MENÜ

Muhtarlar günü törenlerle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü resmi törenleri bu sabah gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yapıldı.2015 yılında çıkan Başbakanlık genelgesinin ardından 2016 yılından bu yanan kutlanan 19 E

Yayınlanma: 20 Ekim 2025 13:39 Güncelleme: 21 Ekim 2025 06:30
Muhtarlar günü törenlerle kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü resmi törenleri bu sabah gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yapıldı.
2015 yılında çıkan Başbakanlık genelgesinin ardından 2016 yılından bu yanan kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. 19 Ekim tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, resmi törenler bu sabah gerçekleştirildi. 09.00’da Atatürk Anıtında yapılan çelenk törenine; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Garip, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.
Muhtarlık müessesesi demokrasinin temel taşıdır
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Garip anıta çelenk sunumunu yaptı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Oktay Garip, "Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze bu topraklarda aziz milletimize hizmetini sürdürmektedir. Genel ve yerel sorunların ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesine köprü rolü oynayan muhtarlık müessesesi, Osmanlı’dan günümüze taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Yerel yönetimlerin mihenk taşları olan köy ve mahalle muhtarlıklarımız vatandaşlarımızın ilk devlet ve hizmet kapısıdır. Muhtarlarımız köylerimizde ve mahallelerimizde özveriyle çalışmış, devletimizin her zaman gören gözü, işiten kulağı olmuştur. Her geçen gün büyüyen bu güzel şehirde milletimizden aldığımız güçle 116 muhtarımız ile görevimizi yerine getirmekte, milletimizin acısıyla hüzünlenip, derdiyle dertlenip, sevinciyle sevinmekteyiz. Muhtar siyasetten uzak, tarafsız, tamamen kendi kişiliğiyle toplumda kabul görmüş halkın güvenoyu ile seçilmiş en önemli kanaat önderidir. Yerel yönetimin kılcal damarı ve demokrasinin temel taşıdır. Bu büyük camianın bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demiş olduğu gibi; muhtar, demokrasinin temel taşıdır" dedi.
Muhtarlarımız halkın seçtiği yereldeki önemli temsilciler
Oktay Garip’in ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. 19 Ekim’in Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle törenin bir gün gecikmeli yapıldığını hatırlatan Başkan Taban, "Çok kısa bir zaman önce bir seçim gerçekleşti ve bu seçim neticesinde her bir muhtarımız kendi bölgesinde seçilme başarısı gösterdi. Her birinizi tebrik ediyorum. Halkın seçtiği yereldeki önemli temsilciler muhtarlarımız. Özellikle yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışan, büyük bir özveri ve disiplinle halkın istek ve taleplerini alarak ilgili noktalara paylaşan birimlerimiz muhtarlıklarımız. Hem geçmiş dönemlerimizde hem mevcut dönem içerisinde birlikte çok güzel çalışmalar yapmaya gayret ettik. Hem kırsal mahallelerimizde hem merkez mahallelerimizde mahallelerimizin sorunlarını, problemlerini ortadan kaldıracak çalışmalar ortaya koymuş olduk. Burada başta kıymetli muhtarlarımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızın emek ve gayretleri var. İnşallah dönemimizin kalan zaman diliminde de çok daha güzel çalışmalar yapmak için canla başla gayret edeceğiz" dedi.
Konuşmasında dönem içerisinde yaşamını yitiren muhtarlara da değinen Başkan Taban, "Döneme birlikte başladığımız ancak ani vefatlarıyla aramızdan ayrılan muhtarlarımız var. Hamidiye Mahallesi Muhtarımız Cemalettin İlgezdi, Orhaniye Mahallesi Muhtarımız Veli Çetin ve Tokuş Mahallesi Muhtarımız İsmail Yavuz vefat ettiler. Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yine geçmiş dönemlerde de kaybettiğimiz, şehrimiz ve mahallelerimiz için hizmet veren, kaybettiğimiz pek çok büyüğümüz var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerinde bulundu.
Başkan Alper Taban, Muhtarlar Günü olarak bir gün olmasının da çok kıymetli olduğunu işaret ederek "Devletimizin muhtarlık müessesesine verdiği önemi ortaya koyuyor. Bazı talep edilen hak ve birtakım imkanların sunulması anlamında ben en güzel imkanların Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından muhtarlarımıza sağlanacağına eminim. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum" diye konuştu.
Muhtarlık, bir kez dahi yapılsa bir rütbe gibi ömür boyu taşınan çok kıymetli bir makam
Törende kürsüye gelen son isim ise Kaymakam Eren Arslan oldu. Muhtarlık müessesesinin bizim kadim geleneğimizde, kültürümüzde ve yönetim anlayışımızda temel taşı olarak geçmişten bugüne devam eden çok kıymetli bir müessese olduğunu dile getiren Kaymakam Arslan, "Muhtarlık, herhangi bir adaylık olmadan bir partiye mensubiyet olmadan o mahalle halkının ve yaşayanların teveccüh gösterip seçtiği, önder ve ilk müracaat edilen insan olarak kabul edilen çok kıymetli bir müessese. Toplumumuzda muhtarlık bir kez dahi yapıldığı zaman bir rütbe gibi ömür boyu taşınan çok onurlu bir makam, mevki. Ben geçmişten bugüne kadar şehrimize, beldemize mahallelerimize hizmet etmiş tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal edenleri rahmetle anıyorum. Hali hazırda görevine devam eden muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından tören sona erdi. Törenin ardından Belediye Başkanı Alper Taban; Kaymakam Eren Arslan ve muhtarları Belediye Binasında misafir etti.
ETİKETLER: Muhtarlar, günü, törenlerle, kutlandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, artan hayat pahalılığının geçim şartlarına etkisini ve emeklilerin beklentilerini değerlendirdi. Emeklilerin bugü

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'nin nüfus yapısında yaşlanma eğilimi dikkat çekici boyutlara ulaştı. TÜİK'in 2026 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre, Türkiye'nin toplam nüfusu 86 milyon 502 bin 286 kişi olarak kaydedildi. Bu nüfusun 9 milyon 831 bin 160'ını ise 65 yaş ve üzerind

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Adana’da iki ayrı deprem meydana geldi. Dinar'da 4,1 büyüklüğünde deprem AFAD verilerine göre, saat 03.23’te merkez üssü Afyonkarahisar’ı

Kudüs Gücü Komutanı Kani: Direniş, önemli darbeler indirebilecek birleşik bir cephe oluşturdu

Kudüs Gücü Komutanı Kani: Direniş, önemli darbeler indirebilecek birleşik bir cephe oluşturdu

Kani, Amerika'nın hesap hatalarına karşı uyarılarda bulunarak direniş cephesinin çeşitli alanlardaki birliğine vurgu yaptı. Tesnim'in haberine göre Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kani, "Amerika'nın basiretsiz liderleri büyük bir hesap hatasına düşm

Gazze'de binlerce hasta ve yaralı risk altında

Gazze'de binlerce hasta ve yaralı risk altında

Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve yaralının çektiği acılar, işgalci rejimin tıbbi tahliyelere getirdiği kısıtlamalar ve şerit dışına tedaviye ihtiyaç duyan kritik vakalar için seyahatlerin engellenmesi nedeniyle devam ediyor. Bu durum, sağlık felaketini

İstanbul'da sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

İstanbul'da sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

Meteoroloji ve AKOM'un peş peşe yaptığı uyarıların ardından İstanbul genelinde etkisini artıran sağanak yağış, kent yaşamında aksamalara yol açtı. Anadolu Yakası'nın yanı sıra Avrupa Yakası'nda özellikle Beşiktaş ve Şişli çevresinde etkili olan yağış nede

Rusya, Odessa Limanı'nda askeri kargo taşıyan gemiyi vurduğunu duyurdu

Rusya, Odessa Limanı'nda askeri kargo taşıyan gemiyi vurduğunu duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki askeri hedeflere yönelik operasyonların sürdüğünü belirterek, Odessa Limanı'nda bulunan ve Ukrayna ordusuna askeri teçhizat taşıdığı iddia edilen bir kuru yük gemisinin insansız hava araçlarıyla vurulduğunu duyurdu. B

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:50
Öğle 12:15
İkindi 15:05
Akşam 17:31
Yatsı 18:49

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3