Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 04 Temmuz 2023 - 10:56 Yorum: 0

Antalya tarımı, ihracatta yüz güldürdü

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Haziran ayında 169 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Antalya’nın yılın ilk yarısında 1,1 milya...

Antalya tarımı, ihracatta yüz güldürdü

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Haziran ayında 169 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Antalya’nın yılın ilk yarısında 1,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Çandır, “Emek veren üreticilerimizi, çalışanlarımızı ve ihracatçılarımızı kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Tarım ihracatı arttı
Bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre Antalya’da toplam ihracat içinde tarımın payının yüzde 5 artarak yüzde 59 olduğunu bildiren Başkan Çandır, aynı dönemde sanayinin payının yüzde 1 azalarak yüzde 26 olduğunu, madenciliğin payının ise yüzde 4 azalarak yüzde 15 olduğunu kaydetti. Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre, Antalya’da toplam ihracat içinde tarımın payının yüzde 6 artarak, yüzde 55 olduğunu kaydeden Çandır, “Sanayinin payı aynı kalarak yüzde 29 oldu. Madenciliğin payı ise yüzde 5 azalarak yüzde 16 oldu” diye konuştu.

Yaş sebze ve meyve başı çekiyor
Ali Çandır’ın verdiği bilgiye göre, yılın ilk yarısında Antalya’dan en fazla Almanya, Rusya, Ukrayna, Hollanda ve Çin’e ihracat yapıldı. Yılın ilk yarısında en fazla yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirildiğini bildiren Çandır, yaş meyve sebzeyi, madencilik ürünleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile süs bitkileri ve mamullerinin takip ettiğini belirtti.
Başkan Çandır, 2023 Haziran ayında Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının yüzde 18.6’sının Antalya’dan yapıldığını, ilk 6 ay toplamında ise yüzde 24’ünün Antalya’dan yapıldığını bildirdi. 2023 Haziran ayında Türkiye’nin süs bitkileri ve mamulleri ihracatının yüzde 37,5’inin Antalya’dan yapıldığını kaydeden Çandır, ilk 6 ay toplamında ise yüzde 44,4’ünün Antalya’dan yapıldığını belirtti.
2023 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaş meyve sebze ihracatı Türkiye’de yüzde 6,9 azalırken, Antalya’da yüzde 13,2 arttığını belirten Çandır, “2023’ün ilk 6 ayı toplamında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre, yaş meyve sebze ihracatı Türkiye’de yüzde 16,6 büyürken, Antalya’da yüzde 26,5 büyüdü” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber