Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, seçim öncesinde bazı üyelerin meslek gruplarının değiştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Düzenlemenin mevzuat kapsamında ve Meclisin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirildiği
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, seçim öncesinde bazı üyelerin meslek gruplarının değiştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Düzenlemenin mevzuat kapsamında ve Meclisin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), yaklaşan seçimler öncesinde üyelerin meslek gruplarının değiştirildiğine yönelik iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu imzasıyla yayımlanan açıklamada, düzenlemenin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 7 Ocak 2025 tarihli yazısı doğrultusunda gerçekleştirildiği kaydedildi.
Deprem Sonrası Üye Sayısı Arttı
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da hız kazanan inşa faaliyetleri nedeniyle başta inşaat sektörü olmak üzere bazı meslek gruplarındaki üye sayısında önemli artış yaşandığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda üç yeni meslek grubunun oluşturulduğu ifade edildi.
Düzenlemenin, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2025 yılında revize edilen NACE Kodları Mesleklerin Gruplandırılması Rehberi esas alınarak hazırlandığı aktarıldı.
Karar Oy Birliğiyle Alındı
Meslek gruplarına yönelik düzenlemenin, MTSO’nun 2025 yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda yapıldığı bildirildi. Çalışmanın, 21 Ağustos 2026 tarihinde TOBB Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak resmiyet kazandığı kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu uygulamanın yalnızca MTSO’ya özgü olmadığı, TOBB’a bağlı 360 oda ve borsanın tamamını kapsadığı vurgulandı.
“Seçimle İlgisi Bulunmuyor”
Düzenlemenin seçim süreciyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Özellikle altını çizmek isteriz ki seçimle alakası olmayan bu düzenleme ne gizlidir ne de üyelerimizin bilgisi dışında yapılmıştır. Bugün bu düzenlemeyi eleştiren ve üyelerimizin gruplarının değiştirildiği yönünde algı oluşturmaya çalışanlar, o gün meclis üyesi olarak kararı bizzat onaylamışlardır ve konu bilgileri dâhilindedir.”
MTSO açıklamasında, üyelerin hak ve hukukunun korunmaya devam edileceği belirtilerek, tüm düzenlemelerde mevzuata, kurumsal işleyişe ve şeffaflık ilkesine bağlı kalınacağı ifade edildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tahminlere göre ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklıklarının ise yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde
Mısır tarafının inisiyatifiyle yapılan görüşmede, bölgesel krizler ve küresel güvenlik tehditleri üzerinde duruldu. Lavrov, Ukrayna krizine ilişkin son durumu aktararak Kiev rejiminin sivil gemiler ve enerji altyapısına yönelik eylemlerine dikkat çekti. K
Cumhurbaşkanı Ahmed El-Şara, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Resmi haber ajansı SANA'ya göre görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkar alanlarında işbirliğinin
ABD Hazine Bakanlığı, İngiltere'deki Filistin yanlısı hareket Filistin Eylemi'ne ve Belçika, Brezilya, Almanya, İspanya ve Kanada'da faaliyet gösteren Masar Badil'e yaptırımlar uyguladı. Aktivistlere ve sosyal hareketlere şifreli çevrimiçi iletişim için
Nchimbi, 4 Eylül’de görevini bırakacağını açıklayarak, Cumhurbaşkanı Hassan’ın yeni bir yardımcıyla çalışmak istediğine tamamen ikna olduğunu ifade etti. Nchimbi, görevinden ayrılmasının ardından da Tanzanya’ya bağlılığını sürdüreceğini belirterek "İyi bi
Alanya’da Muhafazakâr Tatil Yapmak İsteyenlere Öneriler
BM Güney Sudan Misyonundan (UNMISS) yapılan açıklamada, Jonglei eyaletindeki Pajut bölgesine giden devriyenin pazartesi günü silahlı kişilerin saldırısına uğradığı bildirildi. Saldırıda 2 BM barış gücü askerinin öldüğü, 3 barış gücü askeri, 2 Güney Sudan
Siirt Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik op
Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik iş birliği daha da güçlenecek
Meta, açılan bir davada 17 milyar dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti
03Çin-Hindistan sınır görüşmesinde 8 maddelik uzlaşmaya varıldı
04Malatya’da 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavgada 2 Gözaltı
05Malatya’da 30 Ağustos Programı Belli Oldu
06Zengibar Karakucak İçin Darende Hazır!
07Otoparkta Kanlı Tartışma: 1 Yaralı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk