Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

Muratpaşa Belediyesi futbol yaz okulu sona erdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye'nin nüfusa göre en geniş kitlesel spor yapılan belediyesi unvanına sahip olduklarını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi futbol yaz okulu sona erdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye'nin nüfusa göre en geniş kitlesel spor yapılan belediyesi unvanına sahip olduklarını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin 15 branşta düzenlendiği yaz dönemi spor okullarının futbol bölümü Uğur Mumcu Stadı'nda düzenlenen törenle sona erdi. Törene katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı öğrenciler "Futbol kandır Muratpaşa candır", "Muratpaşa'nın geleceğiyiz" yazılı dövizlerle karşıladı. Ailelerin de katıldığı törende Belediye Başkanı Uysal, sporun, özellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan tansiyon, şeker ve kanser gibi birçok hastalık ve rahatsızlıktan kurtulmanın anahtarı olduğunu söyledi. Bu tip hastalıkların ortaya çıkmasının aslında temel nedeninin bireylerin düzenli spor yapma alışkanlığının olmaması olduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Dünyada kanser vakalarını görülme sıklığı düşerken Türkiye'de artıyor. Bu trendi kırmamız lazım. Bunun en önemli anahtarları düzenli spor ve sanat" dedi.

Düzenli olarak spor yapan, sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan bir insanın çevresine davranışları değiştiğini dile getiren Başkan Uysal, spor ve sanatla insanın daha mutlu, daha barışçı daha güzel, daha huzurlu yaşayan kimliğe dönüştüğünü söyledi.

İki yılda 5 spor salonu

Sporun hem bireysel hem de toplumsal sağlık açısından çok daha fazla işleve sahip olduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Bu nedenle Muratpaşa'da 10 binin üzerinde insanımızın düzenli spor yapacağı ortamı sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz. Buna yönelik çalışmalarımız hiç bitmeyecek. Son 2 yılda, bir kısmı okullarımızın bahçelerinde, 5 spor salonu açtık. Bu tesislerimizin her biri 24 saat kullanabilecek şekilde. Tüm bunların sonucunda gördük ki, nüfusa göre Türkiye'de en geniş kitlesel spor yapılan belediyeyiz. Kitle sporları anlamında bir numarayız. Bunu da devam ettirmeye kararlıyız."

Konuşmasının ardından Başkan Uysal, öğrencilere sertifikalarını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber