Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde arkadaşlarının kendisine misafirliğe gelirken evlerinin önünden geçmesine tepki gösteren yengesi ve ağabeyini av tüfeğiyle...
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde arkadaşlarının kendisine misafirliğe gelirken evlerinin önünden geçmesine tepki gösteren yengesi ve ağabeyini av tüfeğiyle yaralayan sanık 10 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay geçen yıl Eylül ayında Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde yaşandı. İddialara göre Ali Ö. (60) ile yengesi Ayfer Ö. (57) arasında olay günü birbirlerine yakın evlerde oturmaları nedeniyle kavga çıktı. Ayfer Ö., kayınbiraderi Ali Ö.'ye alkol almaya gelen arkadaşlarının evinin önünden geçmesi nedeniyle tepki gösterdi. Bu duruma sinirlenen Ali Ö. evine giderek av tüfeğini alarak geri döndü. Ayfer Ö.'ye iki metre mesafeden ateş etti. Silah sesleri üzerine balkona çıkan ağabey Muzaffer Ö.'ye de ateş etti.
Olayın ardından yaralanan Ayfer Ö. göğsünü korumak isterken silahtan çıkan saçmalar dolayısıyla dört parmağı kesildi. Muzaffer Ö. de silahtan çıkan saçmalardan yaralandı. Zanlı Ali Ö. olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yengesi Ayfer Ö. ise olayın ardından birkaç kez ameliyat oldu. Sanık hakkında hem yengesi hem de öz ağabeyine karşı iki kez kasten öldürmeye teşebbüs suçundan hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Korkutmak amacıyla ateş etmiş
Hazırlanan iddianamede Ayfer Ö.'nün ifadelerinde olay günü kayınbiraderi olan Ali Ö.'yü evinde arkadaşları ile birlikte alkol alıp alem yapmaması için uyardığını ancak bunun üzerine sanığın kendisini öldürmek için ateş ettiğini ve şikayetçi olduğunu belirtti. Eşi Muzaffer Ö. ise öz kardeşi olan sanık ile aralarında önceye dayalı husumet olduğunu olay günü de kardeşi ile eşinin tartışma yaşamasının ardından silah sesi duyduğunu söyledi. Bunun üzerine sokağa çıkan Muzaffer Ö. eşinin vurulmuş olduğunu gördüğünü kardeşinin elindeki tüfeği kendisine doğrultup ateşlediğini saçmalarla sol kolundan yaralandığını söyledi.
"Bunlar buradan geçemez"
Sanık ise ifadelerinde evine gitmek için ağabeyi Muzaffer ve eşi Ayfer Ö.'nün evinin önünden geçmek zorunda olduğunu, evine gelen arkadaşlarının da bu yolu kullanmak zorunda kaldığını anlattı. Sanık Ali Ö. her defasında yengesi Ayfer Ö.'nün "Bunlar buradan geçemez" şeklinde söylemlerde bulunduğunu ve kendisine hakaret ettiğini bunun üzerine korkutmak amacıyla av tüfeğini alarak iki el ateş ettiğini söyledi. Ayfer Ö.'nün refleksle ellerini göğsüne getirerek kendini korumaya çalıştığı iddianamede yer aldı.
Son sözünde "Pişmanım" dedi 10 yıl cezaya çarptırıldı
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ayfer Ö. ve eşi Muzaffer Ö. katılmazken tutuklu sanık Ali Ö. SEGBİS yöntemiyle bulunduğu cezaevinden katıldı. Duruşmada sanık yaşanan olaylardan dolayı pişman olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti mütalaa sonrası ifadeler ve delilleri göz önünde bulundurarak sanığın suçunun sabit görüldüğünü, eylemin Ayfer Ö.'ye yönelik teşebbüs aşamasında kaldığına dikkat çekti. Sanığın Ayfer'e yönelik suçundan takdiren 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, pişmanlık beyanı ve duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim uygulanarak 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme; sanığın kardeşi Muzaffer Ö.'ye yönelik işlediği suçun hem silahlı yaralama alt soya karşı olması 225 gün karşılığı 4 bin 500 ÜL adli para cezası ile cezalandırılmasına ancak sabıkasının olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
07Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük