı. Öz, 'intibak'ın eksik çıktığını ileri sürerek, yeniden hesaplama yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istemişti. Mahkeme yeni bilirkişi talebimi de davayı da reddetti.

BİLİRKİŞİ, 'HATA YOK' DEMİŞTİ
Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Hakan Erdem tarafından hazırlanan ve 29 Nisan'daki duruşmada gündeme gelen ek bilirkişi raporunda "Hesaplamalar ilk raporda gösterilmiş olup, davacının intibak öncesi ve sonrası aylığını hesap ve ödemelerinde bir hata belirlenmemiş olup; itirazlarının da raporda yer alan hesap ve tespitlerin değiştirir nitelikte değerlendirilmediğini saygıyla arz ederim" deniyordu.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK
Duruşma sonrası konuşan Emekliler Derneği Başkanı Öz, "Kararın tebliğ edilmesinin ardından 8 günlük temyiz süresi olacak. Ben de kararı temyize götüreceğim. Nefes aldığım sürece bu haksızlığın giderilmesi için mücadeleye devam edeceğim" dedi. CHP avukatlarının duruşmaya geleceklerini söyleyip gelmediklerine kızan Öz, "Davaya gelecekler ve ben de kendilerine vekalet verecektim. Ama gelmediler. Bu çok ayıp bir şey" diye konuştu.Mahkemenin emekli aleyhine verdiği bu karara Hamdi Öz itiraz edeceğinden, son sözü Yargıtay söyleyecek.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber