Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Şubat 2022 - 16:16 Yorum: 0

Mudanya’da kaçağa taviz yok

Kaçak yapıyla mücadelesini sürdüren Mudanya Belediyesi, ruhsata aykırı yapılara taviz vermiyor.

Mudanya’da kaçağa taviz yok

Kaçak yapıyla mücadelesini sürdüren Mudanya Belediyesi, ruhsata aykırı yapılara taviz vermiyor.

Mudanya Belediyesi, kent kimliği ve dokusuna zarar veren kaçak yapılar ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Çağrışan Mahallesi 531 parselde faaliyet gösteren bir işletmenin kamu alanında kalan işgali, 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında yıkıldı. İmar Kanunu uyarınca mühre konu edilen ilave yapı ve kamu alanındaki işgallerin yıkımı, Mudanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Belediyenin yıkım kararıyla ilgili yapı sahibinin açmış olduğu dava, mahkemeden döndü.

Mahkeme, Mudanya Belediyesi'nin yıkım kararını hukuka uygun buldu. Mudanya ilçesi sınırlarında tarım alanları, orman ve kamu arazileri üzerine yapılan kaçak bina, baraka ve konteynerlerine kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Hiçbir şekilde kaçağa müsamaha göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz. İlçemiz genelinde tespit edilen kaçak yapıları bir bir ortadan kaldırmaya devam edeceğiz. Kamu alanlarının işgaline asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber