Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bölgede kalıcı barış ve istikrarın işgalci rejimin Gazze ve Lübnan'daki işgal ve saldırılarına son vermesiyle mümkü
Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bölgede kalıcı barış ve istikrarın işgalci rejimin Gazze ve Lübnan'daki işgal ve saldırılarına son vermesiyle mümkün olduğunu belirtti. Aktürk "Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması, israilin Gazze ve Lübnan’daki işgal ve saldırılarına son vermesiyle mümkündür. Ancak israil, Birleşmiş Milletler raporlarına da yansıyan ve Gazze’deki insani krizi derinleştiren saldırılarını sürdürmektedir. israilin 15 maddelik Gazze Planı’nı da reddetmesi, bölgesel yayılmacı politika izlediğinin bir diğer göstergesi olmuştur.
Öte yandan israil, imzalanan çerçeve anlaşmasına rağmen benzer şekilde Lübnan’ın güneyindeki saldırılarına ve askerî faaliyetlerine de devam etmektedir.
Uluslararası toplumun, israilin bu eylemlerine karşı uluslararası hukuka ve insani değerlere sahip çıkarak daha kararlı ve güçlü bir tutum sergilemesinin, bölgede barış ve istikrarın tesisi açısından elzem olduğunu bir kez daha vurguluyoruz." dedi.
3 PKK'lı daha teslim oldu
"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların terörün ülke gündeminden tamamen ve kalıcı olarak çıkarılması, milletin huzur ve güvenliğinin güçlendirilmesi ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması açısından tarihî önem taşıdığını belirten Aktürk, bu süreçte devletin ilgili kurumlarıyla koordinasyon içinde gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti.
Aktürk, geçtiğimiz hafta içerisinde barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lının daha teslim olduğunu bildirdi.
Hudutlarda 499 kişi yakalandı
Hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan biri PKK mensubu 499 kişinin yakalandığını, 716 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini açıklayan Aktürk, 1 Ocak'tan bu yana yakalananların sayısının 7 bin 942'ye, engellenenlerin sayısının ise 45 bin 518'e ulaştığını söyledi.
Aktürk, Van, Hakkâri ve Hatay hudut hatlarında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde 304 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini de açıkladı.
Mekke Anlaşması savunma amaçlı
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında 7 Ağustos'ta imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması hakkında da bilgi veren Aktürk, anlaşmanın üç ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini savunma ve güvenlik alanında daha kurumsal ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladığını belirtti.
Anlaşmanın herhangi bir ülkeyi ortak düşman veya hasım olarak tanımlamadığını vurgulayan Aktürk, anlaşmanın bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlamayı, askerî iş birliğini geliştirmeyi ve muhtemel krizlere karşı ortak hareket kabiliyetini güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.
Anlaşma kapsamında ortak tatbikatlar, savunma sanayii iş birliği, ortak geliştirme ve üretim, teknoloji iş birliği ile bakım ve lojistik desteğin geliştirilmesinin planlandığını aktaran Aktürk, insansız ve otonom sistemler, elektronik harp ve yapay zekâ destekli kabiliyetlerin öncelikli iş birliği alanları arasında yer aldığını ifade etti.
Aktürk, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın NATO'ya alternatif veya rakip bir yapı olmadığını, bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlayarak uluslararası güvenlik mimarisini tamamlayıcı bir mekanizma olarak değerlendirildiğini belirtti.
Yeni sistemler envantere girdi
Yerli ve millî savunma sanayisinin TSK'nın harekât kabiliyetini güçlendirmeye devam ettiğini belirten Aktürk, geçtiğimiz hafta Kara Kuvvetleri Komutanlığınca dikine iniş-kalkış yapabilen Kamikaze İnsansız Hava Aracı sistemleri ile 5,56 milimetre Hafif Makineli Tüfeğin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını açıkladı.
Aktürk, 14 Ağustos'ta idrak edilecek Pakistan Bağımsızlık Günü'nü de kutlayarak, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini temenni etti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “’Milyonluk ihale dosyasıyla oynadılar’ başlıklı habere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Habere konu olan S
Lübnan parlamentosu 35 yıl sonra ilk kez, binlerce tutuklu ve hükümlüyü kapsayan genel bir af yasası çıkardı. Yerel medyaya göre yasa, tahliye için gerekli hapis süresini 14 yıldan 12 yıla indiren değişiklikler içeriyor ve özel haklar ile cezaevi dışında
Habur Sınır Kapısında platform tarafından yapılan açıklamada, Gazze'ye ilaç ve gıda ulaşım amacıyla yola çıkan konvoyun geçişine izin verilmemesine tepki gösterildi. Platform adına Mesut Atille tarafından okunan basın açıklamasında, Ürdün yönetimi ve Ira
Tam güneş tutulması bu akşam Arktik Okyanusu, Grönland, İzlanda, Kuzey Rusya, İspanya ve Portekiz'in çok küçük bir bölümünü kapsayan dar bir hat üzerinden tam tutulma (gündüzün geceye dönmesi) şeklinde görülecek. Türkiye, bu tutulmanın gölge hattının tama
Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ilgın’da arı tespit çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince gerçekleştirilen kontrollerde arıcılık işletmeleri ve arı kolonileri yerinde inceleniyor. Çalışmalarla arıcılığın kayıt a
Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) en önemli yatırımlarından biri olan Silvan Barajı ve entegre tünel hatlarında çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, beraberindeki heyetle birlikte projede incelemelerde bulundu. Projedeki çalışmalar
Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Saddam Hafter ile Bingazi'de görüştüğü bildirildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)
Kaza, öğle saatlerinde Nusaybin ilçesi uluslararası İpekyolu'nun hastane mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, ani fren yapılması üzerine LPG tankeri, kamyona çarpmamak için manevra yapmasıyla demir bariyerlere çarptı. O esnada tankerin arkasından gelen
Avrupa'da tam güneş tutulması sona erdi
Çocuklarda bağırsak enfeksiyonları arttı!
03ABD'de askeri helikopter düştü: 2 ölü
04Şahaplıoğlu Curling İl Temsilciliğinde Güven Tazeledi
05Motorin için yeni ÖTV dönemi: Zamlar kademeli gelecek
06İşgal çetesi Lübnan’da evleri patlayıcılarla yıkıyor
07Motosiklet sürücüsüne 450 bin liralık ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük