MENÜ

MSB: "Teröristleri hedef alan operasyon neticesinde Suriye hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır"

Milli Savunma Bakanlığı, "Sadece teröristleri hedef alan operasyon neticesinde Suriye hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır. Suriye’nin güvenliğini kendi güvenliğimizden ayrı görmediğimizi, ‘tek devlet, tek ordu’ ilkesi doğrultusunda Suriye’n

Yayınlanma: 15 Ocak 2026 12:04 Güncelleme: 15 Ocak 2026 16:00
MSB: "Teröristleri hedef alan operasyon neticesinde Suriye hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır"
Milli Savunma Bakanlığı, "Sadece teröristleri hedef alan operasyon neticesinde Suriye hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır. Suriye’nin güvenliğini kendi güvenliğimizden ayrı görmediğimizi, ‘tek devlet, tek ordu’ ilkesi doğrultusunda Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde terör örgütleriyle mücadelesine talep etmeleri halinde destek vereceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz" dedi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, ASFAT Yerleşkesi’nde düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada savunma sanayisinde yerlileşme, ihracat kapasitesinin artırılması ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlendirilmesine yönelik stratejik projelerin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. Toplantının kuruluşunun 8. yıl dönümünü kutlayan ve üretim kabiliyeti, mühendislik gücüyle öne çıkan Bakanlığa bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirten Aktürk, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı da vefatının 103’üncü yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andı. Aktürk, 12 Ocak 2018’de kurulan ASFAT’ın kara, hava ve deniz platformlarında geliştirdiği yüksek teknoloji ürünleri, bakım-onarım-modernizasyon kabiliyetleri ve uluslararası projeleriyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen savunma sanayii şirketlerinden biri haline geldiğini ifade etti. ASFAT’ın 2025 yılı itibarıyla dünyanın en büyük 100 savunma sanayii şirketi arasında 78’inci sıraya yükseldiğini vurgulayan Aktürk, bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti. ASFAT’ın Pakistan MİLGEM Projesi’nden açık deniz karakol gemilerine, Fırtına obüsü ve Panter modernizasyonundan hassas güdüm kiti üretimine, mekanik mayın temizleme teçhizatından Yüzer Havuz ve Millî Denizaltı Projesi’ne kadar geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini aktaran Aktürk, şirketin Türkiye Yüzyılı’nın öncü projelerinden Milli Denizaltı (MİLDEN) ve TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi projelerinde ana yüklenici olarak kritik sorumluluklar üstlendiğini kaydetti.

"Suriye’de imha edilen tünel uzunluğu 747 kilometreye ulaşmıştır"
Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesine azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Aktürk, "Geçtiğimiz hafta içerisinde 9 PKK’lı terörist teslim olmuş, operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınaklara yönelik arama-tarama faaliyetleri ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmaları etkin şekilde icra edilmiştir. Suriye harekât alanlarında ise terör örgütü tarafından kullanılan tünel sistemlerinin imhasına yönelik çalışmalar başarıyla devam etmiş, hafta boyunca Menbic bölgesinde imha edilen 4 kilometrelik tünelle birlikte Tel Rıfat (302 km) ve Menbic’de (445 km) imha edilen tünel uzunluğu 747 kilometreye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.
Hudut güvenliğinin ileri teknoloji destekli tedbirler ve kademeli güvenlik sistemiyle 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığını vurgulayan Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 114 kişinin yakalandığını, 699 kişinin ise engellendiğini söyledi. Aktürk, yılbaşından bu yana yakalananların sayısının 222’ye, engellenenlerin sayısının bin 552’ye ulaştığını bildirdi.

"KFOR Komutanlığı emrinde görevini başarıyla icra eden İhtiyat Taburumuz yarın itibarıyla ülkemize dönmesi planlanmaktadır"
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs, Azerbaycan, Libya, Somali, Katar, Bosna Hersek ve Kosova başta olmak üzere birçok bölgede barış ve istikrara katkı sunduğunu belirten Aktürk, Karadeniz’deki mayın tehdidine karşı oluşturulan Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu’nun komutasının Türkiye tarafından ikinci kez üstlenildiğini söyledi. Aktürk, "1 Ekim 2025’ten itibaren Kosova’da NATO Kosova Gücü (KFOR) Komutanlığı emrinde görevini başarıyla icra eden İhtiyat Taburumuzun bugün (15 Ocak) görevini tamamlaması ve yarın (16 Ocak) itibarıyla ülkemize dönmesi planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Gazze’de ateşkes beklentilerine rağmen İsrail’in saldırılarını sürdürdüğünü ifade eden Aktürk, ateşkes ihlallerinin ve insani yardımların engellenmesinin bölgesel istikrarsızlığı artırdığını vurguladı. Personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinin planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini de kaydeden Aktürk, "Kara Kuvvetleri Komutanlığına 2026 yılı uzman erbaş ve sözleşmeli er başvuruları 18 Ocak’ta sona erecek, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Millî Savunma Üniversitesine memur ve sözleşmeli personel temini başvuruları 25 Ocak’a, Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları ise 29 Ocak’a kadar yapılabilecektir" ifadelerini kullandı.

"Bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlüler sınıflandırma sonuçları 22 Ocak tarihinde duyurulacaktır"
Bedelli askerlik kapsamında 2026 yılında silah altına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarına ilişkin tarihleri paylaşan Aktürk, "2026 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 22 Ocak tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır. Sonuç olarak Bakanlığımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya, sahip olduğu güçlü imkân-kabiliyetleri ve nitelikli personeliyle üstlenmiş olduğu her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

"Teröristleri hedef alan operasyon neticesinde Suriye Hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır"
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’de birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere hareket eden Suriye hükümetinin kamu düzenini ve vatandaşlarının can güvenliğini tesis etmek maksadıyla Halep’te terörle mücadele operasyonunu başarıyla icra ettiğini dile getirerek, "Sadece teröristleri hedef alan operasyon neticesinde, Suriye Hükümeti tarafından Halep’in kontrolü sağlanmıştır. Suriye’nin güvenliğini kendi güvenliğimizden ayrı görmediğimizi, ‘tek devlet, tek ordu’ ilkesi doğrultusunda Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine talep etmeleri halinde destek vereceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"İHA/SİHA/İKU sistemleri ile 24 saat esasına göre bölgede keşif gözetleme amaçlı uçuşlar yapılmaktadır"
İran hudut güvenliğinin bölgede bulunan hudut birlikleri tarafından "Hudut namustur" anlayışıyla korunduğunu belirten MSB, şu ifadelere yer verdi:
"İran hudut hattı boyunca 203 elektro-optik kule, 43 asansörlü kule kurulumu tamamlanmış, 380 km modüler beton duvar inşası ile 553 km’lik hendek kazma faaliyetlerimiz tamamlanmıştır. Mevcut hendeklerin geliştirilmesi ve engellik vasfının artırılması çalışmaları devam etmektedir. Hudut hattı ve yaklaşma istikametleri mevcut keşif ve gözetleme vasıtaları ile her türlü iklim ve arazi şartlarında 7/24 kesintisiz olarak gözetlenmektedir. Ayrıca İHA/SİHA/İKU sistemleri ile 24 saat esasına göre bölgede keşif gözetleme amaçlı uçuşlar yapılmaktadır. Sınırlarımıza yönelik şu anda bir Kitlesel bir göç tespiti olmamasına rağmen hudut hattında ilave tedbirler çalışılmış, ihtiyaç halinde bu tedbirler hayata geçirilecektir."
Türkiye’nin barış döneminde NATO hava sahasının korunmasına yönelik gerçekleştirilen ‘Geliştirilmiş Hava Polisliği’ faaliyetine önemli katkılar sağladığını aktaran MSB, "Bu kapsamda 06 Temmuz-15 Eylül 2021 tarihleri arasında Polonya’da, 30 Kasım 2023-02 Nisan 2024 tarihleri arasında Romanya’da Geliştirilmiş Hava Polisliği görevleri başarıyla icra edilmiştir. Önümüzdeki döneme yönelik olarak Ağustos-Kasım 2026 tarihleri arasında Estonya’da ve Aralık 2026-Mart 2027 tarihleri arasında Romanya’da icra edilmesi planlanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Gürcistan’da düşen askeri C-130 uçağı kazasına ilişkin MSB, uçağa ait kritik parçaların metalürjik ve yapısal inceleme ve kaza kırım inceleme analiz faaliyetlerinin titizlikle devam ettiğini kaydetti.

"Gözaltı işlemi en başından beri Bakanlığımızın takibi ve bilgisi kapsamda gerçekleştirilmiştir"
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda lojistik ihalelerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve tutuklamalara ilişkin ise MSB, şu açıklamayı yaptı:
"Bahse konu soruşturmaya ilişkin ilgili komutanlıkça yapılan tahkikat ve tespitler ile bunları müteakip MSB Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme neticesinde hazırlanan rapor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş olup, idari soruşturmaya ilaveten adli soruşturma başlatılması sağlanmıştır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan gözaltı işlemi en başından beri Bakanlığımızın takibi ve bilgisi kapsamda gerçekleştirilmiştir. Milli Savunma Bakanlığında kanun, hukuk dışına çıkanlara rütbesi ne olursa olsun gereği yapılmıştır, bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir."
ETİKETLER: MSB:, "Teröristleri, hedef, alan, operasyon
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Isparta'da bir haftada 28 aranan şahıs yakalandı

Isparta'da bir haftada 28 aranan şahıs yakalandı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, polis sorumluluk bölgesinde yürütülen denetimler kapsamında 12 bin 102 araç kontrol edildi. Denetimlerde 2 ruhsatsız silah, kâğıda emdirilmiş 180 adet sentetik kannabinoid ve 0,93 gram metamfet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'yi ziyaret edecek

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 3 Kasım Salı günü Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung ile resmî görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi. Görüşmelerde, Türkiye ile Güney Kore arasındaki Stratejik Ortak

Bilecik'te uyuşturucu operasyonlarında 4 şüpheli yakalandı

Bilecik'te uyuşturucu operasyonlarında 4 şüpheli yakalandı

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde 1 araç ve 3 kişi üzerinde arama yapıldı. Aramalarda muhtelif miktarda esrar maddesi ele geçirildi. Bozüyük Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince

Türkiye ile Özbekistan arasında stratejik iş birliği masaya yatırıldı

Türkiye ile Özbekistan arasında stratejik iş birliği masaya yatırıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Türk Dünyası Diyalog Forumu kapsamında "2030’a Doğru Yeni Özbekistan: Reformların Kazanımları, Özbekistan-Türkiye Stratejik Ortaklığı ve Türk Devletleri Teşkilatı Çerçevesinde İş Birliği

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci turu başladı

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci turu başladı

Bulgaristan'da, Karadeniz'de ticari gemilere yönelik bir dizi insansız hava aracı saldırısının ardından, Ukrayna'daki savaş konusunda zıt görüşlere sahip iki aday arasında yapılan cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri başladı. Yaklaşık 6,6 milyon seçmen, m

Edirne ve Kırklareli'de 26 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli'de 26 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne'de kent genelinde yapılan kontroller sırasında 15 yabancı uyruklunun ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edildi. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi. Kırklareli'nde ise güvenl

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil yol kenarına devrildi: 2 yaralı

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil yol kenarına devrildi: 2 yaralı

Kaza, otoyolun Payas-Dörtyol güzergahında yaşandı. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarına savrularak hurdaya döndü. Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak çalışma başlattı. Araçta bulunan 2 yaralı, itfaiye e

İstanbul maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirilirken, kapatılan ana noktalar ve alternatif yollar şu şekilde sıralandı: Trafiğe kapatılan başlıca noktalar Köprüler ve Tüneller: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve tüm bağlantı yolları Avrasya Tüneli (çift yönlü ve

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:24
Güneş 06:47
Öğle 12:15
İkindi 15:08
Akşam 17:34
Yatsı 18:51

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3