Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ağustos 2014 - 22:53 Yorum: 0

Muğla'daki orman yangını

Milas ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale, havanın kararması ve hava araçlarının ayrılması nedeniyle karadan sürüyor

Muğla'daki orman yangını

MUĞLA (AA) - Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde  başlayan, Türkevleri ve Çökertme Mahallelerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Mahallenin Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Muğla, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler ile yangının büyümesi üzerine İzmir ve Aydın'dan da orman ekipleri sevk edildi.

Havadan müdahalenin yapılamadığı yangında, kara ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için yoğun mücadele veriyor.

Yangın nedeniyle Kemerköy Termik Santrali Sosyal Tesileri ile Türkevleri Çökertme Mahallaerindeki bazı yerleşim yarleri boşaltıldı, Ören-Çökertme karayolu jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Öte yandan, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ören Mahallesi'ndeki Yangın Yönetim Merkezine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber