Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle hazırlanan ‘Muğla Şehitler Albümü’, şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla tanıtıldı.Tanıtıma; Kıyı Eg...
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle hazırlanan ‘Muğla Şehitler Albümü’, şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla tanıtıldı.
Tanıtıma; Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe ve Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Etkinliğin ardından, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.
Şehitler paneli büyük ilgi gördü
Panelde, MSKÜ Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Özgür Yıldız, MSKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Osman Köse ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt konuşmacı olarak yer aldı.
1958’den bugüne 164 şehidin hatıraları yaşatılıyor
Muğla’nın tamamını kapsayan ilk şehitler albümü, titiz bir çalışmayla hazırlandı. Albüm, tüm resmi kurumlar, aileler ve şehit-gazi dernekleriyle birebir görüşmeler yapılarak oluşturuldu. Şehitler alfabetik sırayla sıralanırken, nerede şehit olduklarına dair bilgilere de yer verildi. Albümde; Muğlalı olup naaşı il sınırları içinde bulunanlar, Muğlalı olmayan ancak naaşı Muğla’da bulunanlar, Muğlalı olup naaşı başka illerde bulunanlar, Kıbrıs’ta şehit düşüp mezarı orada bulunanlar, fiziki naaşı bulunamayan ancak temsili mezarları Kıbrıs’ta ve Muğla’da yer alanlar da dahil edildi. Böylece 1958’den günümüze kadar 164 şehidin anısı yaşatılmış oldu.
Dernek Başkanlarından teşekkür mesajları
Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, "Bu albümü oluşturmak için uzun süredir çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz eksik özgeçmişleri tamamlamak için ailelerimizi tek tek ziyaret etti. Muğla’da ilk kez böyle bir çalışma yapıldı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Cantürk, "Büyükşehir Belediyemiz bu albümle diğer illere örnek oldu. Destekleri için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ercan Akkurt, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras, bu süreçte bizlere desteğini hiç esirgemedi. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Aras: "Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale Zaferi’mizin 110. yılını hep birlikte kutladık. Bu topraklar, kan ve irfanla vatan oldu. Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi, her bir karış kahramanlık destanıyla çizildi. Milletimiz, ordu millettir ve herkes vatanı için canını vermeye hazırdır. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak vazifemiz, boynumuzun borcudur. Yerel yönetimler olarak her zaman yanlarında olacağız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerini ebediyete kadar yaşatacağız. Gelecek nesiller, bu toprakların nasıl kazanıldığını ve korunduğunu bilmeli. Bunları eserleştirir ve anıtlaştırırsak ancak o zaman öğrenebilirler. Türkiye Cumhuriyeti, başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizin omuzlarında yükselmeye devam edecek" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Haziran’da Londra’daki Emirates Stadyumu’nda, Ekim’de ise Antalya’daki Balmy Foresta’da Birleşik Krallık, Avrupa, ABD ve Türkiye’den arama ve yapay zekâ uzmanlarını ağırlayan topluluk odaklı etkinlik serisi, şimdi daha derinlikli formatlara geçiyor
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savunma sanayii alanında faaliyet gösteren hayali bir şirket adı altında internet sitesi kurarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalarda ş
Bedir Mutabakat Zaptı, Katar Devleti Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı, Pakistan Savunma Bakanlığı ve Türkiye Millî Savunma Bakanlığı arasında imzalandı. Mutabakata Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Sa
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında evlilik hazırlığı yapan gençlere sağlanan sıfır faizli kredi desteği sürüyor. Ekim ayında 15 bin 468 gence 1,7 milyar liranın üzerinde ödeme yapılırken, bugüne kadar sağlanan toplam destek 22,8 milyar lirayı aştı. Aile ve
Umut Kervanı Akçakale Temsilciliği tarafından yürütülen yardım çalışmaları kapsamında, bir hayırseverin adak kurbanı bağışıyla hazırlanan etler, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Vakıf yetkilileri, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yöneli
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlardan aranan 85 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 216 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende, kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme gelen 7 iddiaya ilişkin açıklamalara yer verilerek söz konusu paylaşımların gerçeğ
Gazze’de gıda yardımlarının sürdürülmesi, Dünya Gıda Programı’nın yaşadığı finansman sıkıntısı nedeniyle güçleşiyor. WFP, yaptığı açıklamada, bütçedeki ciddi yetersizlik yüzünden Gazze Şeridi genelinde sağladığı gıda desteğini büyük ölçüde azaltmak zorund
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
03TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
04İran'ın güneyinde patlama sesleri duyuldu
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı illerde sağanak, iç kesimlerde yoğun sis bekleniyor
06HSK'dan yargı çevrelerinde düzenleme
07Kış lastiği mesaisi erken başlıyor: İşte tarihler ve yenilenen cezalar
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor