Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çerçevesinde TOKİ tarafından Muş'ta yapılacak olan bin 150 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çerçevesinde TOKİ tarafından Muş'ta yapılacak olan bin 150 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.
Merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki spor kompleksinde düzenlenen kura çekimi töreni, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Noter huzurunda çekilen kuralar, TOKİ'nin sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlandı. Salonda kura sonuçlarını bekleyen başvuru sahipleri de heyecanlı bir şekilde takip etti.
Törende konuşan Muş Vali Vekili Mustafa Ayvat, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi" çerçevesinde Muş merkez de 1071, Korkut ilçesinde 79 adet olmak üzere toplam bin 150 sosyal konutun ihalesinin hızlıca gerçekleşeceğini söyledi. İki yıl için de sosyal konutların hak sahiplerine teslim edileceğini kaydeden Ayvat, "Bugün kendilerine kura çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesinler. Son 20 yıldır ülkemizin her alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük atılım ve yatırımlarını gerçekleştiren devletimiz, valiliğimiz önderliğinde ilimizde de pek çok kamu hizmet binası ve sosyal donatı unsurları kazandırmıştır. Yine devletimiz bugünkü gibi bu tip projeleri hayata geçirmeye de devam edecek olup ihtiyacı olan tüm vatandaşlımıza bu doğrultuda bu tip konutların temin edileceğini şimdiden ifade edebiliriz" dedi.
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de, yine mutlu bir gün için bir arada oluklarını belirterek, "Rabbim bu güzelliğimizi bozmasın inşallah. Gelişen, güzelleşen Türkiye ile birlikte, gelişen güzelleşen Muş'umuzun da bir halkası daha ilave oluyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hükümetimizin girişimleriyle her geçen gün Muş'umuzun değişik noktalarına hizmetler geliyor, gelmeye de devam edecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Muş'umuza çok güzel hizmetler yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın emri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve Muş Valiliğimizin girişimleri sonucu bir güzelliği daha yaşıyoruz. Muş merkezde 1071, Korkut ilçemizde 79 konut için kura çekimleri yapılacak. Diğer ilçelerimiz içinde gerekli görüşmelerimizi yaptık. Arsa temini sonucu oralarda da aynı güzellikleri yaşayacağız. Buradan o müjdeyi de verebiliriz" ifadelerini kullandı.
TOKİ konutları için başvuru yapan 75 yaşındaki Ekrem Toktaş da, evinin olmadığını belirterek, "75 yaşındayım. Ekonomik olarak durumum çok iyi değil. Allah devletimizden razı olsun. Bu projeyi çıkardıkları için çok memnun olduk. Şu anda kura sonucumuzu bekliyoruz" diye konuştu.
TOKİ konutları için başvuru yapan Nazlı Özel ise ilk defa TOKİ'ye müracaat ettiklerini belirterek, "İnşallah sonucunu alırız. Allah bu hizmeti yapandan bin defa razı olsun" diye konuştu.
Törene, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, kurum amirleri, TOKİ yetkilileri ve başvuru yapan vatandaşlar katıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayı itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 262 oldu.TÜİK’in 2026 yılı Şubat ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 121 bin
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticilerine yönelik çiçek öncesi ilaçlama programı açıklandı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bağlarda hastalık ve zararlılarla mücadelede doğru zamanlamanın önemine dikkat çekerek üreticileri bilgilendirdi.Yapıl
Van’da Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tüketici haklarının korunması ve fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla marketlerdeki denetimler sıklaştırıldı.Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiket ve fiy
Aydın’da 2026 yılı Şubat ayında ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 azalarak 151 milyon dolar oldu.Aydın’da ihracat rakamları 2026 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi. 2025 yılı Şubat ayında 153 milyon 159
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin konut ve iş yeri satış istatistiklerini açıkladı.Verilere göre Sivas’ta bu yılın şubat ayında 599 konut satıldı. Satılan konutların 204’ünü ilk el satış, 395’ini ise ikinci el satış oluşturdu. Sivas’ta
Garanti BBVA, taşınmazlar için ekspertiz başvurusu, yenileme ve ipotek başlatma süreçlerini dijital kanallara taşıyarak, şahıs ve tüzel müşterilerine krediye erişimde hız, kolaylık ve esneklik sunmaya başladı.Garanti BBVA, şahıs ve tüzel nitelikli KOBİ ve
İran savaşı sonrası yükselen petrol fiyatları, plastik ve ambalaj sektöründe maliyetleri yaklaşık yüzde 60 artırdı. Hammadde sıkıntısı yaşayan sanayiciler kamu desteği talep ediyor.ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri operasyonları sonrası küresel enerj
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Motorlu Kara Taşıtları Şubat 2026 verilerine göre, Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Şubat ayı sonu itibarıyla 85 bin 410 oldu. Kentte en büyük payı otomobiller oluştururken, Şubat ayında 288 yeni t
Boş arazide çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü
Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık"
03Trafikte başlayan tartışma kavgaya döndü: 10 gözaltı
04İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan dünyaya uyarı
05Yunus Emre Çift: "Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz"
06Netanyahu: "Bu savaşın insanların düşündüğünden çok daha hızlı sona ereceğini öngörüyorum"
07Denizli OSB Başkanı Baltalı gazetecilerin bayramını kutladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük