Muğla’nın yöresel ürünleri, yeni bir ticaret modeli ile dünya pazarlarına açılacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli; Muğla’ projesinin imza töreni gerçekleştirildi.Muğla Valiliği Yatırı...
Muğla’nın yöresel ürünleri, yeni bir ticaret modeli ile dünya pazarlarına açılacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli; Muğla’ projesinin imza töreni gerçekleştirildi.
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla’ projesi kapsamında; kooperatifleşme çalışmaları ile üreticilerin güç birliği yapmasının sağlanması, markanın ismi ve tasarımının belirlenmesi, kooperatifler, birlikler ve üreticilere markalaşma konusunda eğitim verilmesi, üreticilere e-ticaret konusunda bilgi ve beceri kazandırılması, markaya ait internet sitesi kurulması ve reklam çalışmaları yapılması (TV ve internet odaklı kısa reklam videoları oluşturulacak), belirlenen karayolu güzergahlarına ve şehir merkezlerine totem, billboard ve afişlerin konumlandırılması, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerimizde toplam 3 noktada modern Muğla mimarisiyle tasarlanacak ve oluşturulan ‘Muğla’ markasının adı ile satış noktalarının oluşturulması planlanıyor.
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, protokol imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, “Yerel ürünlerimizin katma değerini artırmaya yönelik markalaşma ve özellikle de örgütlenme faaliyetlerini içeren proje, yeni bir ticaret modelini öngörmesi açısından çok önemsediğimiz bir hamle olacak. Özellikle turizm güzergahları üzerinde oluşturacağımız satış yerleri ve e-ticaret kanalıyla üreticilerimize yeni Pazar imkanları sağlamayı hedefliyoruz. Bu yeni ticaret modeli ile Muğla’nın yerel ürünleri, gıda sektöründe çok daha profesyonel bir şekilde temsil edilecek ve güvenilir gıda kategorisinde yerini alacak. Projemizin Muğla üreticisine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık imza töreni öncesinde yaptığı açıklamasında; “Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselmek, sürdürülebilir üretim modelleri oluşturmak ve tarımsal potansiyelimizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle projemizin ilimize, çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, projenin hayata geçmesinde emeği bulun kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin tüm aşamaları planlandı
Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla Projesi ile Muğla il genelindeki başta arıcılar ve toprak havuzda balık üretimi yapan yetiştiriciler olmak üzere tüm üreticilerin ürettiği tarım ürünleri, ismi ve logosu ortak akılla belirlenecek bir ‘Muğla’ markası adı altında kooperatifler eliyle pazara sunulacak. Satış kanallarının çeşitlendirilmesini içeren proje, aynı zamanda kooperatifleşme çalışmalarının desteklenmesini de sağlayacak. Muğla genelindeki kooperatif ve birliklere, proje kapsamında markalaşma, e-ticaret, satış ve pazarlama konularında eğitimler verilecek. Belirlenen ‘Muğla’ markasına ait bir internet sitesi kurularak, ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtımı yapılacak.
‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla’ projesinin protokol imza töreni Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık öncülüğünde gerçekleştirildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin imza törenine İl Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Köy-Koop Başkanı Eray Çiçek, Muğla Or-Koop Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği adına Burak Bolel ve Fethiye Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük