Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Mart 2023 - 17:08 Yorum: 0

Muğla’da okullarda yağmur suyu hasadı yapılıyor

Muğla'da çevre dostu okullarda yağmur suyunu depolamak için okul bahçelerinde yağmur suyu toplama alanları oluşturuldu.

Muğla’da okullarda yağmur suyu hasadı yapılıyor

Muğla'da çevre dostu okullarda yağmur suyunu depolamak için okul bahçelerinde yağmur suyu toplama alanları oluşturuldu. Oluşturulan yağmur suları okul bahçelerinde çiçek ve tarımsal sulama için kullanılıyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi çevre dostu okullarda uygulanmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde belirlenen 13 pilot okulda, yağmur suyu hasadı için okul bahçelerinde yağmur suyu toplama alanları oluşturuldu. Yağmur suları için kurulan sistemlerde çatılardan süzülerek depolarda biriktirilen sular yağış olmayan aylarda okul bahçelerinde çiçek ve tarımsal sulama için kullanılıyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay yaptığı açıklamada, "Son yıllarda daha da büyük bir sorun olarak karşımıza çıkan kuraklık ve içme suyu rezervlerinin azalması, yağmur sularının bir damlasının bile boşa gitmemesinin ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Bu çerçevede Muğla'nın 13 ilçesinde belirlediğimiz çevre dostu okullarımızda yağmur suyu biriktirme alanları oluşturduk. Bu depolarda biriktirilen yağmur suları okul bahçelerinin sulanmasında ve mini tarım uygulamalarında kullanılacak. Proje ile yağmur suyunun verimli kullanımı, içme suyu tasarrufunun sağlanması ve temiz su rezervlerindeki kayıpların azaltılması ve öğrencilerimizde küçük yaşlardan itibaren su bilincini kazanmalarını sağlamayı bekliyoruz. Aynı zamanda yapılan bu uygulama ile okullarımızın su faturası giderleri azalacak ve ekonomiden tasarruf sağlanacak" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber