Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çinli otomotiv firması Chery’nin Samsun’da fabrika kurma teşebbüsleri olduğunu açıklaması, Samsunluları heyecanlandırdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da Chery ile Samsun özelinde yürüttükle...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çinli otomotiv firması Chery’nin Samsun’da fabrika kurma teşebbüsleri olduğunu açıklaması, Samsunluları heyecanlandırdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da Chery ile Samsun özelinde yürüttükleri görüşmelerde son fasıllarda olduklarını duyurması, şehirdeki umutları artırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli otomotiv üretim devi BYD’nin Manisa’da kuracağı fabrikanın haricinde başka bir Çin firması Chery’nin de Samsun’da üretim fabrikası kurma düşüncesini, "Yine Çin’in bir diğer markasının da Samsun’da bir fabrika kurma teşebbüsleri var. Bu konuda çalışmalar devam ediyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır da takibini yapıyor. Her ikisi de dünya çapında ciddi markalar. Bu araçların Manisa ve Samsun’da üretilmesi Türkiye’deki otomotiv sektörüne çok farklı bir hava getirecektir" cümleleriyle duyurdu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ı da Chery yetkilileri ile Samsun’da yapılması düşünülen fabrika için ciddi diyalog halinde olduklarını, görüşmelerin son fasıllarda olduğunu açıklaması, şehirde bayram havası oluşturdu. İş, ekonomi ve gelişim anlamda fabrikanın Samsun’a büyük değer katacağını ifade eden vatandaşlar, fabrikanın kurulmasını heyecanla beklediklerini belirttiler.
"Samsun adına sevindirici bir durum"
Halkın uluslararası bir fabrika talebinin olduğuna değinen Sündüz Aydın adlı vatandaş, "Bence Chery’nin Samsun’a fabrika açması güzel bir şey. Yatırım, iş gücü ve Samsun’daki işsizler için gayet güzel olacak. Böyle bir imkanın olması gayet iyi bir durum. Samsun adına sevindirici bir durum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah binlerce kişi istihdam edilir ve refah olur. Halk olarak bu tip taleplerimiz her zaman vardı. Sevindirici bir gelişme" dedi.
"İşsizler için istihdam imkanı olur"
Şehirdeki işsizler için de binlerce kişinin çalışacağı fabrikanın olumlu olacağını dile getiren Şükrü Doğan, "Samsun için çok güzel haber. Otomobil fabrikası açılması çok iyi olur. Bir sürü işsiz arkadaşlarımız var. Onlar için de iş imkanı olur inşallah. Temennimiz bu yönde. Fabrikanın Samsun’a çok büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum. Bu sayede çoğu vatandaşımız iş sahibi olur diye düşünüyorum. Çünkü Samsun’da yeterince iş sahası yok. Otomobil fabrikasının açılmasının bu yönde iyi etki edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.
"Sonunda Samsun kazanacak"
Fabrikanın açılması ile kazananın Samsun ve Türkiye olacağını belirten Şerif Şahin, "İnşallah fabrika düşüncesi gerçekleşir, sözde kalmaz. Samsun’un buna ihtiyacı var. Son dönemde bu anlamda iller sıralamasında Samsun geriye gitmişti. Bu tür fabrikaların açılması Samsun adına iyi olur. Ben de sevinirim. Fabrika açılma konusunu takip ediyoruz, haberlerden de görüyoruz. Bir gelecek gelmeyecek, Samsun’a yapılacak yapılmayacak gibi sürekli gündemde yer alıyor ama inşallah bu gerçekleşecek ve sonunda Samsun kazanacak. Samsun’da işsizlik oranı yüksek. O nedenle Samsun’da Chery gibi fabrikaların arttırılması lazım" şeklinde konuştu.
"İş bulma sorunu ortadan kalkar"
İş arayan gençler için büyük bir sorunun ortadan kalkacağına inandığını ifade eden Muhammet Genç, "Fabrika, Samsun için iyi olur düşüncesindeyim. Chery’nin burada üretilmesi de ayrıca daha iyi olur. Parça bulma gibi sıkıntılar da yaşanmaz. İş imkanı olarak da olumlu yansır. Boşta gezen, mezun olup da iş bulamayan bir sürü genç var. En azından o insanların iş bulma sorunu ortadan kalkar" ifadelerini kullandı.
"Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak"
Karadeniz Bölgesi’nde bir otomobil üretim fabrikası olmasının sevindirici olduğunun altını çizen Muhammet Ayaltın, "Yatırım her zaman iyidir. Ayrıca istihdama katkısı olacağını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Tekkeköy tarafına fabrika kurulacak. Karadeniz açısından ilk olması da önemli. Kendim de otomobil olarak Chery kullanıyorum. Kişisel olarak benim için de iyi olur. Bu fabrika, otomobil, yedek parça, istihdam gibi konularda şehre fayda sağlar. Çok büyük bir arazi üzerinde kurulacağını duyduk. Hayırlı olur inşallah" açıklamasında bulundu.
Hüseyin Aşçı adlı vatandaş da, "Yeni bir iş sahası açılması adına Samsun için güzel olur. Gelişme ve sanayileşme açısından da Samsun’a fayda sağlayacağını düşünüyorum. Fabrika olursa, Samsun için güzel şeylerin habercisi olur diye düşünüyorum" dedi.
Fabrikanın açılacak olmasını olumlu karşılayan diğer vatandaşlar ise otomotiv üretim fabrikasının Samsun ve Türkiye adına sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdiler.
Bakan Kacır: "Chery’nin Samsun yatırım kapasitesinin en az BYD kadar olmasını hedefliyoruz"
Türkiye’de üretilip, Avrupa’ya dağılacak otomobil üretim fabrikası hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır da konu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Hedefimiz ikinci otomotiv yatırımını Samsun’a kazandırmak. Chery ile Samsun konusunda ciddi diyalog içindeyiz. Olacağını ümit ediyorum. Onlar da şunu görüyor: Türkiye planlı hareket eden bir ülke. Özellikle Samsun, Orta Anadolu, Adana ve Mersin’e kadar uzanan hattın önemli sanayi üslerinden biri olarak konumlandırmayı arzu ettiğimiz bir şehir. Avrupa ve dünya pazarlarına ihracat imkanı var. Samsun’da son dönemde çok büyük OSB’ler oluşturduk. Bir tedarik zinciri oluşturma anlamında da Samsun önemli fırsatlar sunuyor. Chery’nin Samsun yatırım kapasitesinin en az BYD kadar olmasını hedefliyoruz. Hem kapasitesi hem da yatırım tutarı açısından da BYD’ye yakın. Umut ediyorum ki Chery ile Samsun özelinde ürüttüğümüz görüşmeler olumlu neticelenir. Biz son fasıllardayız. Ana konuları çok büyük ölçüde müzakere ettik. Ümit ederiz neticeye de varırız Chery ile de durmuyoruz. Başka markalarla da müzakerelerimiz devam ediyor."

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Dolar 42,9410 liradan, euro ise 50,6650 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarşı’da 42,9390 liradan alınan dolar 42,9410 liradan, 50,6630 liradan alınan euro ise 50,6650 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,93 liradan, euro ise 50,56 liradan satılmı
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde genç girişimci kardeşler Aytaç ve Ahmet Ünlükoç, 25 farklı üzüm çeşidinde bu yıl 700 bin fidan üretim hedefiyle hem bölge tarımına hem de istihdama güçlü bir ekonomik katkı sağlıyor. Fidan üretiminde 2 bin 500 kişiye istihdam
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının fındık başta olmak üzere tarım ürünleri için yararlı olduğunu söyledi.Bölgede geçen haftalarda yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Haf
Aksa Enerji, Özbekistan’ın Buhara kentindeki 50 yıllık bir okulun spor salonunu yeniledi. Yenilenen salon, 700’den fazla öğrenciye spor yapma imkânı sunuyor. Şirketin faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda toplumsal gelişime katkı sunma vizyonuyla topluma
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Küresel ekonomik gelişmeler Türkiye için risklerle birlikte fırsatları da beraberinde getiriyor. 2026 yılı Türkiye ekonomisinin daha sağlam temellere oturduğu bir yıl olacak" dedi.Ankara Tic
Yılbaşı alışverişi için Edirne’yi tercih eden Bulgaristan vatandaşları, dönüş yolunda sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.Komşu ülke Bulgaristan’dan yılbaşı öncesi Edirne’ye gelen çok sayıda vatandaş, yeni yıl alışverişlerini tamamladıktan sonra ülkele
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2025 yılında, geçen yıla oranla yüzde 79 oranında artışla 98 buçuk milyar liralık yani yaklaşık 100 milyar liraya yakın bir ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi" dedi.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakanlığın
Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, müşterilerine daha kolay, hızlı ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak amacıyla Mobil 186 uygulamasını yeniledi. Modern arayüzü ve sadeleştirilmiş işlem akışlarıyla tamamen kullanıcı dost
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"
New York’un yeni Belediye Başkanı Mamdani, Kur’an-ı Kerim üzerine el basarak göreve başladı
03Almanya yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi
04Denetime girenler ceza yerine çikolata yedi
0543 ilin geçiş güzergahında sıkı yılbaşı denetimi: Tedbirler üst seviyede
06Sinop’ta yeni yılın ilk bebeği
07Şehitlikte yılbaşı gecesi: Aileler dualarla yeni yıla girdi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük