MENÜ

MSB: “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içerisinde 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantıs...

Yayınlanma: 07 Kasım 2024 09:06 Güncelleme: 07 Eylül 2025 02:15
MSB: “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içerisinde 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı.

“Son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir”
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ‘kaynağında, sürekli ve kapsamlı’ olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarına dikkati çeken Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 457 (Irak bin 275 / Suriye: bin 182) olmuştur” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit ettiği teröristlere ait mağara ve sığınaklarda çok sayıda silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiğini bildirdi.
Aktürk, son bir hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin daha Cizre ve Iğdır’daki hudut karakollarına teslim olduğunu duyurdu.
Tuğamiral Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu vesileyle, 5 Kasım’da eğitim esnasında meydana gelen kaza sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan kahraman silah arkadaşımız Deniz Teğmen Mustafa Kemal Öz’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.”

“Hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 188 şahıs yakalanmıştır”
Hudut hattında yaşanan son gelişmeleri aktaran Tuğamiral Aktürk, “Hudutlarımızda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 188 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 4’ü terör örgütü mensubudur. Bin 288 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 461’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 86 bin 312 olmuştur” şeklinde konuştu.
29 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde Deniz Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyetleri esnasında Yunan Sahil Güvenlik botlarının Sisam Adası’nın doğusunda düzensiz göçmenleri taşıyan botları bıraktığını bildiren Tuğamiral Aktürk, “Sahil Güvenlik Komutanlığımız bilgilendirilerek söz konusu göçmenlerin kurtarılması sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.
İsrail’in Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayan Tuğamiral Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İsrail tarafından uluslararası ve insancıl hukuk çiğnenerek çocuklar ve siviller öldürülmekte, bölgemiz felakete sürüklenmektedir. İsrail’in; Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da artan saldırılarının ve toplu katliamlarının durdurulması için akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsenmesi, ateşkes görüşmelerinin artık ciddiyetle ele alınması ve bölge halkının lehine olacak şekilde bir an önce sonuçlandırılması gerekmektedir.”
Tuğamiral Aktürk, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu Kurucu ve Yürütücü Kurumu olan Harita Genel Müdürlüğü’nün de katıldığı, 2024 Yılı Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu Bilimsel ve Genel Kurul Toplantısına kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve üniversite temsilcilerinin de katılımıyla 6-9 Kasım tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gerçekleştirildiğini açıkladı.
Personel ve askerî öğrenci temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini bildiren Tuğamiral Aktürk, “2024 Yılı Tabip, Diş Tabibi Sınıfı Sözleşmeli/Muvazzaf Subay, Eczacı Sınıfı ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi Öğretmeni Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı Temini başvuruları 14 Kasım’a, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ‘2024 Yılı Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı Temini’ başvuruları ise 15 Kasım’a kadar uzatılmıştır” açıklamasında bulundu.
Tuğamiral Aktürk, Mehteran Birlik Komutanlığı tarafından ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 41’inci Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ kapsamında 13-16 Kasım tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konserler verileceğini açıkladı.

ABD seçimleri sonrasında Irak ve Suriye’deki durum
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seçimleri sonrasında ABD askerlerinin Irak ve Suriye’den çekilip çekilmeyeceğine dair sorular üzerine şunları söyledi:
“Bölgemizdeki savunma ve güvenlikle ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip etmekte, ona göre de tedbir almaktayız. ABD daha önce de Suriye’den çekilme kararı almıştı ama fiiliyatta bu gerçekleşmedi. Sözlere değil icraata bakılmalı. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir.”

Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler toplantısı
Bakanlık kaynakları, Yunanistan heyetinin İstanbul’u ziyaretiyle gerçekleşen Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı ile ilgili sorular üzerine şunları ifade etti:
“Türk ve Yunan heyetleri arasında Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı’nda; her iki taraf, 2024 yılı için belirlenen faaliyetlerin icrası ve 2025 yılı için mutabık kalınan faaliyetlerin hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varmıştır. Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Bir sonraki toplantı Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecektir.”

Fransa’nın, GKRY’ne Leclerc Tanklarını ve Mistral Füzelerini vereceği yönünde iddialar
Bakanlık kaynakları, Fransa’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) Leclerc tankları ile Mistral füzelerini vereceğine dair haberlerle ilgili şunları söyledi:
“Kıbrıs Adası’nda dengeleri bozabilecek ve KKTC’nin güvenliğine tehdit oluşturabilecek her türlü gelişmeyi yakından takip etmekteyiz. Daha önce de GKRY’ye bu tür yardım sözleri verilmişti. Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da garanti ve ittifak anlaşmaları çerçevesinde Kıbrıs Türklerinin güvenliği, huzuru ve refahı için elinden geleni yapmaya, KKTC’nin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli askeri ve siyasi tedbirleri her ne pahasına olursa olsun almaya devam edecektir.”

ABD’deki seçimler sonrası F-16 tedariki konusu
Bakanlık kaynakları, ABD seçimleri sonrasında F-16 tedariki konusunda sorun yaşanıp yaşanmayacağına dair sorular üzerine şunları söyledi:
“F-16 konusunda sözleşmeler imzalanmış, süreç olumlu şekilde devam etmektedir. Türkiye-ABD ilişkileri zaman zaman ortaya çıkan sorunlara rağmen ortak değerlere ve çıkarlara dayanmaktadır. Ülkelerimiz, 75 yılı geride bırakan dünyanın en başat güvenlik örgütü NATO’nun önemli iki üyesidir. Türkiye-ABD ilişkilerinin, ABD seçim sonuçlarından bağımsız olarak stratejik müttefiklik temelinde ilerlemeyi sürdüreceğine inanıyoruz.”

MSB: “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir”
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:11
Güneş 05:39
Öğle 12:31
İkindi 16:14
Akşam 19:13
Yatsı 20:35

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
71
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
67
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
64
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
55
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
48
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
47
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
39
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
37
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
36
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
34
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
33
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
28
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
28
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
25
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
20