MENÜ

Münih’te "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" büyük coşkuyla kutlandı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Münih’te anlamlı ve sıcak bir etkinlikle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu ev sahipliğinde, Başkonsolos Süalp Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen resepsiyon, Başkonsolosluk konutunda gerçekleşti.Münih ve çevre

Yayınlanma: 28 Mart 2026 05:32 Güncelleme: 28 Mart 2026 13:50
Münih’te "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" büyük coşkuyla kutlandı
27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Münih’te anlamlı ve sıcak bir etkinlikle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu ev sahipliğinde, Başkonsolos Süalp Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen resepsiyon, Başkonsolosluk konutunda gerçekleşti.
Münih ve çevresinden tiyatro oyuncuları, sanatçılar, kültür sanat dünyasının temsilcileri ve sanata gönül veren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Sanatın farklı disiplinlerinden isimlerin bir araya geldiği gece, hem kültürel dayanışmayı hem de sanatsal paylaşımı güçlendiren özel bir buluşma oldu.
Başkonsolos Süalp Erdoğan konuşmasında, sanatın ve özellikle tiyatronun birleştirici gücüne dikkat çekerek, bu etkinliklerin yurt dışındaki vatandaşlar için taşıdığı önemi vurguladı. Erdoğan, diplomatik temsilciliklerde sanatın yankı bulmasının, hem toplumsal bağları güçlendirdiğini hem de kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağladığını ifade etti. Tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı olmadığını belirten Erdoğan, onun toplumsal hafızayı canlı tutan ve empatiyi geliştiren en köklü sanat dallarından biri olduğunun altını çizdi. Münih gibi yoğun Türk nüfusuna sahip bir şehirde bu tür etkinliklerin ayrı bir anlam taşıdığını da sözlerine ekledi.
Gecede söz alan isimlerden biri olan yönetmen Cumhur Atalan ise sanat yolculuğundaki deneyimlerini paylaştı. Atalan, tüm zorluklara rağmen Türkçe tiyatroyu sahneye taşımanın kendisi için büyük bir tutku ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. Farklı alanlardan konuşmacılar da sahne alarak sanatla iç içe geçen yaşam hikâyelerini ve deneyimlerini konuklarla paylaştı.
Etkinliğin dikkat çeken anlarından biri ise eğitmen ve ses sanatçısı Nüket Taşkın’ın konuşması oldu. Aynı zamanda ’Viva la Pop’ korosunun şefi olan Taşkın, sanatın bir "gönül işi" olduğunu ve bireyin kendini ifade etmesinin en güçlü yollarından biri olarak öne çıktığını vurguladı.
Gecenin finalinde sahne alan Viva la Pop korosu, sergilediği canlı performansla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Müziğin enerjisiyle coşan davetliler, sanatın birleştirici ruhunu bir kez daha derinden hissetti.
Bu özel buluşma, sanatçıların bir araya gelerek tanışmalarına, yeni projeler için ilham almalarına ve gelecekteki iş birliklerinin temellerini atmalarına olanak sağlayarak, Münih’te sanat hayatına değerli bir katkı sundu.

"Sanatçılarımızın desteklenmesi, Türkçemizin yeni kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıyor"
Başkonsolos Süalp Erdoğan verdiği röportajda ise, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle bugün gerçekten büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyorum. Münih’teki görev bölgemizde faaliyet gösteren tiyatro sanatçılarımızı, ressamlarımızı, sahne sanatçılarını, halk oyunları ekiplerimizi ve sanatın farklı alanlarında emek veren çok değerli isimleri Başkonsolosluğumuzda ağırladık. Bu özel günün oluşturduğu atmosferle çok güzel bir sinerji yakaladığımıza inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve yerel politikacılarımızın da katılımıyla oldukça güçlü bir iletişim ortamı oluştu. Bu tür buluşmaların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Tiyatronun başta olmak üzere sanatın her dalında hem toplumumuz hem de iş dünyamız nezdinde daha fazla destek görmesini arzu ediyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Sanatçılarımızın desteklenmesi, Türkçemizin yeni kuşaklara aktarılması ve kültürel varlığımızın uluslararası alanda daha görünür kılınması açısından büyük önem taşıyor. Biz Başkonsolosluk olarak bu konuda son derece hassasız. Oyuncularımızı desteklemeye, ressamlarımızın sergiler açmasına katkı sunmaya ve sanatçılarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu tür etkinliklerin kamuoyunda daha geniş yankı bulması ve daha iyi tanıtılması, sanatçılarımızı da teşvik edecektir. Bu akşam özellikle dikkatimi çeken en güzel şeylerden biri, insanların bir araya gelip tanışmaları ve hemen ardından birlikte proje üretme fikrini konuşmaya başlamaları oldu. Bu üretim ruhu beni son derece mutlu etti. Münih, çok zengin ve etkili bir sanat ve kültür hayatına sahip bir şehir. Türk toplumu da bunun önemli bir parçası. Hep birlikte bu yapıyı destekleyerek daha da büyüteceğimize inanıyorum. Bu güzel akşamda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu ilişkileri güçlendirmeye, diyaloğu somut projelerle taçlandırmaya ve Başkonsolosluk olarak her zaman destek vermeye, ev sahipliği yapmaya hazırız. Umarım herkes bu akşamdan keyif almıştır" şeklinde kouştu.
ETİKETLER: Münih’te, "27, Mart, Dünya, Tiyatro
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30